Plan de promovare agenție de turism

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5015
Mărime: 1002.78KB (arhivat)
Publicat de: Darius Covaci
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

I. Sumar

S.C SMILE TRAVEL S.R.L s-a infiintat in luna iunie 2004 cu scopul de a veni in intampinarea dorintelor si nevoilor clientilor intr-un mod cat mai profesional si mai placut cu putinta. Agentia noastra este touroperatoare avand ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii de turism direct consumatorilor.

Aceasta agentie va capata in timp experienta pe piata serviciilor turistice si isi va castiga prestigiul prin calitatea si diversitatea ofertelor. Deoarece timpul are un rol esential in viata fiecaruia, agentia Smyle Travel accepta comenzi si modificari de ultim moment, incercand totodata sa ofere clientilor solutia optima in timpul cel mai scurt. Suntem deschisi catre orice alta sugestie sau activitate din sfera turismului de care turistii pot fi interesati.

Agentia ofera pe langa produsele stabilite si produse proprii sau de comun acord cu clientul. Pachetele de servicii turistice variaza in functie de motivul calatoriei dar si in functie de tipologia clientului.

Agentia organizeaza chartere cu avionul dar si cu autocarul (Turcia, Egipt, Grecia, Bulgaria), sejururi, tabere, croaziere, circuite turistice dintre cele mai variate, in diferite colturi ale lumii.

Personalul firmei este format dintr-o echipa de tineri experimentati si deosebit de entuziasti, care inteleg valoarea clientilor si sunt dispusi sa faca toate eforturile pentru a indeplini dorintele si a prezenta cat mai fidel destinatiile pe care se doresc a fi vizitate. Personalul foarte bine calificat, cu experienta in domeniul turismului, asigura efectuarea rapida si eficienta a tuturor operatiunilor legate de pregatirea calatoriei sau evenimentului oferit clientilor.

Piata actuala a agentiilor de turism este formata dintr-o vasta gama de consumatori, de mai toate varstele, pasionati de calatorii, dornici sa cunoasca noi experiente. Ei fac parte din diferite sfere socio-demografice, au stiluri de viata si perceptii diferite, dispunand insa de un venit preponderent mare.

Concurenţa este foarte bine reprezentată, începând de la agenţii de mari dimensiuni, care concep şi comercializează programe turistice variate, până la cele mici şi foarte mici, care se limitează la operaţiuni foarte simple. În momentul în care face analiza concurenţei, o agenţie de turism trebuie să se raporteze în primul rând la firmele comparabile ca profil şi ca servicii oferite, care ţintesc acelaşi segment de clienţi, şi abia după aceea la competitorii de altă factură.

Publicul tinta al firmei noastre este clasificat in functie de:

- varsta: in primul rand din tineri de 16-30 de ani si in al doilea rand de persoane ce se incadreaza in categoria de varsta 35-45 de ani.

- venit: persoanele care au un venit mediu opteaza pentru sejururi in tara pe o perioada mai scurta de timp cu cheltuieli minime, in timp ce, pentru turistii cu venituri mari nu conteaza cheltuielile ci confortul si buna dispozitie, deasemenea ei aleg sejururi in strainatate cat si in tara.

- modul de organizare a sejurului: aici intalnim turisti ce calatoresc pe cont propriu, dar si cei care apeleaza la serviciile unei agentii specializate.

Politica firmei este aceea de a permanentiza legaturile cu clientii sai astfel incat acestea sa devina legaturi permanente cu niste “clienti fideli”. Acesta este cuvantul cheie al reusitei intregii afaceri, multumirea unui client astfel incat el sa revina la aceeasi agentie si cu un nou client.

Agentia Smile Travel ofera o gama variata de pachete turistice:

- turismul sportiv ( inclusiv vanatoresc)

- turismul cultural

- turismul balneoclimateric

- turismul international

- turismul sezonier care include turismul estival, alpin, si alte forme

- turismul urban

- turismul agricol

- turismul verde

Obiectivele pe care si le propune agentia pentru promovarea turismului de agrement sunt:

- informarea segmentului tinta in proportie de 60 % in legatura cu turismul de agrement.

Acest lucru se realizeaza prin intermediul mesajelor transmise prin urmatoarele mijloace media:

• canale tv: Pro Tv, Tvr Cultural, Antena 1, Prima Tv;

• reviste: : Bolero, Bravo, Joy, Cool Girl.

