Mix de Marketing - Rhodos

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5487
Mărime: 495.45KB (arhivat)
Publicat de: Sorin Giurgiu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

CAPITOLUL I

POLITICA DE PRODUS

1.1. ANALIZA PRODUSELOR

A. DESCRIEREA PRODUSELOR

S.C. RHODOS S.R.L. se adreseaza tuturor segmentelor pietei. Produsele si serviciile noastre sunt accesibile populatiei care doreste construirea unei case, finisarea ei, sau doar consiliere cu privire la ce produse este mai bines a foloseasca. Clientii nostri sunt personae de peste 20 ani, de toate sexele, rasele, sau ocupatiile.

Marcile noastre sunt plasate pe toate pietele, deoarece acestea sunt caracterizate prin calitate buna si preturi acceptabile.

Produsele firmei RHODOS sunt rezultatul activitatii noastre economice. Acestea sunt de natura bunurilor si a serviciilor.

Un produs este format din componente corporale (care definesc din punct de vedere merceologic produsul ), acorporale ( nume, marca, termen de valabilitate, conditii de livrare, ambalaj, etc. ), comunicatii cu privire la produs ( informatii specifice pietei produsului, pret/tarif, loc de vanzare ) si imagine ape care si-o formeaza produsul pe piata.

Marca este semnul care ajuta la diferentierea produselor noastre de cele ale concurentilor. Marca produselor noastre este de tip “produs” deoarece primim marfa de la mai multi furnizori, cu marci diferite, cum sunt:

Marcile produselor comercializate de firma RHODOS au un design placut si cu preturi rezonabile. Acestea prezinta siguranta si calitate ridicata.

Ambalajul este intotdeauna important pentru un produs, deoarece clientul mai intai vede ambalajul si apoi continutul. Un ambalaj trebuie conceput in asa fel incat sa atraga privirile clientilor potentiali. Rolul culorilor este binecunoscut, inclusive forma literelor ambalajului. De exemplu auriul si negrul sunt assimilate luxului si calitatii. Produsele rosii au o frecventa de cumparare mare, o marja redusa,durata deciziei de cumparare este scurta si durata consumului la fel. Produsele de culoare portocalie au o frecventa de cumparare medie,marja medie, durata deciziei de cumparare semnificativa iar durata consumului medie. Produsele galbene au o frecventa de cumparare mica, marja ridicata, durata deciziei de cumparare mare si durata consumului indelungata.

In firma noastra, ambalajul are un rol mai mult de protectie decat de design, deoarece anumite produse, cum sunt lustre, gresie, faianta, oglinzi, cazi, chiuvete,sunt casante si necesita un ambalaj de protectie.

Ambalare-paletizare

Placi ceramice

Cod Produs Dimensiune

(mm) Buc/cutie Cutii/palet m2/cutie m2/palet Kg/palet Palet

CF1 Placi pentru

pereti 200x300 20 80 1,2 96 1180 standardizat

CP1 Placi pentru

pardoseli 300x300 15 44 1,35 59,4 1020 standardizat

CP2 Placi pentru

pardoseli 330x330 15 42 1,63 68,46 1160 standardizat

CFX Decor 200x300 20 1,2

Etichetele de pe produsele noastre au rolul de a le arata cumparatorilor cine este producatorul, unde se fabrica produsul respectiv, conditii de depozitare, etc.

Termenul de valabilitate difera de la un produs la altul. De exemplu pentru un sac de glet de ciment, perioada de valabilitate este de 12 luni de la data fabricatiei, cu conditia respectarii prescriptiilor de transport si depozitare. Pentru panourile de gips-carton, termenul de valabilitate este de 10 ani, in conditiile respectarii prevederilor tehnice de montaj si in domeniile de utilizare acceptate, in incaperi cu temperature maxime intermitente de 40oC, umiditate relativa <65%.

In vederea transportului, paletii de glet trebuie foarte bine ancorati pentru prevenirea deplasarii. Manipularea se face cu ajutorul utilajelor de ridicat adecvate greutatii, asigurandu-se ca:

• nu se realizeaza contacte intre accesoriile de manipulare si ambalaj, ce ar conduce la deteriorarea acestuia.

• nu sunt supuse la socuri c ear conduce la deteriorarea ambalajului.

Transportul se realizeaza cu mijloace de transport ce asigura protectie la intemperii. Depozitarea se face in spatii inchise si uscate, pe palet, in ambalajul original si nedeteriorat, la temperature cuprinse intre 5oC-30oC.

Pentru panourile de gips-carton, depozitarea se face astfel incat sa fie pastrate uscate (conditiile recomandate:5-40oC, umiditate relativa<65%) si ferrite de socuri mecanice. Depozitarea se face in stive, pe paleti sau pe distantieri asezati la distante de maxim 60cm unul de celalalt, pe toata lungimea placii si aliniati pe verticala. Nu se recomanda depozitarea pe perioade indelungate de timp la lumina directa a soarelui.

Componentele placilor de gips-carton nu emana substante poluante sin u constituie un risc pentru sanatatea oamenilor.

Preview document

Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 1
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 2
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 3
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 4
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 5
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 6
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 7
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 8
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 9
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 10
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 11
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 12
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 13
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 14
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 15
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 16
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 17
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 18
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 19
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 20
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 21
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 22
Mix de Marketing - Rhodos - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Mix de Marketing - Rhodos.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?