Influența internetului asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul spațiului european

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1929
Mărime: 21.03KB (arhivat)
Publicat de: Preda A.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Alegerea fenomenului de studiu:

Am ales această temă deoarece am dorit să descoperim măsura în care utilizarea internetului influențează evoluția economică a țărilor din cadrul Europei, la nivelul anului 2013.

Importanța temei:

Dacă ne întoarcem cu 15 ani în urmă, ne amintim că internetul era pentru majoritatea populației un mijloc de petrecere a timpului liber, un mod de relaxare. Însă, în prezent, constatăm că acesta a evoluat foarte mult într-un timp foarte scurt, iar oamenii nu mai folosesc internetul doar în scopuri de recreere, ci și de comercializare. Datorită comodității și rapidității pe care le oferă, din ce în ce mai mulți oameni doresc să achiziționeze orice categorie de produse și servicii utilizând această tehnologie.

Internetul a devenit la nivel mondial nu numai un mijloc de socializare, de educare, de promovare, ci mai mult decât atât, un mod de viață pentru întreaga populație. Acesta, demult nu mai reprezintă o simplă rețea informatică, ci o adevarată fabrică de bani, o afacere mondială, iar pe măsura ce evoluează, provoacă schimbări majore la nivel global, afectând chiar și sectorul economic. Efectele sale au provocat de-a lungul timpului demararea mai multor cercetări vaste, soldate cu rezultate uimitoare.

Astfel, pornind de la aspectele menționate anterior, putem evidenția importanța pe care o reflectă acest "fenomen" asupra sectorului socio-economic al unui stat. Prin urmare, lucrarea de față va studia măsura în care internetul influențează latura macroeconomică la nivelul Europei.

Ipoteze:

• Internetul are un efect benefic asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul țărilor europene. (variabilele folosite pentru măsurarea factorilor din ipoteză sunt: PIB/cap de locuitor și folosirea internetului cu cele 3 nivele: în ultimele 3 luni, în ultimele 12 luni și populația care nu folosește internetul)

• Frecvența de utilizare a internetului are un impact puternic asupra gradului de dezvoltare economic la nivel european. (variabilele folosite pentru măsurarea factorilor din ipoteză sunt: PIB/ cap de locuitor și frecvența utilizării internetului cu cele 2 niveluri: zilnic și săptămânal)

• Exista o legătură directă, de intensitate mare între folosirea internetului și gradul de dezvoltare al economiei la nivel european. (variabilele folosite pentru măsurarea factorilor din ipoteză sunt: PIB/cap de locuitor și folosirea internetului cu cele trei nivele: în ultimele 3 luni, în ultimele 12 luni și populația care nu folosește internetul)

Definirea variabilelor:

Variabilele folosite pentru această analiză sunt: PIB/cap de locuitor (variabila dependentă), folosirea internetului (variabila independentă) cu cele 3 nivele: în ultimele 3 luni, în ultimele 12 luni și populația din țările europene care nu folosește internetul (variabila independentă), și frecvența de utilizare a internetului cu cele 2 niveluri: zilnic și săptămânal.

P.I.B –ul reprezentativ economiei europene este variabila dependentă pe baza căreia vom efectua această analiză statistică. La nivel teoretic, acesta este definit prin totalitatea bunurilor și serviciilor produse oficial pe tip de un an pe țară (în lucrarea de față, anul 2013). P.I.B/cap de locuitor reprezintă valoarea P.I.B-ului împărțit la numărul de locuitori al unui stat.

Folosirea internetului reflectă populația (persoane fizice) reprezentativă țărilor de pe continentul European care utilizează această tehnologie ca mijloc de realizare a diferitor nevoi personale. Valoarea acestei variabile a fost determinată cu ajutorul următoarelor trepte: "în ultimele 3 luni", "în ultimele 12 luni" și "populația care nu folosește internetul".

Preview document

Influența internetului asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul spațiului european - Pagina 1
Influența internetului asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul spațiului european - Pagina 2
Influența internetului asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul spațiului european - Pagina 3
Influența internetului asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul spațiului european - Pagina 4
Influența internetului asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul spațiului european - Pagina 5
Influența internetului asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul spațiului european - Pagina 6
Influența internetului asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul spațiului european - Pagina 7
Influența internetului asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul spațiului european - Pagina 8
Influența internetului asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul spațiului european - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Influenta internetului asupra gradului de dezvoltare al economiei la nivelul spatiului european.doc

Te-ar putea interesa și

Relația de Cauzalitate dintre Patrimoniul Cultural și Problemele Sociale ale Ruralului Românesc

Lucrarea de fata zaboveste asupra lumii spatiului românesc, din perspectiva patrimoniului cultural, a relatiei de cauzalitate dintre acesta si...

Ai nevoie de altceva?