• panou publicitar;

• bannere on- line;

- cresterea interesului fata de turismul de agrement.

In acest scop se comunica informatii cu privire la avantajele turismului de agrement cum ar fi: iesirea in natura, vizitarea unor locuri si oameni noi, obiceiurile si istoria acelor locuri, etc.

- cresterea notorietatii in proportie de 20 % din segmentul tinta a agentiei Smile Travel pana la finele anului 2009.

Pentru acest obiectiv se vor utiliza mesaje transmise prin intermediul Tv-ului, pe panouri publicitare, in bannere on-line.

La 15 zile dupa incheierea campaniei publicitare s-a masurat impactul acesteia prin derularea unor anchete care permit aprecierea urmatoarelor elemente:

- Atentia acordata campaniei (ponderea persoanelor care au vazut/auzit cel putin o data mesajul publicitar)

- Memorarea principalelor elemente ale mesajului

- Gradul de intelegere al mesajului

S-a constatat ca proportia segmentului tinta care a aflat de pachetele turistice este de 40%. Se preconizeaza ca la finele anului 2008 intregul obiectiv in proportie de 60% va fi atins, apreciindu-se chiar o crestere de pana la 70% a acestuia.

Notorietatea, a inregistrat o crestere in proportie de 10%, apreciindu-se ca pana la finele anului 2008, obiectivul initial de crestere a notorietatii cu 20% va fi atins in totalitate.

Pachetele turistice au fost incercate de segmental tinta in proportie de 6%. Desi obiectivul planificat era ca produsele sa fie incercate de catre 10% din segmentul tinta, se apreciaza ca acest obiectiv va fi atins pana la finele anului.

Campania intreprinsa a urmarit de asemenea cresterea vanzarilor cu 15% in anul 2008 fata de 2007. Pana in prezent, campania a reusit sa atinga doar o crestere de 8%, apreciindu-se ca in acest ritm cresterea de 15% va fi atinsa pana la finele anului 2008.

In urma derularii campaniei publicitare si a centralizarii obiectivelor ce trebuiau realizate, se apreciaza o crestere a cotei de piata de la 4% in 2007 la 7% in 2008. Astfel cota de piata va inregistra o crestere de 1% fata de obiectivul initial, care era de 6%.

Preview document

Plan de promovare agenție de turism - Pagina 1
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 2
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 3
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 4
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 5
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 6
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 7
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 8
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 9
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 10
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 11
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 12
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 13
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 14
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 15
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 16
Plan de promovare agenție de turism - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Plan de Promovare Agentie de Turism.doc

Alții au mai descărcat și

Metode Moderne de Promovare a Pensiunilor

Toate cataloagele realizate în tarile europene care au aderat la EUROGÎTES (inclusiv România) prezinta pensiunile turistice si fermele...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza Strategiilor Guvernamentale de Dezvoltare a Turismului

Introducere După 1990, se vorbeşte tot mai mult despre turism ca fiind acea ramură a economiei care alături de agricultură ar reuşi să readucă...

Impactul globalizării serviciilor turistice asupra economiei mondiale - studiu de caz

INTRODUCERE În contextul definirii prin analogie cu comerţul internaţional a unor concepte specifice turismului internaţional şi identificând...

Plan de afaceri - agenție de turism

Capitolul 1 Agenţia de turism – tipologie şi rol în dezvoltarea turismului Etimologic, cuvântul ,,turism” provine din termenul englez ,,tour”...

Agenția de turism Cocktail Holidays

I.Agentia de turism 1. Prezentare generala Numele firmei: SC Cocktail Holidays SRL Sediu : Bd Stefan cel Mare, Iasi-Romania avand o suprafata...

Alegerea tipului de program turistic internațional

CAP.I. Alegerea tipului de program touristic international 1.1.Titlul programului touristic international. Sunteti un impatimit al senzatiilor...

Metode Moderne de Promovare a Pensiunilor

Toate cataloagele realizate în tarile europene care au aderat la EUROGÎTES (inclusiv România) prezinta pensiunile turistice si fermele...

Planul de afaceri al agenției Symbol Tour

INTRODUCERE România se află la două-trei ore de orice capitală europeană, este o ţară cu un potenţial turistic atractiv, departe de orice...

Planul de marketing pentru promovarea unei agenții de turism

1. Expunere introductiva Planul de marketing urmareste o analiza a pietei pe care actioneaza agentia de turism Meridian Travel si are ca scop...

Ai nevoie de altceva?