Cercetare Calitativă Duracell

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 3225
Mărime: 123.52KB (arhivat)
Publicat de: Claudiu Rus
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Capitolul 1: Prezentarea mărcii 1
  2. Capitolul 2: Testul de asociere 2
  3. Capitolul 3: Metoda portretului chinezesc 4
  4. 3.1 Corelația marcă / vip 5
  5. 3.2 Corelația marcă / culoare 8
  6. 3.3 Corelația marcă / animal 10
  7. 3.4 Corelația marcă / sport 12
  8. 3.5 Corelația marcă / vehicul 13
  9. Capitolul 4: Concluzii 15
  10. Implicații manageriale 17
  11. Bibliografie 18
  12. Anexe 19

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

Prezentarea mărcii

Istoria Duracell a început în anul 1920, cu parteneriatul dintre omul de știință Samuel Ruben și producătorul de filamente din Wolfram, Philip Roger Mallory, unind geniul inventiv al unuia cu puterea de producție a celuilalt. Acest parteneriat a reprezentat piatra de temelie pentru Duracell International și a durat până în anul 1975, cand Philip Roger Mallory a murit.

Astăzi, Duracell este cel mai mare producător de baterii alcaline de mare performanță, producând de asemenea baterii primare „zinc aer”, precum și baterii reîncărcabile tip „nichel-hidrura metalica”.

Duracell deține 10 mari fabrici în toată lumea, având sediul central în Bethel Connecticut USA. Consumatorii din lumea largă cumpără Duracell, deoarece aceste baterii prezintă durată de utilizare crescută, calitate superioară și siguranță în exploatare. Marca Duracell este lider în categoria sa din punct de vedere al inovației.

În anul 1950, Samuel Ruben a continuat să imbunătățească bateria alkalină cu mangan, facând-o mai compactă, mai rezistentă si mai durabilă decât toate bateriile precedente. În același timp, Eastman Kodak a introdus pe piață aparatele foto cu blitz încorporat care necesitau mai multă putere decât cea oferită de celulele zinc carbon. Aparatele foto aveau nevoie de celule alcaline cu mangan, dar într-o nouă mărime, cea AAA. Mallory le-a realizat și, a acordat licența altora deoarece pe acele vremuri compania nu avea un sistem de distrbuție bine dezvoltat. Cererea crescută din domeniul fotografic a permis dezvoltarea pieței de celule alcaline, marca Duracell fiind introdusă în anul 1964.

Astăzi Duracell este lider mondial în producerea bateriilor alcaline de mare performanță. Duracell crede că nu există o limită în potențialul puterii portabile și se va strădui întotdeauna să gasească noi soluții inovatoare și eficiente în viitor.

Ca și marcă, aceasta aparține companiei Procter & Gamble alături de mărci precum: Ariel, Braun, Gillette, Head & Shoulders, Pampers, Tide, Pantene, Lenor și Wella. Compania are peste 135.000 de angajați, care lucrează în 80 de țări ale lumii. În anul 2001 Duracell a lansat Duracell ultra MP3 și Duracell Plus. In anul 2002 a câștigat prestigiosul premiu Gold Lion la Cannes, Festivalul Internațional de Publicitate.

Trăim într-o lume în care tehnologia se propagă cu o viteză incredibilă. Una dintre ele este bateria cu care ne întâlnim cam peste tot: în mașinile noastre, PC-uri, laptop-uri, MP3 player-e portabile și telefoane mobile.

CAPITOLUL 2

Testul de asociere

Pentru a realiza această cercetare am folosit un eșantion format din 30 de persoane, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 20-25 ani, studenți la Facultatea de Economie și administrarea Afacerilor, Iași, specializare Marketing. Aceste persoane au fost supuse testului de percepție și metodei portretului chinezesc.

Testul de percepție a fost de ajutor pentru a descoperi care sunt primele cuvinte pe care respondenții din eșantionul nostru le corelează cu brand-ul Duracell. S-a constatat faptul că în subconștientul lor s-au realizat legături și percepții diferite de la individ la individ în funcție de ce impact a avut acest brand asupra lor.

Cei 30 de studenți care au format eșantionul au asociat brand-ului DURACELL un total de 30 de cuvinte: baterie, putere, rezistență, durabilitate, energie, forță, avantajos, iepurași.

Așa cum putem observa și în graficul de mai jos, cea mai mare pondere o are cuvântul baterie cu un procent de 53%, ceea ce înseamnă ca studenții asociază brandul Duracell cu bateriile, cunosc produsul, iar unii dintre ei poate chiar îl si folosesc. Cuvântul putere are un procent de 21%, rezistență și durabilitate 7%, energie, forță, avantajos și iepurași 3%. Aceste persoane au asociat foarte bine cuvintele cu brand-ul Duracell, deoarece iepurașul Duracell este imaginea bateriilor cu același nume, folosit în numeroasele reclame, care îi pun în evidență energia, rezistența, puterea, forța și durabilitatea. Iepurașul reușește întotdeauna să își învingă adversarii, de cele mai multe ori fiind vorba de alte mărci de baterii.

Bibliografie

www.duracel.com

www.wikipedia.com

www.scribd.com

Www.driveduracell.com

http://marketingforumfore.blogspot.ro

http://wiki.answers.com

Preview document

Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 1
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 2
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 3
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 4
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 5
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 6
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 7
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 8
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 9
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 10
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 11
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 12
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 13
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 14
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 15
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 16
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 17
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 18
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 19
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 20
Cercetare Calitativă Duracell - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Cercetare Calitativa Duracell.docx

Alții au mai descărcat și

Comportamentul consumatorului - Magic FM

Capitolul I Prezentarea brandului Magic FM este un post de radio din România, deținut de trustul media SBS Broadcasting Group. Postul de radio...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?