Politicile Bugetare din Irlanda

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5273
Mărime: 33.43KB (arhivat)
Publicat de: Iacob Dogaru
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA “DUNAREA DE JOS” DIN GALATI FACULTATE DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Extras din referat

Irlanda, stat membru in Uniunea Europeana cu incepere din 1 ianuarie 1973, un stat mic ca dimensiune, se remarca printro dezvoltare economica sanatoasa si printr-o situatie bugetara solida , alaturi de o fiscalitate redusa mai ales asupra societatilor si asupra muncii(deci in privinta impozitarii directe).In ciuda acestui fapt,trebuie mentionat ca importanta impozitelor directe si a celor indirecte in Irlanda,din punct de vedere al componentei impozitelor ,este egala.

Ca o tara mica, cu o economie deschisa, criza in zona euro a re un efect profound asupra perspectivelor economice.Guvernul tarii s-a angajat sa joace un rol complet in rezolvarea acestei crize,astfel ca beneficial monedei comune va continua pentru Irlanda.

Bugetul prevede executiv, cu o oportunitate de a îmbunătăţi viaţa oamenilor, în Irlanda de Nord, prin alocarea de resurse pentru domenii prioritare de mare şi în cazul în care fondurile suplimentare vor da cel mai mare beneficiu. Acesta oferă, de asemenea, o oportunitate de a evalua dacă cheltuielile în anumite domenii ar trebui continuată sau nu sau dacă aceste resurse ar fi de mare beneficiu pentru public în cazul în care a petrecut în altă parte.

Pentru a accesa bugetul actual şi mai multe informaţii privind planurile de cheltuieli va rugam sa folositi link-ul de mai jos.

Impozite indirecte - TVA

Creşterea bine semnalizate în cota standard de TVA cu 2% a fost oficial anuntat. Abordarea Guvernului în creşterea impozitelor indirecte, mai degrabă decât impozitul pe venit nu poate fi acuzat.

Deşi există puţine îndoieli că consumatorii vor fi grav afectate de această creştere, cel puţin psihologic,La acest lucru se poate adauga de asemenea ncrederea consumatorilor uşor mai mare, deoarece există percepţia că, cel puţin, vor avea de ales cind doresc sa cumpere un produs.

Pe partea de jos cu toate acestea, această creştere a TVA-ului va lovi mult mai mult decât bunuri şi servicii de lux la care cota standard de TVA este percepută să se aplice.

De fapt, aproximativ 49% a tuturor bunurilor şi serviciilor furnizate în piaţă sunt supuse ratei standard a TVA-ului. Multe elemente esenţiale de bază, cum ar fi îmbrăcăminte, săpun şi detergent sunt supuse cotei standard a TVA, la fel sunt si lucrurile esentiale si moderne cum ar fi telefoanele accesul la internet si email.

Atunci când consideri că Guvernul contează pe o creştere a TVA-ului să ia € 620M într-un an intreg ,începi sa vezi domeniul de aplicare si impactului său asupra cheltuielilor populatiei.

O alta masura a impactul său este că acest singur va fi, de fapt, creşterea Indicele preţurilor de consum cu 0,72% în cazul în care acesta este transmis în întregime consumatorului. Cu multe întreprinderi care nu sunt in măsură să absoarbă creşterile salariale aceasta va plasa gospodăriile sub presiune în creştere şi ar putea deprecia în continuare a cererii de consum.

Efectul in afaceri

Pe nota pozitivă, TVA-ul nu este, în general, un cost care se lipeste de cele mai multe afaceri. Deşi nu poate fi probleme în jurul trecerii la noua rată care poate produce costurilor pentru întreprinderi, în general, acestea pot fi gestionate în aşa fel încât rata de creştere poate fi trecut pe clientul său, fără a se produce un cost pentru afacerea in sine.

În mod ironic, cu toate acestea, există şi excepţii notabile, în acest caz, cum ar fi băncile şi instituţiile financiare.

