Proiect marketing - rochii de mireasă

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 7872
Mărime: 287.55KB (arhivat)
Publicat de: Clarisa Pintilie
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Iasi

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Prin proiectul următor s-a urmărit realizarea unui studiu de marketing cu caracter didactic pe principalele sale direcţii asupra unui nou brand şi anume, Mirage, având ca obiect de activitate, producerea şi comercializarea rochiilor de mireasă.

Capitolul 1 se referă la ANALIZA PIEŢEI, pentru care s-a realizat segmentarea pieţei după următoarele criterii: geografice, demografice, psihografice şi comportamentale.

În al doilea capitol , ETAPELE PROCESULUI DECIZIONAL DE CUMPĂRARE, s-au identificat paşii procesului decizional şi factorii de influenţă a comportamentului consumatorului.

În al treilea capitol, referitor la PRODUS au fost prezentate în ordine caracteristicele serviciului şi sistemul de susţinere, format din numele, marca şi emblema agenţiei, linia de produse. Totodată au fost evidentiate elementele de diferenţiere şi noutate, şi prezentată linia de produse a colecţiei Divine.

Al patrulea capitol al proiectului urmăreşte PREŢUL şi strategia de preţ utilizată. S-a stabilit un posibil nivel al preţului produselor.

Capitolul următor analizează PROMOVAREA produsului. Se începe cu obiectivul promovării. Se urmăresc apoi modalităţile de promovare precum şi instrumentele specifice. Pentru fiecare mod de expunere se explică în detaliu şi se exemplifică formatul ales. Se abordează toate mijloacele de promovare, scrise şi audio.

Cel de-al şaselea capitol al studiului va urmări DISTRIBUŢIA produsului. Pentru acesta s-a ales un sistem direct prin intermediul agenţiei şi a punctelor sale de vânzare.

CAPITOLUL 1

ANALIZA PIEŢEI

1.1.Identificarea pieţei

Piaţa este un loc comun. Este timpul şi spaţiul în care agenţii activi din societate vin să comunice unii cu alţii şi să schimbe între ei bunuri cu valoare de schimb.Ea apare ca o reţea de relaţii interumane şi relaţii de afaceri, care iau naştere, în mod inevitabil, între aproape toate categoriile de agenţi din societate..Pe piaţă oamenii îşi caută satisfacţia şi plăcerea de a trăi.

De aceea înainte de a porni o afacere într-un anumit domeniu, investitorii trebuie să culeagă şi să sintetizeze toate datele pentru a-şi forma o imagine cât mai clară privind producţia şi comercializarea produsului.Astfel, înainte ca firma să dea semnalul de ‘START’, trebuie sa facă o sinteză a datelor redactată şi prezentată sub forma unor concluzii şi ipoteze scrise, sub formă de tabele sau prin reprezentări grafice. Acestea permit vizualizarea şi interpretarea operativă a tendinţelor previzibile ale pieţei în viitorul imediat.

Toate aceste informaţii nu pot fi nici foarte precise, nici complete şi nici certe la nivelul unui raport de conjunctură. În cazul în care conjunctura de piaţă este favorabilă, se grăbesc pe cật posibil acţiunile de marketing. Cậnd conjunctura este nefavorabilă, se mai aşteaptă sau se reformulează strategiile şi acţiunile în curs de desfăşurare.

Cunoscậnd toate aceste tehnici teoretice putem să pornim la drum încrezători că vom reuşi să obţinem rezultate satisfăcătoare în viitorul apropiat. Şi chiar dacă nu reuşim din prima să ne atingem ţelul, nu trebuie să renunţăm. Perseverenţa şi răbdarea sunt unele din atuuri pe care ar trebui să le deţinem într-o lume plină de ‘fiare’ care aşteaptă orice moment prost pentru a te ‘încolţi’.

‘Cum arată mireasa anului 2007?’-aceasta a fost fraza care ne-a captat atenţia şi am decis ca primii paşi în această lume a marketingu-lui vor fi în domeniul vestimentar - rochia de mireasă (piaţa de referinţă).

Numai cậnd te gậndeşti la acest lucru, simţi cum ţi se umezesc ochii de emoţie, iar pulsul scapă binişor de sub control.....În curậnd vei fi mireasă! Agenda de planificări a devenit neîncăpătoare, nu ştii de unde să începi, iar dacă ar fi să stabileşti o listă de priorităţi, probabil că pe primul loc s-ar afla....ai ghicit, rochia de mireasă. Dacă ştii cu exactitate ce-ţi doreşti, alegerea nu ar trebui să fie dificilă. De multe ori se întậmplă însă ca atunci cậnd vine vorba de marele moment al alegerii, să fim în dubii. Noi suntem aici, pentru a da o mậnă de ajutor tinerelor emoţionate de acest eveniment important...încercând să prezentăm caracteristicile generale ale pieţii rochiilor de mireasă.

În secolele trecute, daca familia era bogată, mireasa purta o rochie foarte scumpă ‘împodobită cu multe bijuterii’. Existau o mulţime de culori şi modele pentru rochia de mireasă. Cu cât rochia era mai mare, cu atât era considerată mai frumoasă. Stilul rochiilor de mireasă era influenţat de clasa socială a viitoarei soţii. Rochia de mireasă albă a început să se poarte din era Reginei Victoria. Până în 1840, anul în care s-a căsătorit Regina Victoria, rochiile de mireasă puteau să aibă orice culoare .

