Analiza sistemului logistic la întreprinderea - SC Dystom SRL

Referat
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2191
Mărime: 19.56KB (arhivat)
Publicat de: Eugen Vasiliu
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERŢ

Extras din referat

1.INTRODUCERE

Întreprinderea S.C. DYSTOM S.R.L a fost înfiinţată în anul 2001, având sediul social în localitatea Buşteni, Bulevardul Libertăţii, nr. 218, judeţul Prahova. Numărul de înmatriculare la Registrul Comerţului al prezentei firme este J29/152/2001, având codul fiscal (CIF) RO13708450, cod CAEN 4521 (“Construcţii de clădiri şi lucrări de geniu”) şi capital social 200 RON.

În momentul înfiinţării, activitatea de bază era vânzarea produselor de larg consum în magazine specializate, iar ca activitate secundară construcţia de clădiri de domeniul civil şi industrial.

În anul 2003 activitatea de bază a fost reprezentată de construcţii, iar în cadrul acestora, montajul învelitorilor de ţiglă metalică, de beton sau ceramică.

În anul 2005 societatea a devenit şi un distribuitor important a acestor materiale pentru învelitori lucrând cu firme consacrate pe pieţele europene (Lindab, Bramac, Velux, Tondach, Schiedel).

Domenii de activitate ale firmei:

- Materiale pentru zidărie: cărămidă, bca, bcu, bolţari, blocheţi;

- Ţiglă metalică, accesorii şi consumabile;

- Ţiglă din beton şi ceramică, accesorii şi consumabile;

- Şindrile bituminoase, accesorii şi consumabile;

- Invelitori din policarbonat, fibrociment, poliester armat cu fibră de sticlă;

- Coşuri de fum;

- Sisteme de drenare şi evacuare a apei, sifoane şi guri de scurgere, separatoare de grăsimi şi hidrocarburi;

- Ministaţii de epurare;

- Şeminee, sobe, accesorii;

- Uşi de garaj şi industriale, porţi, perdele industriale, rampe de egalizare.

Din punct de vedere juridic, întreprinderea este o societate cu răspundere limitată în limita capitalului subscris ce, în prezent a ajuns la 40.000 RON.

S.C. DYSTOM S.R.L îşi desfăşoară activitatea nu doar în interiorul oraşului Buşteni ci şi pe întreg teritoriul României, fiind în căutare de noi pieţe de desfacere şi noi produse de comercializat. Principalii clienţi sunt persoanele fizice ce au în construcţie sau renovare noi locuinţe dar şi persoane juridice din diferite domenii de activitate.

În momentul înfiinţarii, societatea a fost 100% privată, având un singur asociat (Răzvan Tomiţă) iar din anul 2005, în cadrul acesteia, a mai intrat un asociat, în prezent având doi asociaţi (Răzvan Tomiţă şi George Sărăcin), cu un administrator (Răzvan Tomiţă), capitalul fiind împarţit pe jumatate.

Caracterizarea activităţii economice şi analiza din punct de vedere logistic la întreprinderea S.C. DYSTOM S.R.L presupune cunoaşterea unor elemente esenţiale de care depinde realizarea acestor activitaţi, cum ar fi: resursele umane de care dispune unitatea, productivitatea muncii, resursele materiale disponibile.

Întreprinderea se bucură de o creştere graduală la fiecare sfârşit de an, a cifrei de afaceri, iar în ultimii trei ani aceasta s-a dublat la fiecare perioadă de încheiere de ciclu financiar.

În prezent societatea dispune de 30 de angajaţi, în comparaţie cu finele anului 2005 când aceasta avea doar 5 angajaţi.

Aproximativ jumătate dintre salariaţi au în dotare telefoane mobile asigurate de către firmă, cu ajutorul cărora primesc informaţii referitoare la schimbările intervenite: preţ, cantitatea de mărfuri existentă în depozit etc.

Firma dispune de 9 mijloace auto folosite pentru aprovizionare şi desfacerea mărfurilor dar şi pentru deplasarea angajaţilor la domiciliul clienţilor, jumătate dintre acestea fiind dotate cu sistem GPS, precum şi de o clădire cu birouri şi o hală industrială atât pentru stocarea cât şi pentru depozitarea materialelor.

În cadrul societaţii S.C. DYSTOM S.R.L produsele ce definesc profilul unitaţii sunt aduse de la firme consacrate atât pe piaţa românească cât şi pe plan european sau mondial.

În anul 2001 când firma a luat naştere, pe piaţa construcţiilor din judeţ existau şi competitori, printre care şi S.C. INTERMONT S.R.L. ce avea acelaşi obiect de activitate. Buna gestionare, seriozitatea angajaţilor, cât şi managementul implementat au fost câţiva dintre factorii ce au determinat ca în doar câţiva ani S.C. DYSTOM S.R.L. să devină una dintre cele mai importante şi puternice firme de acest fel din judeţul Prahova.

2. IDENTIFICAREA ACTIVITĂŢILOR LOGISTICE

Privit ca un tot, sistemul logistic trebuie aplicat întreprinderii în cauză în funcţie de activitatea pe care aceasta o desfăşoară.

2.1 Logistica de aprovizionare

Prin corelarea activităţilor departamentele de vânzare, preluare comenzi, desfacere, montaj şi service fac posibilă creşterea vânzărilor şi implicit, creşterea cifrei de afaceri.

Ocupând locul de intermediar între producători, alţi intermediari angrosişti şi beneficiari, pe langă activităţile de depozitare, transport şi distribuţie, în cadrul acestei firme întalnim şi relaţii post-vânzare.

Făcând referire strict la aprovizionare, aceasta presupune ca fiecare comandă a clienţilor finali să fie prelucrată şi toate reperele (ce sunt de ordinul sutelor) să fie aduse conform comenzilor departamentului aprovizionare (care reprezintă o entitate de sine stătătoare în cadrul organigramei firmei).

Departamentul de aprovizionare colaborează cu celelalte departamente, unde sunt triate comenzile, sortate şi apoi în funcţie de numărul lor, sunt pregătite pentru departamentul desfacere şi transport. De acest departament se ocupă responsabilul cu aprovizionarea ce are datoria de a efectua comenzile şi de a se asigura că acestea vor fi livrate în timp util. Comenzile se efectuează telefonic sau prin fax.

Preview document

Analiza sistemului logistic la întreprinderea - SC Dystom SRL - Pagina 1
Analiza sistemului logistic la întreprinderea - SC Dystom SRL - Pagina 2
Analiza sistemului logistic la întreprinderea - SC Dystom SRL - Pagina 3
Analiza sistemului logistic la întreprinderea - SC Dystom SRL - Pagina 4
Analiza sistemului logistic la întreprinderea - SC Dystom SRL - Pagina 5
Analiza sistemului logistic la întreprinderea - SC Dystom SRL - Pagina 6
Analiza sistemului logistic la întreprinderea - SC Dystom SRL - Pagina 7
Analiza sistemului logistic la întreprinderea - SC Dystom SRL - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului Logistic la Intreprinderea - SC Dystom SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?