Indicele Standard & Poor

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1955
Mărime: 83.84KB (arhivat)
Publicat de: Adrian Andrei
Puncte necesare: 5

Extras din referat

S&P 500 este un indice bursier care conţine 500 de companii publice mari, majoritatea americane. Indicele este realizat de compania Standard & Poor's, divizie a McGraw-Hill. Indicele bursier este un factor care ajută la evaluarea unei burse în ansamblu. Indicii bursieri sunt folosiţi deseori de furnizorii de ştiri şi de companiile de servicii financiare pentru evaluarea fondurilor de investiţii.

Standard & Poor's (S&P) este o companie americană de rating ale cărei baze au fost puse în anul 1860. Compania este una dintre cele mai importante trei agenţii de rating din lume, alături de Moody's şi Fitch Ratings.

Standard & Poor's este un furnizor de frunte de pe piaţa financiară. Cea dintâi sursă de rating de credit, a indicilor, a investiţiilor de cercetare, evaluare a riscurilor şi a datelor, Standard & Poor's pune la dispoziția factorilor decizionali informațiile de care au nevoie pentru a fi siguri de deciziile lor. Mulți investitori apreciază Standard & Poor's pentru rolul său respectat ca furnizor independent de rating de credit şi ca index de referinţă. Dar, organizația globală Standard & Poor's oferă, de asemenea, o gamă largă de date şi informaţii financiare; este cea mai mare sursă independentă de capital, de cercetare şi un lider în informaţii şi analiză.

Cum piețele financiare devin din ce în ce mai comlpexe, analiza independentă, gândirea critică, părerile, știrile si datele oferite de Standard & Poor’s, sunt o parte din infrastructura financiară globală. Astpzi, Standard & Poor’s are aproximativ 10.000 de angajati, localizați in 23 de țări si piețe.

Standard & Poor's își are originile în publicarea din 1860 a lui Henry Varnum Poor: “Istoria căilor ferate şi a canalelor”, în Statele Unite ale Americii, un precursor al raportării si analizei moderne a stocului.

In 1906, Biroul Standard de Statistică a fost format pentru a furniza informaţii financiare nedisponibile în prealabil, cu privire la companiile americane. .

În 1940, au fost introduse obligațiunile municipale de rating. .

În 1941, Editura Poor's şi Statistica Standard au fuzionat pentru a forma corporația Standard & Poor's.

În 1966, Compania McGraw-Hill a dobândit organizația Standard & Poor's.

McGraw-Hill este un publisher şi furnizor de servicii financiare din Statele Unite ale Americii. Compania a fost fondată în anul 1909, prin fuziunea companiilor "The McGraw Publishing Company" (deţinută de James H. McGraw) şi "The Hill Publishing Company" (deţinută de John A. Hill).

Compania a început publicarea revistei financiare BusinessWeek în anul 1929.

Standard & Poor’s include 500 de companii din industria de vârf a economiei Statelor Unite. Deși S&P 500 concentrează un mare segment al pieței, acoperind aproximativ 75% din dividendele Statelor Unite, este de asemenea un reprezentant ideal pentru întreaga piață. S&P 500 face parte din seria indicilor S&P. S&P 500 este susținut de Comitetul Indicilor companiei S&P, de o echipă de economiști și analiști. Scopul acestui comitet este de a se asigura că S&P 500 rămâne un indicator de vârf al Statelor Unite, capabil de a reflecta riscurile posibile.

Bursele americane se prăbuşesc după anunţul privind intrarea SUA în recesiune

Conform cifrelor de la închiderea sedintei conform careia economia Statelor Unite a intrat in recesiune, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a coborât cu 679,95 puncte, sau 7,70%, la 8.149,09 puncte, iar indicele Nasdaq a scăzut cu 137,50 puncte, sau 8,95%, la 1.398,07 puncte. .

Indicele Standard & Poor's 500 a coborât cu 80,03 puncte, sau 8,93%, la 816,21 puncte. Căderea vine după cinci şedinţe la rând de creşteri, în care Dow Jones a urcat cu 17%. .

Recesiunea economică a început în decembrie 2007 în Statele Unite şi continuă, conform datelor Biroului naţional de cercetare economică, instituţie ce are rolul de a stabili oficial începutul şi finalul ciclurilor economice. .

Comitetul National Bureau of Economic Research (NBER) a arătat că membrii săi au decis că ciclul economic de creştere, care a durat 73 de luni, s-a terminat. .

În 30 octombrie 2008, Departamentul American al Comerţului arăta că economia SUA s-a comprimat cu 0,3% în al treilea trimestru, cea mai mare scădere din ultimii şapte ani, în contextul în care consumatorii au redus cheltuielile.

Bursele americane își revin dupa anunțul Standard & Poor’s (2008)

Bursele americane au revenit pe verde după ce agenția de rating Standard & Poor's a făcut să se inteleagă că băncile au reușit să treacă de ce este mai greu dupa criza ipotecară de pe piața american, informeaza MarketWatch.

Preview document

Indicele Standard & Poor - Pagina 1
Indicele Standard & Poor - Pagina 2
Indicele Standard & Poor - Pagina 3
Indicele Standard & Poor - Pagina 4
Indicele Standard & Poor - Pagina 5
Indicele Standard & Poor - Pagina 6
Indicele Standard & Poor - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Indicele Standard & Poor.docx

Te-ar putea interesa și

Metode și Tehnici de Analiză Statistică a Riscului Bancar

CAPITOLUL 1. DEFINIRE, CONCEPTE SI REGLEMENTARI INTERNE SI INTERNATIONALE PRIVIND RISCUL BANCAR 1.1. Abordari conceptuale privind riscul si...

Indici Bursieri

CAPITOLUL 1 1.1. BURSA DE VALORI Bursa – este o piaţă perfectă unde se întâlneşte cererea şi oferta de valori mobiliare, în mod organizat şi...

Piața Opțiunilor

1. Scurt istoric al contractelor pe opţiuni Opţiunea defineşte un contract standardizat care dă cumpărătorului dreptul dar nu şi obligaţia de a...

Gestiunea și analiza riscului de țară

Accentul acestei analize cade pe riscul de ţară, componentă de bază a riscului general în afacerile internaţionale. Pentru reuşita în afaceri,...

Evaluarea instrumentelor financiare

1. Scopurile evaluării instrumentelor financiare Scopurile principale ale evaluării instrumentelor financiare descrise în IVS 250 Instrumente...

Cum influențează prețul petrolului, aurului și al materiilor prime modificarea politicii de investiții, cu referire la condițiile actuale

I. Introducere 1.1. Petrolul Datorită evenimentelor politice din ultimul secol şi datorită crizei financiare severe care a avut originea în...

Considerații Privind Ratingul de Țară la Nivelul României

INTRODUCERE Tema pe care am abordat-o în acest proiect este “Considerații privind ratingul de țară la nivelul României”, care se structurează pe 3...

Tranzacțiile cu opțiuni

Tranzactiile cu optiuni se practica de mult timp în lumea comerciala. Se pare ca astfel de contracte au fost utilizate pentru prima data în Olanda,...

Ai nevoie de altceva?