Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1904
Mărime: 713.44KB (arhivat)
Publicat de: Ariana Niculescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Gheorghe

Extras din referat

De-a lungul anilor ofertele de servicii IT indiene au evoluat de la dezvoltarea de aplicații și întreținerea acestora, în sensul oferirii de servicii de testare, servicii de infrastructură, de consultanță și de integrare de sistem. Venirea unui nou deceniu anunță o schimbare strategică pentru organizațiile care oferă servicii IT, de la un model de tipul “o fabrică-un client” la un model de forma “o fabrică – toți clientii”. Ideea de bază a acestei strategii este datorată faptului că tot mai mulți clienți acceptă soluții de “Cloud computing” care oferă servicii de calitate la preț redus al cheltuielilor de capital.

Tehnologia informației a facut posibil accesul la informație la viteze foarte mari. Acest lucru a creat un mediu concurențial echitabil între state și a avut un impact pozitiv asupra populației defavorizate. În zilele noastre potențialul IT al unei țări este esențial în drumul acesteia în cadrul competitivității la nivel mondial, în realizarea unui PIB satisfăcător, în îmbunătățirea capacităților de apărare și în modul în care se face față provocărilor în domeniul energetic și al mediului natural.

Sectorul IT și ITES al Indiei s-a remarcat printr-o creștere succesivă ca urmare a reformelor economice produse în anii 1991-1992, ca urmare a liberalizării comerțului exterior, eliminării taxelor la importurile de produse ale tehnologiei informaționale, relaxarea controalelor în ceea ce privește investițiile interne și externe, precum și măsurile fiscale adoptate de către Guvern. Ca urmare a dezvoltării acestui sector, India dobândește o poziție dominantă în domeniul serviciilor offshore în lume. În acest sens Guvernul Indiei oferă stimulente fiscale pentru Unități Orientate spre Export (EOU), Parcuri Tehnologice (STP) și Zone Economice Speciale (SEZ).

Pentru promovarea exporturilor de software, Parcurile Tehnologice de Software din India au fost înființate în 1991 ca o societate anonimă în cadrul Departamentului de Electronică și Tehnologia Informației. Serviciile prestate de STPI pentru țările în care exportau vizau servicii statutare, servere cu comunicații de date, facilități de incubare, de formare profesională. STPI a jucat un rol important de dezvoltare în promovarea exporturilor de software cu accent pe IMM-uri. Planul parcurilor tehnologice a avut succes în stimularea creșterii industriei de software. Exporturile realizate de STP au crescut semnificativ de-a lungul anilor.

Schema STPI este considerată cea mai eficientă schemă pentru promovarea exporturilor de IT și ITES. Cele 21 de centre care au fost înființate de la începutul programului au dat un impuls major acestor categorii de exporturi. Puterea acesteia stă în faptul că ea este o schemă virtuală, ce permite companilor să își configureze operațiunile în locațiile cele mai convenabile și să își plănuiască investițiile și creșterea în funcție de mediul de afaceri.

Industria indiană IT si ITES joacă un rol de lider în ceea ce priveste avântul dat economiei. Exporturile de software, servicii IT și de BPO rămân un sector esențial. În ultimii ani industria IT și ITES a ajuns să ocupe un loc important, având în vedere că exporturile au crescut ajungând să reprezinte 5% din PIB. Avantajele competitive pe care se bazează India sunt reprezentate de operaționalizare, la costuri de livrare scăzute, management de calitate și un mediu de afaceri favorabil.

Preview document

Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 1
Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 2
Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 3
Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 4
Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 5
Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 6
Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 7
Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 8
Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 9
Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 10
Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 11
Exporturile Indiene de Servicii IT și Potențialul Compensator al Acestora - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Exporturile Indiene de Servicii IT si Potentialul Compensator al Acestora.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?