Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 9547
Mărime: 47.58KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. I Introducere 3
  2. II Procedura de clasificare 8
  3. III. Condiţii şi criterii de clasificare 18
  4. 1. Zonele de exterior 18
  5. 2. Zonele publice 19
  6. 3. Camera de oaspeţi 23
  7. 4. Băi 26
  8. IV. Concluzii 31
  9. V. Bibliografie 32

Extras din proiect

I.INTRODUCERE

Geografie fizică

Statele Unite ale Americii sunt formate din 50 de state, plus Districtul Columbiei este a treia ţară din lume ca şi mărime. Partea de vest este formată din platouri cu o înălţime de 2000 m străbătute de văi adânci , din canioane şi lanţuri muntoase. Cel mai important lanţ muntos este format din Munţii Stâncoşi, iar în apropierea coastei de vest se găsesc Cascadele şi lanţul muntos Sierra Nevada. Muntele Whitney este cel mai înalt vârf din Statele Unite (4418 m) iar Valea Morţii, la 85 m sub nivelul mării este zona cea mai uscată şi mai joasă de pe continent. Peisajul divers este format din copaci uriaşi în California, geizeri şi izvoare fierbinţi în Parcul Naţional Yellowstone, Wyoming şi marele Canion în Arizona. Între coasta Oceanului Atlantic şi vastele câmpii ale bazinului fluviului Mississippi se găsesc Munţii Apalaşi. Câmpiile din bazinul fluviului Mississippi unesc de la vest la est Munţii Stâncoşi de Apalaşi şi de la nord la sud graniţa cu Canada şi Golful Mexic. Terenul este în mare parte jos şi întins, dar se găsesc şi câteva lanţuri muntoase cum sunt Ozarks, în Mizssouri, sau Black Hills în Dakota. Fluviul Mississippi are o lungime de 5970 km , fiind al treilea ca lungime din lume, după Nil şi Amazon. Sedimentele transportate de-a lungul întregului curs formează o deltă la vărsarea fluviului în Golful Mexic.

Clima

Statele Unite ale Americii au o suprafaţă egală cu cea a Europei, cu mai multe tipuri de climă. În statele din sud lângă Golful Mexic, vara este fierbinte şi iarna caldă. În centru şi nord-est vara este fierbinte şi iarna friguroasă , mai ales în Minesota şi Dakota, unde nu se simt influenţele climei moderat-oceanice, în partea de nord se simt influenţele climei polare. Zonele muntoase din vest au clima friguroasă iarna datorită înălţimii, iar zăpada poate persista până în luna iulie. În nord-vest şi în California, vara este fierbinte şi iarna blândă. Temperatura variază în iulie între 18 grade celsius în Seattle şi 28 grade celsius în New Oleans, iar în ianuarie, intre -10 grade celsius la Minnieapolis şi 13 grade celsius la Los Angeles. Cantitatea de precipitaţii variază de la peste 100 cm pe coasta de est şi de sud, la 50 cm în bazinul fluviului Mississippi şi mai puţin de 25 cm în zonele muntoase din vest. Precipitaţiile sunt foarte abundente în apropierea coastei de vest, în Washington şi Oregon - 80 cm în zonele joase şi 100-150 cm în zonele muntoase. Coborând însă spre California, precipitaţiile devin tot mai rare, ajungând la o cantitate medie de 25 cm în Los Angeles.

Vegetaţia

În zonele muntoase de vest predomină pădurile de conifere, în nord păduri mixte , şi pin chiparos şi mangrove înspre coasta de sud. La est de fluviul Mississippi se întindeau odinioară păduri, dar au fost defrişate pentru amenajarea terenului agricol. Zonele muntoase au vegetaţie slabă formată din ierburi şi tufişuri, iar în zonele de deşert din cactuşi.

Pădurile

29% din suprafaţa Statelor Unite este acoperită cu păduri. Anual se produc peste 50 de miliane de tone de cherestea şi peste 60 de milioane de tone de hârtie, ceea ce înseamnă mai mult de un sfert din totalul mondial. De asemenea din Stele Unite provin un sfert din cantitatea mondială de lemn pentru construcţii, principalele surse fiind pădurile din vest - din Washington, Oregon şi California, dar şi dn regiunea Munţilor Apalaşi.

Transportul

Cel mai important este transportul terestru, pe şosele şi autostrăzi; acestea din urmă însumează o lungime de 6 365 590 km. Autostrăzile interstatale, mai dese în zonele mai populate din est, facilitează transportul pe toată suprafaţa Statelor Unite, la o viteză maximă de 104,6 km/ oră. Transportul aerian este important atât pentru rute interne , cât şi internaţionale. Există peste 4000 de aeroporturi publice, care leagă toate oraşele importante.

