Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2104
Mărime: 4.51MB (arhivat)
Publicat de: Leonid Ciobanu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Pensiunea Duicu se afla la inaltime, pe un picior de plai, intr-un colt de rai , la numai 8 km de Castelul Bran si 3 km de Moeciu, in apropierea Parcului National Piatra Craiului la 1030 m altitudine,in satul Magura. Pensiunea Duicu se distinge de celelalte pensiuni din zona si propune o formula de ambient originala : natural ecologic & traditional autentic intr-un panoramic de exceptie.

Cladirea este construita din materiale specifice caselor de munte si este printre

putinele cladiri, care si-au pastrat arhitectura traditionala. Pensiunea ofera cazare in doua apartamente situate intr-un corp de cladire, special amenajate, pentru a oferi acces separat si intimitate. Incaperile sunt rustic decorate si mobilate original cu piese din bustean masiv (lustruite ecologic), din care, inca se mai scurge rasina, iar alaturi de privelistea de basm , prin ferestrele largi se creeaza senzatia ca natura se afla in mijlocul dumneavostra. Atat ciripitul pasarelelor, cantatul cocosilor, mirosul rasinei emanat de padurile de brad, mireasma fanului uscat, dangatul de clopot, cat si panoramicul de vis vor face ca simturile sa se invioreze, iar grijile zilnice sa dispara. Impreuna cu o alimentatie sanatoasa, compusa din produse bionaturale si fructe de padure va veti bucura nu numai de : solutionarea stresului si acumularea de energii proaspete, tonifierea organismului , ci si de ocazia de a cunoste obiceiuri vechi, doar aici pastrate.

Spatiile de cazare sunt dispuse astfel:

Parter: antreu, dormitor, baie, salon si terasa, T.V. conectare la satelit

Mansarda: hol, baie, dormitor, T.V. conectare la satelit.

Ambele apartamente totalizeaza 8 locuri ( zece cu extensie ) de cazare in conditii optime de confort si igiena. De asemenea se afla la dispozitia turistilor si o bucatarie complet utilata.

Dintre facilitati enumeram : spatiu de parcare auto, mobilier de gradina si grill,sezlonguri si umbrele, loc de joaca pentru copii etc.

Pentru explorare si iubitorii de sport, drumetii, zona ofera multiple posibilitati,cum ar fi: excursii la Pestera Liliecilor, Castelul Bran, Prapastiile Zarnestiului, Cetatea Risnov, dar si turul satului cu sania sau caruta trasa de cai, alpinism sau ski alpin, ski fond, sanius, mountainbiking,etc.

Principiile de baza ale dezvoltarii ecoturismului pentru Pensiunea Duicu

1. Principiul focalizari pe zone naturale

Pensiunea se afla intr-o zona cu potential turistic natural, si anume in apropierea Parcului National Piatra Craiului, la o altitudine de 1030 m.

Imaginile de marketing din aceasta zona depasesc mai mult de 50% remarcandu-se natura ca element sau ca fundal, elemente geologice deosebite, dar si specii unice de flora,fauna specii de carnivore rare în Europa, sate de munte cu un mod de viaţă tradiţional.

2. Principiul interpretarii produsului ecoturistic

2.1. Criterii de evaluare privind accesul la interpretare

Preview document

Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu - Pagina 1
Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu - Pagina 2
Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu - Pagina 3
Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu - Pagina 4
Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu - Pagina 5
Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu - Pagina 6
Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu - Pagina 7
Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu - Pagina 8
Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu - Pagina 9
Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Propunere pentru Certificare Ecoturistica Pensiunea Duicu.doc

Ai nevoie de altceva?