Mix de marketing - pilă de unghii

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 4209
Mărime: 686.02KB (arhivat)
Publicat de: Vlaicu Burlacu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Introducere pag. 2
  2. 2. Configurarea produsului pag. 3
  3. 2.1. Atributele pilei de unghii pag. 3
  4. 2.2. Funcţiile pilei de unghii pag. 3
  5. 2.3. Sistemul de susţinere pag. 4
  6. 2.3.1. Marca pag. 4
  7. 2.3.2. Ambalajul pag. 4
  8. 2.3.3. Eticheta pag. 5
  9. 2.3.4. Garantia pag. 5
  10. 2.4. Diferenţierea mărcii şi a produsului pag. 5
  11. 3. Configurarea pretului pag. 5
  12. 3.1. Analiza factorilor care determina nivelul preţului pag. 5
  13. 3.2. Strategia de pret pag. 6
  14. 3.3. Nivelul pretului pag. 6
  15. 4. Configurarea promovarii pag. 7
  16. 4.1. Promovarea prin reclama pag. 7
  17. 4.2. Promovarea vanzarilor pag. 11
  18. 5. Configurarea distributiei pag. 12
  19. 5.1. Localizarea teritoriala pag. 12
  20. 5.2. Structura canalelor de distribuţie pag. 12
  21. 5.3. Reteaua de distributie pag. 12

Extras din proiect

1. Introducere

Firma „Cercetasii” este o firmă nou apărută, care vine pe piaţa pilelor de unghii din municipiul Iasi cu produsul „Glamour” pentru a satisface cele mai exigente şi rafinate gusturi, pentru a transforma manichiura şi pedichiura în artă.

Piaţa ţintă este formata din populaţia din mediul urban, cu precădere de gen feminin si de gen masculin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 50 de ani, cu venitul lunar între 800 şi 4000 RON, care caută în primul rând calitate şi care îşi doresc un accesoriu practic, modern, cu diferite forme şi culori, uşor de manevrat. Printre avantajele căutate de aceste persoane se mai numără următoarele: să fie de bună calitate, rezistenta , să îndeplinescă multe funcţii, să aibă o mărime medie, un preţ mic ,s.a.

În urma realizării unei cercetări cantitative, firma a decis lansarea produsul pe piaţă întrucât s-a constatat că pila de unghii este folosită frecvent (de 3-4 ori pe săptămână de 32% dintre cei chestionaţi) de persoanele din piaţa ţintă, aceasta fiind un instrument indispensabil. Majoritatea persoanelor din piaţa ţintă urmăresc ca pila de unghii să fie de calitate ,fiind dispuse să plătească un preţ cuprins intre 10-35 RON. Aproximativ 52% dintre consumatorii din piaţa ţintă doresc ca pila de unghii să fie din metal, iar 23% preferă să fie confecţionată din carton. Consumatorii de pile de unghii preferă să le achiziţioneze, în primul rând, din magazinele de produse cosmetice (37%), dar şi din cataloage ( 30%). În ceea ce priveşte canalele de promovare, consumatorii acestui produs sunt influenţaţi de reclamele difuzate la televizor sau radio (aproximativ 29% dintre aceştia), internet ( 25%), pliante şi reclame din reviste ( ambele in proportie de 23% dintre aceste persoane).

În configurarea mixului de marketing a produsului „Glamour” vom ţine cont de toate aceste detalii pentru a putea safisface cu acest produs persoanele din segmentul pieţei ţintă.

2. Configurarea produsului

În centrul mixului de marketing al oricărei firme se află produsul, respectiv oferta, celelalte componente sunt condiţionate de existenţa şi particularităţile acestuia. Orice firmă, pentru a rezista mediului extern, destul de dur şi în continuă mişcare şi transformare, trebuie să-şi înnoiască mereu oferta, să o facă din ce în ce mai atrăgătoare.

Poziţia unui produs reprezintă modul în care respectivul produs este definit de consumatori pe baza atributelor importante, cu alte cuvinte locul pe care îl ocupă în mintea clienţilor, în raport cu produsele concurenţilor. Poziţia este dată de ansamblul impresiilor, percepţiilor şi sentimentelor pe care consumatorii şi le formează despre un produs, în comparaţie cu produsele concurenţilor.

2.1. Atributele pilei de unghii

Atributele principale ale pilei de unghii Glamour sunt :aspectul ingrijit, forma dreptunghiulare care confera o stabilitate mai mare si o usurinta in utilizare;culorile distinctive care ajuta consumatorul sa isi satisfaca dorintele de moment(exemplu: pentru a indeparta impuritatile de pe suprafata unghei, se foloseste partea neagra abraziva a pilei).

Glamour este utilizata in principal pentru o ingrijire rapida si de durata, ne mai fiind nevoie sa acordam atentie deplina o buna perioada de timp acestei parti importante de igiena.

Pila are o dimensiune de 6 cm lungime, 3 cm latime si 0,5 cm grosime.

Principalele materiale din care este realizata pila de unghii Glamour sunt: burete , etilen , vinil , acetat, matase naturala s.a.

2.2. Funcţiile pilei de unghii

Principala funcţie a pilei „Galmour” este aceea de a realiza o îngrijire a unghiilor cât mai delicată, permiţând realizarea unei manichiuri în diverse forme. Fiecare culoare a acesteia indeplinind cate o functie aparte : partea neagră înlatura impuritaţile , cea gri stimulează circulaţia si partea maro stimulează uleiurile aflate in unghii; partea alba conferă luminozitate de până la 14 zile.

Pila „Glamour” are următoarele funcţii complementare:

O datorită celor patru suprafeţe distincte pila poate fi folosită atât pentru îngrijirea unghiilor naturale, cât şi pentru unghiile false;

O datorită materialelor folosite în confecţionarea pilei de unghii, aceasta este durabilă si rezistenta.

2.3. Sistemul de susţinere

2.3.1. Marca

Numele firmei noastre este Cercetasii , iar numele de marcă a acestui produs o reperezinta insusi numele pilei “Glamour”. Denumirea firmei noastre doreşte să exprime incredere, siguranta şi dedicaţie folosit în proiectarea şi confecţionarea produselor noastre.

Am ales pentru marcă denumirea Glamour datorita faptului ca aceasta se identifica cu usurinta pe piata deoarece este formata din produse 100% naturale(minerale, saruri si nisipuri abrasive de la Marea Moarta).

Preview document

Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 1
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 2
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 3
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 4
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 5
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 6
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 7
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 8
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 9
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 10
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 11
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 12
Mix de marketing - pilă de unghii - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Mix de Marketing - Pila de Unghii.doc
  • Mix de Marketing - Pila de Unghii.ppt

Te-ar putea interesa și

Campanie de marketing - pilă de unghii

Capitolul 1. INTRODUCERE Firma Professional Nail Care este o firmă nou apărută, care vine pe piaţa pilelor de unghii cu produsul Magic Nail pentru...

Mix marketing pilă de unghii

Cap.I Piața produsului 1.1 Consumatori Produsul “pila de unghii” se adreseză în special sexului frumos care este preocupat de aspectul său fizic,...

Ai nevoie de altceva?