Proiect Marketing - SC Flipart SRL

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2151
Mărime: 255.40KB (arhivat)
Publicat de: Arian Kiss
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristi Nistor

Cuprins

  1. CAPITOLUL I: Mediul de marketing 3
  2. 1. Micromediul 3
  3. 2. Macromediul 4
  4. a)Mediu demografic 4
  5. b) Mediul economic 5
  6. c) Mediul tehnologic 5
  7. d) Mediul socio-cultural 5
  8. 3. Mediul intern 5
  9. CAPITOLUL II: Cumpărătorii 6
  10. 1. Descrierea pieţei (consumatori/nonconsumatori) 6
  11. 2. Segmentarea pietei 6
  12. a) Segmentarea socio-demografica 6 b) Segmentarea comportamentala 7
  13. c) Segmentarea pietei dupa valorile cautate la un produs 7
  14. 3 Piata tinta 7
  15. CAPITOLUL III: Concurenti 8
  16. CAPITOLUL IV: Tendintele de evolutie a pietei flipchart-ului 8
  17. BIBLIOGRAFIE 9

Extras din proiect

S.C. FlipArt S.R.L.

În lumea de astăzi, cu toate tehnologiile de prezentare extrem de sofisticate disponibile, este uşor de uitat o soluţie practică, extrem de folositoare pentru captarea şi prezentarea informaţiilor. Aceasta este relativ ieftină, nu necesită electricitate sau ecran. Este un produs de înaltă calitate, construit să dureze o viaţă! Flipchartul!

Firma noastră, S.C. FlipArt S.R.L., vă poate oferi o gamă diversă de flipcharturi precum: flipchart magnetic, nemagnetic, pentru birou, cu braţe laterale ajustabile, mobil cu role, fix.

Acest produs are utilizări multiple, putând fi folosit pentru orice fel de prezentare, incepând cu cele pentru promovarea unor produse, precum şi în instituţii de învăţământ, pentru predare. Avantajele sunt multe, uşurinţă în folosire, posibilitate de a efectua modificări fără efort, preţ economic, fără probleme în întreţinere.

CAPITOLUL I: Mediul de marketing

1. Micromediul

Furnizorii principali ai firmei S.C. FlipArt S.R.L. sunt COLOSEUM TRADING S.R.L.(Bucureşti) şi Europapier Romania S.R.L.(Bucureşti), de la care achiziţionăm aluminiu şi hârtie. În anumite situaţii mai apelăm şi la ali furnizori, precum GEOCELPRO S.R.L.(Bucureşti), S.C. Zammaci S.R.L.(Bucureşti) şi Mycar Global Trading(Bucureşti).

În privinţa distribuitorilor, aceştia sunt Lecom Birotica Ardeal S.R.L.(Cluj), C&G IMPACT SISTEM S.R.L (Bucuresti), S.C. Lex Grup S.R.L. (Iaşi).

Principalii clienţi sunt organizaţiile, asociaţiile, organismele publice, societăţile comerciale, instituţiile de învăţământ şi instituţiile nonguvernamentale cu sediul în Iaşi, obiectivul firmei fiind satisfacerea deplină a acestora. Astfel, printre clienţii fideli se numără S.C. RUMCO PROIECT S.R.L. (proiectare în construcţii, arhitectură, structuri, instalaţii, studii geotehnice), NEO PROIECT (proiectare şi arhitectură), Facultatea de

Arhitectură "G.M. Cantacuzino", Agency ONE (agenţie de publicitate), Cardiv Marketing (agenţie de marketing full service), S.C. Lex Grup S.R.L.

Concurenta directa nu exista la nivelul Iaşului.În ceea ce priveste concurenţa indirecta se numara firmele:SMART COICE S.R.L., IRSIDO S.R.L., Lecom Birotica S.R.L., Magazinul Diverta, Moldavia Grup S.R.L.

