Noțiuni introductive despre febra galbenă

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Medicină
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 5180
Mărime: 126.24KB (arhivat)
Publicat de: Viorela Vasilescu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Febra este creşterea temporară a temperaturii corpului, ca răspuns la unele boli sau boală.

Un copil are febra atunci când temperatura lui este la unul sau peste unul din aceste niveluri:

-100.4 ° F (38 ° C), măsurată în partea de jos (rectală),

-99.5 ° F (37,5 ° C), măsurată în gura lor (oral),

-99 ° F (37.2 ° C), măsurată în conformitate cu departamentul lor (axilar).

Un adult are febră, atunci când temperatura este mai presus de 99 - 99.5 ° F (37.2 - 37.5 ° C), în funcţie de ce moment al zilei este.

Temperatura normală a corpului se poate schimba în timpul oricărei zi. Acesta este de obicei cea mai mare seara. Alţi factori care pot afecta temperatura corpului sunt.

1.În a doua parte a ciclului menstrual temperatura corpului unei femei crește cu 1 grad ;

2.Activitatea fizică, sentimente puternice, mâncarea, haine grele, medicamente, temperaturi ridicate ale camerei şi umiditate ridicată, pot creşte toate temperatura corporală.

Febra este o parte importantă de apărare a organismului împotriva infecţiei. La mulți sugari şi copii o febră înaltă se dezvoltă cu minore boli virale. În timp ce o febră dă semnale pentru noi că ar putea fi o bătălie în organism, febra se lupta pentru persoana, nu împotriva.

Cele mai multe bacterii şi viruşi care provoacă infecţii la persoane prospera la 98.6 ° F. Leziuni ale creierului dintr-o febră, în general, nu se vor produce excepţie făcând cazul în care febra este de peste 107.6 ° F (42 ° C). Febre netratate cauzată de infecţie va merge rareori peste 105 ° F excepţie făcând cazul în care copilul este foarte îmbrăcat sau prins într-un loc cald.

Febre inexplicabile, care continuă pentru zile sau săptămâni sunt numite febre de origine nedeterminată (FUO).

Simptome de febră suplimentare pot include:

-Transpiraţii ;

- Frisoane ;

- Dureri de cap;

- Dureri musculare ;

- Pierderea poftei de mâncare ;

- Deshidratarea ;

- Slăbiciune generală ;

Febră mare între 103 F (39.4 C) şi 106 F (41,1 C) poate provoca:

- Halucinaţii ;

- Confuzia ;

- Iritabilitate.

Febre-induse de convulsii

Un procent mic de copii cu vârste sau sub vârsta de 5 ani febrele sunt induse de crize convulsive (convulsii febrile). Semne de convulsii febrile, apar atunci când temperatura unui copil creşte sau scade rapid, include o scurtă pierdere de conştienţă şi convulsii. Deşi aceste crize pot fi cele mai alarmante, nu provoacă efecte de durată. Convulsii febrile de multe ori, sunt generate de o febră sau de o boală de copilărie comune, cum ar fi rujeola, o infecţie virală comună, care determină o febră ridicată, umflarea glandelor şi o erupţie cutanată.

Copii

Copiii de multe ori tolerează febrele foarte bine, cu toate că temperaturile ridicate pot provoca îngrijorare părinţilor. Cel mai bine este să se inspire mai mult de modul în care copilul reacționează decât numai la măsurarea temperaturii. Nu e, probabil, nici un motiv de alarmă în cazul în care copilul dumneavoastră are o febră, dar este receptiv - la contactul vizual şi care să răspundă expresiilor faciale şi la vocea dumneavoastră - să bea lichide şi să se joace.

Cauzele

Temperatura normală a corpului variază pe tot parcursul zilei în funcţie de ritmul circadian - este mai scăzută în dimineaţa şi mai mare după-amiaza şi seara târziu. De fapt, temperatura normală poate varia de la aproximativ 97 F (36.1 C), la 99 F (37,2 C). Deşi cei mai mulţi oameni consideră 98.6 F (37 C) normală, temperatura poate varia un grad sau mai mult. Iată cum funcţionează temperatura corpului:

-Temperatura corpului este stabilită de către hipotalamus, zona de la baza creierului care acţionează ca un termostat pentru sistemul întreg.

-Temperatura este echilibrul de energie termică produsă de ţesuturile organismului, în special de ficat și mușchi, iar căldura corpul tău pierde.

-Când ești bolnav, temperatura normală poate fi stabilită câteva puncte mai mare ca a organismul, direcţionează sângele, reduce pierderea de căldură.

-Atunci când începe o febră şi organismul încearcă să ridice temperatura, te simţi rece şi poate ai fior pentru generarea de căldură, până la sânge în jurul hipotalamus dvs. ajunge un nou punct de set.

Preview document

Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 1
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 2
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 3
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 4
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 5
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 6
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 7
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 8
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 9
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 10
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 11
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 12
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 13
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 14
Noțiuni introductive despre febra galbenă - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Notiuni Introductive Despre Febra Galbena.doc

Alții au mai descărcat și

Starea de sănătate și caracteristicile ei în România

SCOPURILE SANATATII PUBLICE: 1.Promovarea sanatatii, care vizeaza ca oamenii sa fie tot mai sanatosi, apti de a participa la viata sociale (se...

Ai nevoie de altceva?