În prezent, piaţa a cunoscut o evoluţie semnificativă, prin existenţa unei game largi şi diversificate de rochii de mireasă care să satisfacă cele mai variate gusturi. Spre deosebire de trecut, acum miresele îşi pun întrebări:’Ce fel de rochie îmi doresc în ziua nunţii? Să fie extravagantă sau formală, modernă sau tradiţională?’ pentru că oferta este mare şi au de unde alege o rochie care să se potrivească fiecărui stil în parte.

“Actorii“ pieţei rochiilor de mireasă impresionează prin calitate, stil, extravaganţă, şi mai ales un plus de flexibilitate în îndeplinirea dorinţelor oricărei femei care doreşte să reflecte un aer divin şi angelic în cea mai importantă zi: ziua căsătoriei, ziua cậnd mirii spun “DA“.

Culese parcă din paginile brodate de istorie şi basm, sau mai îndrăzneţe de pe coperţile revistelor moderne, rochiile îmbină stilul extravagant cu stilul elegant retro, cu cel romantic şi cel clasic, reuşind să transforme o simplă rochie într-o “ rochie a rochiilor“ –declaraţia oricărei femei despre stilul său personal.

În urma analizei cererii rochiilor de mireasă s-a constatat o piaţă sezonieră, fiind influenţată în mod deosebit de religie(de-a lungul anului , ceremoniile religioase nu se fac în anumite perioade).

O tendinţă relevată de datele INS în anul 2006 este creşterea căsătoriilor în judeţul Iaşi cu un procent de 0,2% faţă de anul 2005. Dintre factorii care au influenţat acest progres sunt în principal cei de natură politică-acordarea de subvenţii tinerilor căsătoriţi; socio-psihologici – renunţrea la ideea de a trăi în uniune consensuală.

Piaţa din judeţul Iaşi e în plină transformare şi evoluţie urmậnd un trend ascendent în ceea ce priveşte cererea pentru astfel de produse. Cea mai mare parte din piaţa rochiilor de mireasă a Moldovei( Suceava, Botoşani, Vaslui, Piatra Neamţ, Bacău) este deţinută de cea din judeţul Iaşi ajunsă la un stadiu de maturitate. În anul 2004 ponderea pieţei judeţului Iaşi faţă de piaţa Moldovei era de 23.3%. Ţinând cont de un coeficient de corecţie de 3.5% influenţat de rata inflaţiei şi de creşterea puterii de cumpărare, putem estima ca ponderea a crescut la 31.45%.(www.prefecturaiasi.ro)

Piaţa prezintă o sensibilitate ridicată în ceea ce priveşte calitatea produselor. Coeficientul de elasticitate a cererii este ridicat deoarece pe piaţă există o gamă largă de rochii de mireasă cu un raport de calitate-preţ situate la două extreme: produse de o calitate inferioară la un preţ redus şi produse scumpe de o calitate superioară.

Preview document

Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 1
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 2
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 3
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 4
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 5
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 6
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 7
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 8
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 9
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 10
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 11
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 12
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 13
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 14
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 15
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 16
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 17
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 18
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 19
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 20
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 21
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 22
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 23
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 24
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 25
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 26
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 27
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 28
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 29
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 30
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 31
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 32
Proiect marketing - rochii de mireasă - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - Rochii de Mireasa.doc

Alții au mai descărcat și

Rachetele de Tenis - Proiect Marketing

REZUMAT INTRODUCTIV In acest proiect va vom prezenta rachetele de tenis FORCE si tot ceea ce tine de acestea ca si produs al firmei ALIMAR SPORT ....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Plan de Marketing pentru Produsului Rochii de Mireasă Vintage

PLAN DE MARKETING PENTRU PRODUSULUI ROCHII DE MIREASĂ VINTAGE În primele două părți ale proiectului am cules informații referitoare la piață și...

Studiu privind piața rochiilor de mireasă

Introducere Prin proiectul următor am urmărit realizarea unui studiu de marketing cu caracter didactic pe principalele sale direcţii asupra unui...

Cercetarea de marketing - rochii de mireasă

Introducere Pentru fiecare mireasă, ziua căsătoriei este o zi specială, poate chiar că un moment care îi împlineşte viaţa, de aceea acest la acest...

Cercetare Privind Cererea Produsului Rochii de Mireasă Vintage

I. Cercetare privind cererea produsului rochii de mireasă vintage Firma SC VINTAGE S.R.L. urmăreşte să lanseze un produs nou din gama rochiilor...

Proiect Marketing SC Beauty Bride SRL

În urma studiului de piață realizat, membrii departamentului de marketing ai firmei SC BEAUTY BRIDE SRL au identificat piața țintă a noului model...

Obiective Psihologice

ARGUMENT Înainte de 1970 , toate teoriile de marketing se ocupau de firme care se luptau cu produsele şi serviciile lor să devină câştigătoare....

Marketing

I. Introducere V-aţi imaginat vreodată tărâmul mirilor şi al mireselor? Un loc de vis alb şi diafan,cu zeci de rochii de mireasă şi voaluri...

Ai nevoie de altceva?