Plan de Afaceri - SC Agrototal SA

Referat
3.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 4785
Mărime: 105.80KB (arhivat)
Publicat de: Mirela Matei
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Capitolul 1

FUNDAMENTELE TEORETICE ALE PLANULUI DE AFACERI

1.1. NECESITATEA PLANULUI DE AFACERI

Planul de afaceri se refera fie la promovarea unei firme noi,fie la lansarea unui proiect important într-o întreprindere existenta.

Planul de afaceri este rezultatul unei activitati utile de-a lungul procesului de concepere si dezvoltare a proceselor noi si inventive.În mod egal,el joaca un rol important în aplicarea unei operatiuni de restructurare a întreprinderilor. În cele din urma devine obligatoriu cu ocazia investigarii partenerilor financiari. Planul de afaceri este un dosar în care se concentreaza studiul analitic si exhaustiv al tuturor aspectelor unui proiect sau al unei întreprinderi. El contine un plan amanuntit de actiune, precum si o evaluare a rentabilitatii de perspectiva a proiectului propus.

Planul de afaceri este un instrument necesar: întreprinzatorilor care creeaza o societate sau cauta parteneri pentru întreprinderile lor; gestionarilor de proiecte; managerilor care propun activitati noi, altor persoane decât cele care sunt deja responsabile în cadrul unor întreprinderi deja existente.

Planul de afaceri este important în toate sectoarele,industrial sau servicii, în mod independent de gradul lor de inovatie tehnica sau marketing. Planul de afaceri devine din ce în ce mai mult un instrument indispensabil, cu ajutorul caruia se poate reusi în orice domeniu.

Diagnosticarea activitatii tehnico-productive si economico-financiare se poate face prin masurarea performantelor activitatilor si pe ansamblul interprinderii pentru a gasi solutii ca aceasta sa devina competitiva. Se urmareste asanarea activitatilor nerentabile, cunoasterea sanselor intreprinderii de a deveni competitiva pe piata, de a-si relansa si stabiliza activitatea economica sau de a intra în faliment.

Informatiile necesare în vederea masurarii performantei economice prezente si previzibile se obtin din contabilitatea analitica din bilantul contabil si anexele acestuia, din analiza realizarii prevederilor bugetului de venituri si cheltuieli, din investigarea si evaluarea starii tehnice a interprinderii si a desfasurarii proceselor tehnologice, din studii de marketing, din analiza bonitatii si a previziunilor financiare, etc.

1.2.CONTINUTUL PLANULUI DE AFACERI

Planul de afaceri este un studiu complex care se elaboreaza în vederea începerii unei afaceri noi, în cazul în care intreprinderea solicita credite pentru investitii si restructurare, pentru constituirea unei societati mixte, în caz de fuziune, divizare, etc. Planul de afaceri permite investitorilor de capital, bancilor, altor agenti economici sa cunoasca starea actuala si perspectivele întreprinderii în competitie cu alti parteneri. Planul de afaceri trebuie sa dea raspunsuri la câteva întrebari fundamentale: Cine sunteti? Ce faceti? De unde veniti? Unde vreti sa ajungeti?.

Planul de afaceri trebuie sa fie realist, fiabil, credibil, ambitios si sa cuprinda indicatori tehnici si economico-financiari care sa poata fi realizati pe termen scurt si lung. Din stabilirea clara a obiectivelor strategice si din fundamentarea indicatorilor trebuie sa se contureze solutii si masuri concrete care permit realizarea scopurilor propuse. Planul de afaceri se fundamenteaza pe o conceptie strategica, care sa asigure întreprinderii (firmei) cresterea puterii competitionale si maximizarea profitului. La elaborarea acestei lucrari trebuie angrenata întreaga echipa de conducere.

Planul de afaceri trebuie sa cuprinda un rezumat care sa prezinte elementele esentiale ce rezulta din analiza si proiectare si o scurta caracterizare a produselor care constituie obiectul proiectului. Aceasta caracterizare se refera la perspectiva relansarii firmei ca urmare a mediului economic favorabil si a realizarii unor performante ridicate în comparatie cu alti agenti ecnomici.

Calitatea planului de afaceri depinde de calitatea conceptiei si de efortul depus pentru reusita lui. Planul de afaceri cuprinde doua parti: diagnosticul economic si evaluarea activitatii viitoare.

Capitolul 2

DIAGNOSTICUL ECONOMICO-FINANCIAR AL SOCIETATII

2.1. PREZENTAREA SOCIETATII AGRICOLE

Denumirea societatii: Societatea Agricola AGROTOTAL SA

s-a înfiintat în anul 1995 ca persoana juridica si functioneaza potrivit prevederilor Legii 36/1991. Societatea s-a constituit de catre proprietarii agricoli în scopul exploatarii terenurilor agricole detinute si executarea de lucrari mecanizate asupra pamântului apartinând proprietarilor acestuia.

Este situata în zona de câmpie si face parte din unitatile cu potential, participând la aprovizionarea cu materiale la industria locala : unitati de morarit si de panificatie.

Având în vedere posibilitatile acestea, societatea doreste ca, în sensul cresterii dimensiunii sale, sa arendeze teren, în conditiile Legii65/1998. Asociatii sunt persoane fizice, atât fostii proprietari de terenuri cât si mostenitori ai acestora, beneficiari ai Legii Fondului Funciar.

Suprafata societatii:

Preview document

Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 15
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 16
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 17
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 18
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 19
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 20
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 21
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 22
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 23
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 24
Plan de Afaceri - SC Agrototal SA - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Agrototal SA.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - Rompetrol Group

1. Planul De Afaceri - Definire Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil întreprinzătorilor ce iniţiază o afacere sau căuta...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?