Comportamentul consumatorului - Joe

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 4105
Mărime: 1.51MB (arhivat)
Publicat de: Aurel-Paul Albu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Istoria ciocolatei începe cu Civilizatia Maya care obisnuia sã bea un amestec ciocolatiu numit cacahuaquchtl. Câtiva ani mai târziu, popoarele aztece foloseau deja cacaoa drept o pretioasã monedã de schimb.

În 1523, Cortez oferã europenilor ciocolata pentru prima oarã - un melanj din boabe de cacao, devenitã rapid deliciul favorit al bogatilor Europei.

În 1875, Daniel Peter (Elvetia) face prima ciocolatã cu lapte din lume. Compania lui Peter s-a dezvoltat prin mai multe fuziuni, într-un final devenind Peter, Cailler, Kohler chocolats suisses S.A., cu care a fuzionat Nestlé în 1929.

Nestlé devine în scurt timp cel mai important producãtor mondial de produse alimentare, detinând cea mai bunã imagine pentru produsele cu ciocolatã, domeniu în care este considerat pionier.

Nãscut în Timisoara în anul 1994, JOE devine într-un timp relativ scurt cea mai iubitã napolitanã din România. Initial, foile de napolitanã erau importate din Austria iar împachetarea produsului se realiza în mica fabricã de la marginea orasului. Odatã cu instalarea unei linii de fabricatie, a început istoria celei mai bune napolitane din România.

Datoritã potentialului pe care-l oferea acest produs, în anul 2000, Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare din lume, ia decizia de a investi în marca JOE si achizitioneazã fabrica din Timisoara. În scurt timp, gustul irezistibil, varietatea de arome, imaginea veselã si dinamicã propulseazã JOE în fruntea clasamentului napolitanelor din România.

Aducând tot timpul ceva nou, JOE rãmâne în topul preferintelor tuturor: curios, mereu în trend, îndrãznet si vesnic pregãtit sã încerce lucruri noi. JOE este astãzi cea mai cunoscutã marcã de napolitane.

În România, brandul JOE este reprezentat de urmãtoarele produse:

- Napolitane învelite sau nu în ciocolatã cu diverse creme:

- Ciocolatã:

- Înghetatã:

Capitolul 2

Testul de asociere

Testul de asociere este o tehnicã prin care cei intervievati trebuie sã facã o asociere a cuvântului pe care îl aud, în acest caz JOE, cu primele cuvinte ce le vin în minte- Pentru ca rezultatele sã fie concludente în ceea ce priveste imaginea si personalitatea brandului, li se cere studentilor sã fie spontani- Esantionul supus testului a fost de 30 persoane, cu vârste între 20-22 ani, iar rezultatele sunt urmãtoarele:

Cuvânt Numãr de aparitii

napolitane 14 ciocolatã 7 dulce 3 delicios 2 bun 1 caramel 1 gustos 1 crocant 1

TOTAL 30

Tabel Nr- 1

În urma aplicãrii testului de asociere, rezultatele obtinute sugereazã faptul cã din cei 30 studenti supusi testului 47% dintre ei asocieazã brandul JOE cu napolitanele- Astfel, reiese cã ei cunosc foarte bine produsul, stiu cum se consumã si poate îl folosesc.

Grafic Nr- 1

Numele JOE este unul usor de retinut si de aceea toti respondentii l-au scris corect si fãrã ezitãri.

Cuvântul ciocolatã a urmat în lista asocierii, cu un procent de 23%, adicã 7 persoane- Studentii au asociat JOE cu ciocolata deoarece acestia au început sã producã napolitane învelite în ciocolatã si mai nou chiar si ciocolatã aeratã- Având în vedere cã ultimele spoturi publicitare s-au fãcut la ciocolatã putem spune cã JOE si-a atins scopul de a le atrage atentia tinerilor.

La o diferentã micã de procente se aflã asocierea brandului cu cuvintele dulce 10% si delicios 7%- Aceasta aratã cã studentii au trecut peste simpla observare a produselor si chiar le-au consumat- Drept urmare, prin adjectivele dulce si delicios ei aratã satifactia pe care le-a adus-o produsele JOE.

Aceste cuvinte atribuite produsului, împreunã cu cele ce urmeazã: bun, caramel, gustos si crocant subliniazã faptul cã studentii stiu cã scopul acestor produse este de a strârni papilele gustative si pentru a fi consumate ca desert sau gustare.

În concluzie, toate cele 8 asocieri au avut o conotatie pozitivã- Luate împreunã ele subliniazã perfect caracteristicile napolitanelor JOE care sunt crocante, pline de ciocolatã si dulci.

Preview document

Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 1
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 2
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 3
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 4
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 5
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 6
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 7
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 8
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 9
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 10
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 11
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 12
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 13
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 14
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 15
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 16
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 17
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 18
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 19
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 20
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 21
Comportamentul consumatorului - Joe - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului - Joe.pdf

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Principii etice în relațiile cu angajații firmei

ARGUMENT Am ales această temă deoarece eu cred că publicitatea și promovarea vânzărilor joacă un rol important în succesul unei firme....

Sortimentul și calitatea biscuiților comercializați în hipermarketul Carrefour

ISTORIC BISCUITI In limba italiana Biscotti se traduce ,,ceva copt de doua ori. Cuvantul biscotto deriva de la termenii bis (de doua ori) si...

Tombolă cu premii Joe

Napolitane jOE Scurt istoric În ultimii ani, vânzările de napolitane din Romania au înregistrat un trend ascendent, impulsionat fiind de apariția...

Analiza Pieței Ciocolatei

Capitolul 1. Produsul 1.1 Istoria ciocolatei Istoria ciocolatei începe cu doua mii de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată...

Specificul Sistemului Bancar European și American

Istoria actualei notiuni “sistem bancar” isi are originea in trecutul indepartat, avind in vedere faptul ca au fost descoperite dovezi foarte vechi...

Comportamentul consumatorului - napolitane Joe

Napolitanele sunt produse fainoase, preparate din aluat fluid, obtinut din faina, grasimi, zahar, lapte, oua si afânatori chimici, la care...

Ai nevoie de altceva?