Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3017
Mărime: 262.94KB (arhivat)
Publicat de: Manole Banu
Puncte necesare: 6
Prezentat la UAIC - FEAA

Extras din proiect

TITLUL CERCETÃRII

Atitudini, preferinte si intentii de cumpãrare ale populatiei iesene, în cazul produsului magneti de frigider personalizabili.

PROBLEMA DECIZIONALÃ

Conturarea mixului de marketing pentru produsul ce urmeazã sã fie lansat

Submixul de produs se detaseazã ca importantã, deoarece el constituie suportul celorlalte submixuri. Pentru întreprinderea noastrã, esentialul este sã producem doar bunurile care posedã caracteristicile dorite de grupul tintã, atât sub aspectul trãsãturilor sale tangibile (culoare, mãrime, functionalitate etc.) cât si al celor intangibile (distributie, servicii secundare). Politica de produs, pe baza studierii pietii, urmãreste sã asigure adaptarea ofertei la exigentele cererii, prin produse care sã satisfacã trebuintele consumatorului, dar în acelasi timp sã aducã profit. Prin urmare, pe langã segmentul obisnuit de magneti de frigider (magneti-suvenir, magneti cu imagini, magneti - rama foto, magneti – organizator, magneti – notite post-it, magneti tridimensionali ceramici) dorinta noastrã este sã oferim un produs nou pe piata ieseanã, magnetii de frigider personalizabili parfumati. Pentru cã sunt personalizabili, varietatea de modele este infinitã, asigurând o adaptabilitate maximã cu nevoile si dorintele consumatorilor; modele pot fi sugerate de noi si modificate dupã preferintele clientului sau pot fi executate exclusiv conform ideilor propuse de clienti. Design-ul magnetilor de frigider personalizabili are la baza originalitate si creativitate, iar posibilitatea de impregnare a parfumului le conferã o si mai mare versatilitate. În principal, modelele sunt foarte colorate, distractive si vesele, fiind reprezentãri realiste de diverse lucruri, de la animale la feluri de mâncare si nu numai atât; mai mult, aroma impregnatã în materialul din care este confectionat magnetul oferã si mai multa sugestivitate produsului (spre exemplu, un magnet reprezentând o farfurie cu cãpsuni si friscã care mai si miroase a cãpsuni are un impact foarte mare). Materialul din care sunt realizati magnetii, lut polimeric cu uscare la aer, confera acestora un aspect final spongios, foarte catifelat si o greutate foarte micã în comparatie cu majoritatea magnetilor de frigider ceramici, iar suprafata poroasã premite impregnare de diverse arome care rezistã în timp. Dimensiunile în general mici ale produsului fac din magnetii personalizabili veritabile miniaturi, având astfel un farmec aparte.

Submixul de pret urmãreste stabilirea unui nivel de pret care sã fie convingãtor pentru fiecare segment de piatã, în sensul reflectãrii valorii produsului ce satisface cel mai bine cerintele consumatorului. Nivelul pretului trebuie sã fie acceptabil atât pentru noi, ca si producãtori, în sensul în care trebuie sã aducã profit, dar si pentru consumator care trebuie sã dispunã de venituri si sã primescã un raport utilitate-calitate-pret satisfãcãtor. Pretul final al produsului porneste de la costurile materiilor prime (lut polimeric, magnet, esente parfumate), materialele utilizate în cantitãti mici pentru fabricarea unui magnet asigurand un cost redus per bucatã. Desigur cã, pentru comenzi mai mari de magneti de frigider personalizabili (evenimente ale diferitelor organizatii, diverse petreceri) se oferã o reducere de pret negociatã în functie de dificultatea produsului final dorit si numãrul de bucãti realizate. Cu toate acestea, cel mai important aspect este acela cã pretul magnetilor de frigider personalizabili, desi mai mare decât al produselor realizate în masã, se încadreazã într-un nivel accesibil majoritãtii consumatorilor, nefiind un produs exclusivist sau greu accesibil financiar.

Submixul de plasare (distributie) are în vedere politici legate de canalele de distributie, circuitele si retelele de transport, utilizarea intermediarilor (cât, când, ce fel, în ce loc), distributia fizicã etc.. În cazul produsului pe care noi îl oferim, magneti de frigider personalizabili, distributia se realizeazã prin magazinele proprii în cadrul cãrora se vând si alte tipuri de magneti de frigider, alãturi de alte mici obiecte decorative. Momentan, asigurãm doar acoperirea zonei municipiului Iasi, prin cele douã standuri de tip insulã din centrele comerciale Iullius Mall si Carrefour Felicia, dar avem în vedere extinderea în viitorul apropiat si prin intermediul Internetului, acest tip de comert fiind din ce în ce mai accesibil, atât pentru consumatori, cât si pentru producãtori. Stocurile de materii prime si produse finite se afla, în mare parte, la sediul firmei si fiind vorba de obiecte de mici dimensiuni, cu o greutate foarte micã, transportul acestora se realizeazã foarte usor si nu necesitã autovehicule speciale.În plus, materii prime pentru magnetii de frigider personalizabili se aflã si în cadrul magazinelor anterior mentionate deoarece persoana angajatã realizeazã în timp real comenzile primite de cãtre clienti, care pot asista la confectionarea propriului magnet de frigider.

Submixul de promovare realizeazã comunicarea cu viitorii clienti, stabilind ce si cui se comunicã, cum sã se realizeze aceasta, în ce formã si cu ce mijloacele. Pentru cã este

vorba de un produs lansat la nivel local, formulele de publicitate cele mai des utilizate sunt acelea reprezentate de reclame radio la posturile locale Radio Iasi si Radio Nord-Est (pentru ca implicã resurse financiare relativ reduse si se adresezã direct consumatorilor ieseni) si de promovare la locul de vânzare (prin semnalizarea corespunzãtoare a insulei de vânzare si actiuni periodice de împãrtire de fluturasi).

Preview document

Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider - Pagina 1
Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider - Pagina 2
Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider - Pagina 3
Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider - Pagina 4
Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider - Pagina 5
Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider - Pagina 6
Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider - Pagina 7
Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider - Pagina 8
Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider - Pagina 9
Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider - Pagina 10
Raport de cercetare SC Marketeam SRL produs - magneți de frigider - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Raport de Cercetare SC Marketeam SRL. Produs - Magneti de Frigider.pdf

Ai nevoie de altceva?