74% din toţi americanii trăiesc în prezent în oraşe, iar regiunea cea mai populată este nord-estul, intre Boston şi Washington, spre interior până în Pittsburgh şi Detroit. Oraşele Los Angeles şi San Diego din California, cel mai urbanizat dintre toate statele, au peste un milion de locuitori. New York, cel mai mare oraş şi principalul port, este cel mai mare centru financiar şi comercial, industriile sale furnizând aproape 10% din producţia ţării. Cel mai mare oraş din interior este Chicago.

Principalele atracţii turistice

• Muzeul Metropolitan de Artă (Metropolitan Museum of Art) are colecţii diverse, ce cuprind peste două milioane de lucrări de artă. Aici se află colecţii impresionante ale lui Monet, Cezanne, Vermeer şi Giovanni Battista Tiepolo. Secţia de arta modernă include lucrări de Modigliani, Picasso, Braque şi Charles Rennie Mackintosh. The Cloisters este o ramură separată a muzeului aflată în Parcul Ford Tryon din Manhattan şi deţine una dintre cele mai mari colecţii de artă medievală din lume.

• Memorialul Naţional Muntele Rushmore (Mount Rushmore Naţional Memorial) este unul dintre cele mai renumite monumente ale Americii şi se afla în South Dakota. Monumentul consta în figurile sculptate, înalte de 18m, a patru preşedinţi americani: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt şi Abraham Lincoln, cocoţate la 152m înălţime.

• Parcul Naţional Yellowstone a fost întemeiat în 1872 şi este cel mai vechi parc naţional din lume. Renumit pentru fenomenele geotermale, parcul are mai multe gheizere şi izvoare termale decât tot restul lumii. Alte atracţii sunt Marele Canion al Rȃului Yellowstone, pădurea de fosile şi Lacul Yellowstone. În parc se află vieţuitoare sălbatice precum urşi, lupi, bizoni, elani şi păstrăvi.

• Statuia Libertăţii este un dar din partea Franţei pentru SUA, în 1886, pentru a sărbători 100 de ani de la independenţă. Statuia a devenit un simbol american pentru libertate şi democraţie. Statuia este înalta de 45m şi doar un număr limitat de vizitatori pe zi pot intra în monument.

• Central Parc este un parc de 341 ha aflat în centrul oraşului New York, intre străzile 59th şi 110th. Pe lângă faptul că este o zonă de verdeaţă în mijlocul unui oraş foarte aglomerat, Central Park este şi un centru cultural şi are o mică grădină zoologică, o lăptărie, fântâni şi un patinoar.

Preview document

Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 1
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 2
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 3
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 4
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 5
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 6
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 7
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 8
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 9
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 10
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 11
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 12
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 13
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 14
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 15
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 16
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 17
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 18
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 19
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 20
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 21
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 22
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 23
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 24
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 25
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 26
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 27
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 28
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 29
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 30
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 31
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din SUA.doc

Te-ar putea interesa și

Managementul Departamentului Front Office al Hotelului Hilton Athenee Palace

Capitolul 1 INDUSTRIA OSPITALITĂŢII. CONCEPTE ŞI PARTICULARITĂŢI 1.1 . Stadiul actual al dezvoltării turismului Turismul reprezintă, atât prin...

Integrarea în lanțuri hoteliere internaționale

INTRODUCERE Importanţa deosebită a dezvoltării serviciilor turistice în economia oricărei ţări decurge din faptul că acestea asigură creşterea...

Protecția consumatorului privind serviciile hoteliere

INTRODUCERE Întâietatea utilizării noţiunii de consumator este disputată între europeni şi nord-americani. Cei din urmă afirmă că preşedintele...

Rolul Contractelor în Turism. Studiu de Caz - SC Dalin SRL

INTRODUCERE Turismul apare ca un fenomen economico-social specific civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa societăţii şi ca atare,...

Sectorul de Cazare

INTRODUCERE În ansamblul activităţii turistice, cazarea, în mod frecvent, nu are un loc sau o raţiune de sine–stătătoare. Rareori un turist...

Funcțiile și tipologia serviciilor de cazare

Sectorul de cazare sau gazduire constituie o industrie dominanta in istoria calatoriilor deoarece, pe langa veniturile generate nemijlocit de...

Servicii Agroturistice

Concepte privind turismul de afaceri Calatoria de afaceri poate fi considerata coloana vertebrala a industriei turistice deoarece aceasta...

Managementul Serviciilor de Cazare în Turismul Internațional

-Structuri de cazare turistică -Lanţurile hoteliere -Managementul de lanţ hotelier STRUCTURI DE CAZARE TURISTICĂ Structurile de cazare...

Ai nevoie de altceva?