Planul de Marketing al Hotelului Duke

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 5980
Mărime: 45.82KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Acest proiect presupune realizarea unui eventul plan de marketing pentru un hotel

Extras din proiect

I. STADIU AL CUNOASTERII. ASPECTE TEORETICE PRIVIND CONCEPTELE UTILIZATE

A. PLANUL DE MARKETING

Planul de marketing reprezinta instrumentul cu ajutorul caruia sunt directionate activitatea de marketing si resursele organizatiei pentru indeplinirea obiectivelor de marketing ale acesteia. Printre principalele functii ale planului de marketing se numara:

- Identificarea surselor avantajului competitiv al intreprinderii pe pietele pe care opereaza;

- Orientarea activitatii organizatiei in functie de mutatiile din mediul intern si extern;

- Diminuarea impactului nefavorabil al unui mediu instabil sau turbulent;

- Stabilirea clara, in termeni financiari si nefinanciari, cantitativi si calitativi, a obiectivelor viitoare;

- Coordonarea eforturilor depuse de serviciile/compartimentele/departamentele organizatiei pentru indeplinirea obiectivelor de marketing si generale ale intreprinderii.

Planul de marketing poate fi elaborat pentru diferite perioade de timp. In mod frecvent, intreprinderile concept planuri pe termen scurt, pentru un an. Alteori, orizontul de timp se poate extinde la o perioada medie, de 2-3 ani, sau chiar la o perioada lunga, respectiv 4-5 ani.

Datorita valorii sale operationale, planul de marketing anual este denumit uneori plan tactic, in timp ce planurile elaborate pentru perioade de timp mai indelungate sunt denumite planuri strategice, datorita contributiei lor la directionarea activitatii de marketing.

Structura planului de marketing

In practica, structura detaliata a planului de marketing inregistreaza o serie de diferente, de la o intreprindere la alta, in functie de particularitatile activitatii sale. In general, componentele de baza care trebuie sa se gaseasca in orice plan de marketing sunt:

1. Rezumatul – consta intr-o prezentare succinta a continutului planului, avand rolul de a facilita intelegerea rapida de catre cadrele de conducere, a obiectivelor, strategiilor si tacticilor de marketing cuprinse in plan.

2. Analiza mediului intern si extern este realizata prin intermediul unui audit de marketing. Scopul acestei analize este de a identifica cei mai semnificativi factori exogeni si endogeni care influenteaza activitatea de marketing a intreprinderii si impactul lor favorabil sau nefavorabil.

Principalele aspecte urmarite in cadrul auditului extern sunt: macromediul (mediul economic, mediul politico-legislativ, mediul socio-cultural si mediul tehnologic), piata ( caracteristicile de ansamblu ale pietei, cererea pietei, oferta pietei, preturile si conditiile de plata),concurenta.

3. Analiza SWOT prezinta si evalueaza punctele forte si slabiciunile intreprinderii, precum si oportunitatile si amenintarile mediului extern. Aspectele relevate de analiza SWOT se caracterizeaza prin specificitate, indicand situatia intreprinderii pentru care se realizeaza si raporturile acesteia cu micro si macromediul.

4. Ipotezele planului de marketing se refera la evolutia viitoare a componentelor majore ale mediului. Ele reprezinta estimari referitoare la factorii cheie de care depinde succesul intreprinderii.

5. Obiectivele planului de marketing reprezinta o reflectare a misiunii si obiectivelor generale ale intreprinderii, la nivelul functiei de marketing. In esenta, obiectivele precizeaza pozitia pe care intreprinderea intentioneaza sa o dobandeasca pe piata tinta. Este necesar ca fiecare obiectiv sa fie stabilit in deplina concordanta cu aspectele cheie evidentiate de analiza SWOT.

6. Strategiile de marketing precizeaza directiile de actiune, spre deosebire de obiective care indica pozitia la care aspira intreprinderea.

7. Programul de marketing permite descrierea tacticilor la care va recurge intreprinderea pentru indeplinirea obiectivelor si aplicarea strategiilor sale. Programul reprezinta succesiunea de actiuni pe care le va desfasura organizatia, persoanele implicate, scadentele si costurile aferente.

8. Bugetul planului se stabileste in functie de programul de marketing elaborat. Alocarea resurselor are loc in functie de obiectivele care trebuie sa fie atinse si sunt specificate in program. O tehnica recomandata este “baza zero”, conform careia fiecare element de cheltuieli trebuie justificat si corelat cu obiectivele generale ale intreprinderii.

Preview document

Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 1
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 2
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 3
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 4
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 5
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 6
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 7
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 8
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 9
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 10
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 11
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 12
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 13
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 14
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 15
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 16
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 17
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 18
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 19
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 20
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 21
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 22
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 23
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 24
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 25
Planul de Marketing al Hotelului Duke - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Planul de Marketing al Hotelului Duke.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing - Pizza Hut

CAP. I SCURT ISTORIC Pizza Hut a luat naştere în 1958, în orăşelul Wichita, Kansas, la iniţiativa fraţilor Dan şi Frank Carney. Când un prieten a...

Plan de marketing pensiunea Căprioara

1. Prezentarea afacerii Judetţul Harghita este situat in partea centrala a Romaniei, in zona Carpatilor Orientali, avand o suprafata de 6610 km2,...

Plan de Marketing Turistic - Pensiunea General

Capitolul 1:Expunere Introductiva Pensiunea “General” Timisul de Jos Aspectul pensiunii este de o calitate remarcabila in categoria ei (trei...

Plan de Marketing pentru Deschiderea Cofetăriei Delice

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE Graniţele marketingului au devenit tot mai largi făcând ca în toate economiile dezvoltate acesta să devină o practică de...

Plan de Marketing Hotelier

1 ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING 1.1 Analiza mediului intern de marketing Hotel modern de 3 stele, afiliat la unul dintre cele mai mari lanţuri...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?