Programul de buget pentru creșterea poziției pe piața SC Uniqa Asigurări SA

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1692
Mărime: 14.67KB (arhivat)
Publicat de: Nadia Milea
Puncte necesare: 0

Extras din referat

Unita SA este prima societate de asigurare cu capital integral privat constituită în Romania după decembrie 1989, punand capăt unei jumătăţi de secol de monopol al statului în domeniul asigurărilor. Înfiinţată în data de 3 septembrie 1990 în municipiul Timişoara, Unita SA şi-a început activitatea în ianuarie 1991 cu asigurarea mixtă de viaţă cu acumularea de capital, înregistrand succesul scontat. Evenimentul a marcat lansarea pe piaţa romanească a primelor de asigurări de viaţă după standardele Europei Occidentale.

La începutul anului 1996 odată cu lansarea asigurării de incendiu şi a altor pagube la bunuri, Unita SA pune baza asigurărilor non-viaţă, domeniu care va fi dezvoltat sistematic, an după an, cu întreaga gamă de asigurări din acest vast domeniu. În anul 1997 Unita SA obţine autorizarea de a practica asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, RCA şi Asigurarea facultativă tip Carte Verde.

Societatea de asigurare Unita SA este membru fondator al Uniunii Societăţilor de Asigurare şi reasigurare din Romania, al Biroului Asigurărilor de Autovehicule din Romania, Biroul Roman de Carte Verde şi a Institutului Roman pentru Asigurări.

La începutul anului 2001 Wiener Stadtische Wechselseitige Versicherungsanstalt Vermogensverwaltung a devenit acţionar majoritar al societăţii de asigurare Unita SA preluand 51% din acţiuni.

În momentul preluării pachetului majoritar, capitalul social a fost de 67,1 miliarde lei, acestea crescand la 136,939 miliarde lei, majorarea făcandu-se prin aport în numerar în valoare de 6 milioane DEM din partea societăţii Wiener Stadtische. La începutul anului 2002 Grupul Wiener Stadtische devine acţionar unic al societăţii Unita SA. Actualul capital social este de 168,289 miliarde lei. În octombrie 2002 Unita Grup Wiener Stadtische preia pachetul majoritar al Societăţii de Asigurare Agras.

Grupul austriac de asigurări Wiener Stadtische care controleaza Unita va dezvolta şi pe piaţa romanească parteneriatul cu Raiffeisen Bank, care are tot capital austriac. “Acum, ca acţionari ai companiei Agras, vom putea să eleborăm multe produse împreună, în sistem bancassurance. De altfel, am început deja din această vară să vindem poliţe de asigurări de viaţă emise de Unita prin sucursalele Raiffeisen.”

Societatea de asigurare Wiener Stadtische a fost înfiinţată în 1824 la Viena şi este astăzi una din cele mai mari şi mai puternice societăţi de asigurare din Austria, în acelaşi timp fiind cotată drept una din cele mai solide societăţi de asigurare din Europa. Tradiţia, experienţa şi bunul renume alcătuiesc cartea sa de vizită, recomandand-o ca un partener serios al oricărei companii din lume. Intrarea sa pe piaţa asigurărilor din Romania se înscrie într-o politică a investiţiilor bine determinate şi care are ca obiectiv caştigarea unor importante cote de piaţă în ţările din Europa Centrală şi Sud-Est, avand certitudinea că acest sector de activitate se va dezvolta în continuare.

Societatea Wiener Stadtische s-a implicat active în ţările vecine Austriei şi deţine acţiuni directe sau indirecte, cat şi parteneri de cooperare în nouă ţări europene, mai exact în Cehia, Slovacia, Ungaria, Germania, Italia, Polonia, Croaţia, Lichtenstein şi Romania.

Pană în anul 2005 jumătate din primele concernului se vor încasa din străinătate. Din cei 10000 angajaţi ai concernului un număr de 4000 de persoane vor lucra în străinătate. Incepand cu data de 24 ianuarie 2006, Grupul WIENER STAEDTISCHE a devenit Vienna Insurance Group, intentia care a stat la baza deciziei de schimbare a brand-ului fiind aceea de a sublinia forta financiara a companiei de asigurari Central – Europene cu sediul la Viena si implicit, aceea de facilitare a asimilarii brand-ului de catre populatia nevorbitoare de limba germana.

Vienna Insurance Group functioneaza in prezent in 17 tari. Peste 16.000 de angajati au grija de siguranta clientilor. In afara de prezenta din Austria, mai exista companii ale grupului, filiale sau investitii in Belarus, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Georgia, Germania, Ungaria, Italia, Liechtenstein, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Vienna Insurance detine, prin subsidiarele sale, prima, respectiv a doua pozitie pe piata de asigurari din Austria, Cehia, Slovacia si România. Grupul îsi mentine obiectivul privind consemnarea unui profit de 290 milioane de dolari în acest an, potrivit unui comunicat al Vienna Insurance.

Preview document

Programul de buget pentru creșterea poziției pe piața SC Uniqa Asigurări SA - Pagina 1
Programul de buget pentru creșterea poziției pe piața SC Uniqa Asigurări SA - Pagina 2
Programul de buget pentru creșterea poziției pe piața SC Uniqa Asigurări SA - Pagina 3
Programul de buget pentru creșterea poziției pe piața SC Uniqa Asigurări SA - Pagina 4
Programul de buget pentru creșterea poziției pe piața SC Uniqa Asigurări SA - Pagina 5
Programul de buget pentru creșterea poziției pe piața SC Uniqa Asigurări SA - Pagina 6
Programul de buget pentru creșterea poziției pe piața SC Uniqa Asigurări SA - Pagina 7
Programul de buget pentru creșterea poziției pe piața SC Uniqa Asigurări SA - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Programul de Buget pentru Cresterea Pozitiei pe Piata SC Uniqa Asigurari SA.doc

Ai nevoie de altceva?