Restaurantul Vatra Neamului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 8188
Mărime: 757.25KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ambros Mariana
Academia de Studii Economice din Republica Moldova Facultatea: “Business şi Administrarea Afacerilor” Specialitatea: “Turism şi Servicii Hoteliere”

Extras din proiect

Restaurantul este localul public care îmbină activitatea de producţie cu cea de servire, punând la dispoziţia clienţiilor o gamă diversificată de preparate culinare, preparate de cofetărie-patiserie, băuturi şi unele produse pentru fumători. El funcţionează în mai mmjulte profile, respectiv: clasic, specializat, cu specific naţional şi local. Deasemenea este un stabiliment unde se pot consuma pe loc mâncăruri şi băuturi, contra cost. De obicei mâncărurile sunt preparate în bucătăria proprie de către un bucătar-şef. Există foarte multe tipuri de restaurante, care servesc diferite meniuri, adesea foarte specializate, după reţete din bucătăriile diferitelor culturi. Adesea restaurantele sunt integrate în servicii mai complexe, ca hoteluri, aeroporturi, universităţi. Înşă acest restaurant pune în valoare tradiţiile culinare ale poporului moldav, servind o gamă diversificată de preparate culinare, băuturi alcoolice şi nealcoolice specifice. Ambianţa interioară şi exterioară a sălilor, programul musical, uniformele personalului de servire şi celelalte sunt specifice ţării noastre.

Restaurantul Vatra Neamului este un local cu profil gastronomic în care se serveşte un larg sortiment de preparate culinare (gustări calde şi reci, preparate lichide calde, mâncăruri, salate, borşuri, supe), sosuri, garnituri, plăcinte, colţunaşi, bucate de bază şi la grătar, îngheţată, fructe etc., în funcţie de sortimentul minimal stabilit de reglementări metodologice în acest sens. Ca servicii suplimentare în cadrul structurilor de acest gen se pot organiza banchete, recepţii ş.a. Această unitate, pe lângă asigurarea diversificată a meniurilor la consumatori, poate asigura şi confortul recreativ prin formaţiuni orchestrale, programe artistice, solişti vocali, instrumentişti sau prin staţii de amplificare cu aparatură muzicală şi emisiuni TV cu circuit intern. Prin ambianţa mediului interior oferă clienţilor posibilitatea de a servi masa în condiţii de linişte şi confort, cu servicii care se asigură la masă de lucrători cu înaltă pregătire profesională. Acest restaurant-muzeu, încadrat în categoria lux, dispune de o compartimentare şi dotare corespunzătoare, pe fluxuri de activitate. Spaţiile de servire sunt dotate cu mobilier corespunzător, machete, covoare, draperii, luster, oglinzi, garderobă, veselă şi inventar de servire superioară şi în cantităţi suficiente, conform normativului de dotare, care asigură o servire optimă. Vesela de serviciu este din porţelan superior, cu emblema unităţii sau a întreprinderii, din inox , iar inventarul textil de calitate superioară şi în culori plăcute. În funcţie de afluenţa consumatorilor, această unitate funcţionează cu program fracţionat, în servirea micului dejun, dejun şi cină.

Dragi bărbaţi! Nu pierdeţi ocazia să felicitaţi frumos iubiele doamne cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, în unul din cele mai frumoase restaurante din oraş- VATRA Neamului!

Ambianţa luxuriantă, meniu bogat, deservire excelentă – ea merită aceasta. Iar doamna, care Vă însoţeşte se posteşte, restaurantul Vă poate oferi şi un meniu special de post.

Prezentare:

- CARTEA DE VIZITĂ;

- SALA ANTICĂ;

- SALA DOMNITORILOR;

- SALA CLASICĂ;

- SALA CETATE ;

- SALA REGALĂ.

CARTEA DE VIZITĂ

Restaurantul-muzeu ,,Vatra neamului’’ Vă invită să savuraţi din bucatele şi băuturile domneşti, într-o ambianţă istorică, evadînd din secolul XXI, în Moldova de altădată, reflectînd istoria neamului de la original pînă în prezent.

Meniul de bucate include un amalgam, inspirat din diverse culturi: turcă, rusă, română etc., care au marcat istoria neamului nostru, obiceiurile şi tradiţiile.

În restaurantul nostru Vă invităm să staţi la o masă veche, plină de amintiri, să serviţi bucatele comandate din tacîmuri împărăteşti, autohtone, caracteristici epocii de altădată. Bucătării iscusiţi Vă oferă un meniu divers, încît mireasma bucatelor Vă ademeneşte.

Designul sălilor restaurantului poartă amprentele timpului, mobilierului stilat epocii respective, în total, restaurantul oferă 85 locuri pentru clienţi.

Domniţa-ghid îţi va face cunoştinţă cu cele cinci săli ale Restaurantului-muzeu: Sala Antică, Sala Medievală, Sala Clasică, Sala Cetăţii şi Sala regală (VIP). Nu-ţi va fi uşor să decizi în care sală să te opreşti. Domnişoara nici nu te va grăbi. Un lucru trebuie să ştii – orice sală vei alege-o, n-o să-ţi pară rău. Cu atât mai mult că, dacă vei opta pentru Sala Medievală, nu vei plăti nici un sfanţ mai mult decât în Sala Cetăţii. În aceasta şi constă marea surpriză – poţi fi concomitent şi ţăran, şi mare boier, şi voievod. Nu rata aceasta mare surpriză.

Preview document

Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 1
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 2
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 3
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 4
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 5
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 6
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 7
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 8
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 9
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 10
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 11
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 12
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 13
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 14
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 15
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 16
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 17
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 18
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 19
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 20
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 21
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 22
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 23
Restaurantul Vatra Neamului - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Restaurantul Vatra Neamului.doc

Te-ar putea interesa și

Aspecte ale gestiunii unităților de alimentație în Republica Moldova

INTRODUCERE În lucrarea de faţă va fi cercetată activitatea de deservire a clienţilor în unităţile de alimentaţie publică ce cuprinde noţiuni şi...

Evaluarea Diversității Ofertei de Agrement Turistic în Municipiul Chișinău

Introducere În perioada actuală, când turismul a devenit o activitate de mare importanţă socială, economică şi, chiar politică, atât pe plan...

Potențial turistic - Craiova

CRAIOVA -Potential turistic- Este o mare bucurie pentru mine să am ocazia să pot prezenta multiplele aspecte ale unei regiuni pe care am...

Itinerar Turistic Chisinau-Soroca

Excursia se organizează pentru grupuri 20 persoane Tara: Ucraina, Odessa Hotel Nistru, or. Soroca Chișinau-Soroca Tipul transportului:...

Itinerar turistic - în căutarea merelor de aur ale Moldovei

Chişinău-Orhei-Soroca-Chişinău Tipul transportului: Mini-bus. Ruta : Cuprinde tipul de drum rutier, autostradă. Locul geografic: Zona de centru...

Ai nevoie de altceva?