Cercetare de marketing - oportunitatea lansării noului model de vizor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 2382
Mărime: 422.66KB (arhivat)
Publicat de: George Boboc
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1. Titlul cercetării

Oportunitatea lansării noului model de vizor: T – 82.

2. Problema decizională

Firma noastră își propune să efectueze o cercetare de marketing pe un eșantion de 30 de persoane reprezentative pentru segmentul de piață căruia ne adresăm, pentru a descoperi dorințele consumatorilor referitoare la produsul pe care dorim să îl lansăm. În urma cercetării urmărim să identificăm principalele caracteristici pe care aceștia le așteaptă de la produs, prețul pe care ar fi dispuși să îl plătească pentru achiziționarea lui, modul cel mai prielnic de promovare și principalele destinații către care își vor îndrepta atenția atunci când vor dori să îl cumpere.

3. Obiectivele cercetării

3.1 Definirea problemei de rezolvat

Obiectivul urmărit de firma noastră este acela ca în maxim o săptămână să aflăm părerile potețialilor clienți din municipiul Iași despre proprietățile pe care le urmăresc de la acest produs, despre preț, promovare și plasament, cu ajutorul unui sondaj.

3.2 Elaborarea unui plan al studiului

Obiectivul este obținerea de informații din surse primare, și anume consumatorii, prin metoda anchetei, cu ajutorul chestionarului, printr-un sondaj efectuat pe un eșantion de 30 de persoane din municipiul Iași, alese aleator, pe o perioadă fixă de timp aleasă ulterior.

3.3 Culegerea datelor

În aproximativ o zi ne propunem obţinerea a 30 de formulare valide, completate intr-o zonă stabilită ulterior , de acest lucru ocupându-se membrii echipei.

3.4 Analiza datelor

După culegerea datelor urmărim prelucrarea acestora, timp de două zile, atât prin tehnici descriptive, cât și prin tehnici inferențiale, pentru a obține informațiile reieșite din răspunsurile întrebărilor din chestionar.

3.5 Prezentarea rezultatelor

Următorul obiectiv este a redacta raportul de cercetare, în trei zile, și de a pregăti prezentarea acestuia, cu principalele rezultate și principalele recomandări de acțiune pe baza acestora.

Rezultatele ne vor ajuta să atragem 15 % din clienții concurenței din municipiul Iași, pe o perioadă de 6 luni de la data lansării, prin implementarea rezultatelor obținute în urma cercetării.

4. Metoda cercetării

4.1 Ancheta

Tipul de anchetă folosit este cea realizată stradal. Am optat pentru acest tip de investigare pentru a observa comportamentul respondenților în timpul completării chestionarului, în comparație cu chestionarul telefonic sau prin e-mail în care contactul fizic nu este posibil, și pentru a reduce timpul de culegere a datelor, decât în cazul anchetei la domiciliu. Răspunsurile au fost consemnate de către membrii echipei, pentru a nu oferi o sarcină în plus intervievaților. De asemenea, ne-am adresat clienților din grupul țintă prin identificarea acelor persoane care se încadrează in media de vârstă aleasă, preponderent de sex masculin.

4.2 Instrumentul cercetării: chestionarul

Instrumentul folosit este chestionarul, cel mai des utilizat în cercetările de marketing. Cu ajutorul acestuia putem obține răspunsurile ce ne interesează și cât mai multe informații despre viitorul produs, folosid mai multe tipuri de intrebări.

Chestionarul cuprinde atât întrebări închise, cu variante de răspuns prestabilite, cât și întrebări mixte ce îmbină întrebări închise și deschise.

Preview document

Cercetare de marketing - oportunitatea lansării noului model de vizor - Pagina 1
Cercetare de marketing - oportunitatea lansării noului model de vizor - Pagina 2
Cercetare de marketing - oportunitatea lansării noului model de vizor - Pagina 3
Cercetare de marketing - oportunitatea lansării noului model de vizor - Pagina 4
Cercetare de marketing - oportunitatea lansării noului model de vizor - Pagina 5
Cercetare de marketing - oportunitatea lansării noului model de vizor - Pagina 6
Cercetare de marketing - oportunitatea lansării noului model de vizor - Pagina 7
Cercetare de marketing - oportunitatea lansării noului model de vizor - Pagina 8
Cercetare de marketing - oportunitatea lansării noului model de vizor - Pagina 9
Cercetare de marketing - oportunitatea lansării noului model de vizor - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing - Oportunitatea Lansarii Noului Model de Vizor.docx
  • Cercetare de Marketing - Oportunitatea Lansarii Noului Model de Vizor.pptx

Te-ar putea interesa și

Proiect Marketing - Vizor

Odată cu trecerea anilor nu numai omul se schimbă ci şi dorinţele nevoile şi aşteptările lui la o viaţă mai bună. În ţara noastră pericolul...

Ai nevoie de altceva?