Deşi nu va fi puţină simpatie pentru aceste instituţii publice care poartă costuri suplimentare există totuşi un dezavantaj pentru debitori din aceste instituţii.

Aceste costuri noi, probabil sub presiunea autoritatii de reglementare axata pe asigurarea puterii fiscale in banci, trebuie recuperate de către bănci de la clienţii băncii, cu rezultat indirect faptul că consumatorii vor suporta aceste costuri.

Celelalte tipuri de afaceri care pot fi afectate negativ sunt cele care alimentează consumatorii sau clienţii care nu pot recupera TVA-ul şi care nu pot recupera creşterea TVA-ului marind preţurile lor datorită condiţiilor de piaţă.

Pentru aceste întreprinderi creşterea va pune o presiune suplimentară asupra marjelor deja strânse.

Cum sunt afectate exporturile?

O stea strălucitoare în economie, în prezent, este nivelul exporturilor din ţară. Într-o piaţă locală deprimata multe firme irlandeze si-au cautat clientii in strainatate si au avut success.. În cazul în care criza datoriilor euro ar putea fi rezolvate în mod decisiv, şi cu o incertitudine persistentă în sistemul bancar irlandez, ar putea fi un salt imens în încredere şi optimism în economia irlandeză pentru noul an.

Vestea bună este că, în afară de întreprinderile de servicii care exportă către consumatorii privaţi şi întreprinderile de servicii care nu se pot recupera toate taxei de intrare a acestora, cum ar fi cele care prestează servicii financiare, va exista un impact minim asupra exporturilor care rezultă din modificarea ratei de TVA. Pentru cele două categorii specifice de activitate menţionat doar schimbarea cursului va merge direct pe preţul de servicii sau de a reduce marja de afaceri de 20 € pe 1.000 € în vânzări sau în costuri.

Preview document

Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 1
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 2
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 3
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 4
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 5
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 6
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 7
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 8
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 9
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 10
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 11
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 12
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 13
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 14
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 15
Politicile Bugetare din Irlanda - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Politicile Bugetare din Irlanda.doc

Te-ar putea interesa și

Piața Unică Europeană

INTRODUCERE Uniunea Europeană reprezintă un spaţiu economico- social şi politic, în construcţie, de o natură şi consistenţă diferită faţă de...

Fiscalitatea în Uniunea Economică și Monetară

După cel de-al doilea război mondial, s-au format organizaţii supranaţionale, din motive economice şi politice. Motivul politic era faptul că, o...

Situația Economică a Uniunii Europene

INTRODUCERE Gândirea promotoare a unei Europe unite este veche şi a fost exprimată prin diverse idei. În secolul trecut, marele scriitor francez...

Consecințele Extinderii Uniunii Europene asupra Comerțului Exterior al Republicii Moldova

Introducere La ora actuală comerţul internaţional reprezintă baza relaţiilor economice internaţionale. Prin comerţ se realizează diviziunea...

Procesul de Extindere al Uniunii Europene Motivații și Limite

INTRODUCERE Uniunea Europeană este o organizaţie a ţărilor europene dedicată creşterii integrării economice şi întărirea cooperării între state....

Deficitele bugetare în țările UE și orientarea politicilor bugetare

Introducere Indiferent de genul entităţii la nivelul căruia se intocmeşte şi se execută un buget, acesta se poate prezenta in trei ipostaze:...

Rolul Cheltuielilor Publice și Formele Acestora

Capitolul I Rolul cheltuielilor publice si formele acestora 1.1 Continutul si rolul cheltuielilor publice Înlaturarea unor disfunctionalitati...

Uniunea Europeană în Valuri de Aderare

Introducere Principalele obiective pentru aderare : - promovarea progresului economic şi social (piaţa unică a fost instituită în 1993, iar moneda...

Ai nevoie de altceva?