2. Macromediul

Macromediul de marketing cuprinde forţele externe care acţioneaza asupra întreprinderii şi a micromediului său, stimulând sau frânând activitatea desfăşurată de aceasta.

a) Mediul demografic, reprezentat de populaţia aflată în zona de activitate a întreprinderii. În judeţul Iaşi locuiesc în jur de 820.000 de persoane, dintre care 390.000 în mediul urban. Numărul mediu al salariaţiilor este de 160.000, iar salariul mediu net lunar de 1.200 RON. Având în considerare că persoanele absolvente ale învăţământului superior sunt mai predispuse să cumpere astfel de produse decât cei din învăţământul primar, gimnazial sau liceal, ne putem adresa unui număr de aproximativ 60.000 de persoane. În jur de 16.000 de unităti locale sunt active, dintre care prezintă interes doar un număr de 4.795 (1.300 construcţii, 3.000 diferite servicii, 95 învăţământ, 400 alte activităţi).

Considerând ca instituţiile cu sediul în Iaşi, achiziţionează în medie 5 flipchart-uri pe an, aceasta înseamnă 23.975 flipchart-uri(4.795*5)/an la care se adaugă în medie 6.000 flipchart-uri ce pot fi achiziţionate de populaţia luată în considerare (preconizând că o zecime din populaţie achiziţionează produsul).

Cunoscând aceste date putem estima următoarele:

Piaţa teoretică(PT), la nivelul instituţiilor (C–consumatori, NCR–nonconsumatori relativi) :

PT = C + NCR = 1.985 + 2.810 = 4.795 instituţii

Piaţa teoretică (PT), la nivelul PT = C + NCR = 38.000 + 22.000 = 60.000 persoane

Capacitatea pieţei (Cp), la nivelul instituţiilor (N–numărul de consumatori, I–intensitatea medie de consum, f–frecvența medie de utilizare, q–volumul mediu consumat la o utilizare):Cp = N * I = N * q * f = 4.795 * 5 * 1 = 23.975 flipcharturi/an

Capacitatea pietei (Cp), la nivelul populaţiei:

Cp = N * I = N * q * f = 6.000 * 1 * 1 = 6.000 flipcharturi/an

Capacitatea pieţei la nivel global (Cpt):Cpt = 23.975 + 6.000 = 29.975 flipcharturi/an

Potenţialul pieţei (Pp), ştiind că preţul mediu al unui flipchart p = 500 RON

Potentialul pietei = Cpt * p = 29.975 * 500 = 14.987.500 RON/an

Cota noastră de piaţă este de 34,44%, având în vedere că obiectivul nostru este de a vinde 10.325 de produse. Ceilalţi concurenţi de pe piaţa flipchartului au următoarele cote de piaţă : S.C. SMART CHOICE S.R.L. – 49,87%, Irsido S.R.L. – 1,83%, Lecom Birotica S.R.L. – 9,17%, Magazinul Diverta – 2,5%, Moldavia Grup S.R.L – 2,19%.

Preview document

Proiect Marketing - SC Flipart SRL - Pagina 1
Proiect Marketing - SC Flipart SRL - Pagina 2
Proiect Marketing - SC Flipart SRL - Pagina 3
Proiect Marketing - SC Flipart SRL - Pagina 4
Proiect Marketing - SC Flipart SRL - Pagina 5
Proiect Marketing - SC Flipart SRL - Pagina 6
Proiect Marketing - SC Flipart SRL - Pagina 7
Proiect Marketing - SC Flipart SRL - Pagina 8
Proiect Marketing - SC Flipart SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - SC Flipart SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Activității de Marketing a Unei Firme

Introducere Marketingul semnifică o nouă imagine a orientării, organizării și desfășurării unei activități economice. Orice activitate economică...

Activitatea de Marketing a Firmei Vel Pitar

Introducere Scopul acestui proiect este de a oferi o prezentare și, totodată, o analiză a politicilor și strategiilor de marketing utilizate de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?