Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods România SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2401
Mărime: 21.60KB (arhivat)
Publicat de: Marcel Tănasă
Puncte necesare: 7
Universitatea “Transilvania” Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. 1. Identificarea stakeholder-ilor organizației: 2
  2. 2. Caracterizarea stakeholder-ilor: 5
  3. 4. Identificarea grupărilor de stakeholder-i : 6
  4. 5. Identificarea posibilei reacții rezultante 7
  5. 6. Bibliografie 9

Extras din referat

Analiză stakeholder-ilor în cazul creşterii externe a fimei Kraft Foods România

Compania Kraft Foods România doreşte să-şi extindă activitatea de producţie plus un proces de inovare a produselor existente, menţinerea unui nivel calitativ cât mai înalt şi lărgirea ariei pieţei prin cumpărarea unui concurent de dimensiuni mici, dar care are parametrii de randament superiori şi cu siguranţă va asalta segmentul de piaţă al consumatorilor mai bine plasaţi.

Ideea acestei investiţii este susţinută de managerul societaţii, care are încredere în efectele pozitive ale acestui mod de creştere a firmei. Managerul se bazează în primul rând pe intuiţia sa, dar şi pe estimările făcute de experţii firmei şi de consultanţi independenţi.

Ca urmare, analiza stakeholder-ilor urmează următoare etape:

1. Identificarea stakeholder-ilor organizației:

1.Situaţia juridică – firma este o societate comercială pe acţiuni şi contextul ei de operare generează următoarea listă a stakeholder-ilor:

a) asociaţi;

b) manageri;

c) salariaţi;

d) furnizori;

e) organisme regulatoare;

f) consumatori;

g) alţi stakeholder-i

a) Kraft Foods România face parte din Kraft Foods Internaţional, aceasta fiind deţinută în proporţie de 99.96% de Kraft Foods Internaţional (SUA) .Este înregistrată în Registrul Comerţului J40/6905/2010, Codul de identificare fiscală: 1097530 .

Capital social vărsat/subscris al companiei Kraft Foods este de 5.228.992RON

Procentajul de acţionarilor deţinut:

- Kraft Foods Internaţional (SUA): 99.96%

- Alţi acţionari: 0.4%

b) Managementul superior al firmei este constituit din managerul general Gerard Chandran şi alţi 4 manageri funcţionali. Aceştia sunt o interfaţă între societate şi stakeholder-i, care poate avea un impact important asupra strategiei societăţii. Veniturile lor sunt dependente direct de performanţa economică a firmei.

c) Salariaţii, aproximativ 262 de persoane în anul 2011, sunt sindicalizaţi. Aceştia, sunt interesaţi de bunul mers al organizaţiei, deoarece pentru marea majoritate a angajaţilor, salariul reprezintă sursa de venit cu ajutorul căruia îşi plătesc contribuţiile şi îşi asigură un trai decent.

d) Compania Kraft Foods a transferat o parte din facilităţile de producţie la un furnizor al său de servicii de mentenanţa, firma Rap Confectionery din Braşov.

Noul parteneriat cu Kraft marchează intrarea pe producţie a grupul de firme Rap din Braşov, specializat pe furnizarea de echipamente industriale şi servicii de proiectare să unor linii de fabricaţie a alimentelor.

Kraft are două parteneriate cu producători locali. Pentru procesarea cafelei Nova Brasilia, acesta colaborează de mai mulţi ani cu Supreme Group, deţinut de fraţii Jihad şi Johnny Jabra. Kraft Foods România a intrat şi pe segmentul prăjiturilor ambalate printr-un parteneriat cu comapania Pan Group din Craiova.

Kraft Foods Ind. este cea mai mare companie care produce mâncare şi băuturi din Nordul Americii şi se afla pe locul doi în lume, având cele mai populare mărci. Kraft Foods comercializează în peste 150 de ţări, mărci de renume precum brânza Kraft, cafeaua Jacobs şi Maxwell House, biscuiţii Nabisco, crema de brânza Philadelphia, preparatele din carne Oscar Mayer, cerealele Post şi ciocolată Milka.

e) Organismul regulator cel mai important este Consiliul Concurenţei. Kraft Foods este cea mai mare companie care produce mâncare şi băuturi şi se afla pe locul doi în lume având cele mai populare mărci. În România Kraft Foods ocupa locul doi pe piaţa cafelei cu mărcile Jacobs şi Nova Brasilia.

Preview document

Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods România SRL - Pagina 1
Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods România SRL - Pagina 2
Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods România SRL - Pagina 3
Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods România SRL - Pagina 4
Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods România SRL - Pagina 5
Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods România SRL - Pagina 6
Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods România SRL - Pagina 7
Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods România SRL - Pagina 8
Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods România SRL - Pagina 9
Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods România SRL - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Stakeholder-ilor - SC Kraftfoods Romania SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Mediului și Analiza Stakeholdurilor

Introducere: Dinamic şi imprevizibil, mediul înconjurǎtor al întreprinderii a cunoscut, cu precǎdere în ultimele douǎ decenii, mutaţii profunde,...

Stakeholderii în Cadrul Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Asa cum sublinia un bine cunoscut specialist american, Marc Dollinger, imaginea larg raspândita a întreprinzatorului ca persoana izolat, ce...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Analiza Mediului și a Stakeholderilor în Proiecte

Repere teoretice a. Ce este mediul? Mediul se compune din totalitatea factorilor care au un anumit impact asupra organizației și asupra...

Etică în afaceri - Analiză stakeholders

Scurt istoric SC MEGALOC IMOB SRL- persoana juridica cu raspundere limitata, platitoare de TVA, inregistrata la Reg. Com. Cluj in data de...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?