Cuprins
- Introducere
- Capitolul I: Piața produsului
- 1.1. Descrierea pieței
- 1.2. Mediul firmei
- Micromediul
- Macromediul
- 1.3. Analiza SWOT
- Capitolul II: Cercetarea de marketing
- 2.1. Scopul și obiectivele cercetării
- 2.2. Rezultatele cercetării
- 2.3. Concluziile cercetării
- Capitolul III: Mixul de marketing
- 3.1. Politica de produs
- 3.2. Politica de preț
- 3.3. Politica de distribuție
- 3.4. Politica promoțională
- Concluzii
- Referințe bibliografice
Extras din referat
Introducere:
Marca comercială SA „Bucuria” este cartea de vizită a Moldovei. Astăzi aceasta este cea mai mare întreprindere producătoare de produse de cofetărie din republică. De mai mult de șase decenii compania SA „Bucuria” aduce bucurie copiilor și maturilor, corespunzând întru totul sloganului - „Cu noi viața e mai dulce ”
Calitate permanent înaltă, ingrediente naturale testate și un asortiment de producție deosebit de larg - iată principalele componente ale succesului SA „Bucuria”, care au glorificat compania nu numai în patria sa, ci și departe de frontierele ei. Varietatea enormă de denumiri de bomboane, ciocolată, zefir, marmeladă, biscuiți, alte dulciuri variate produse de SA „Bucuria” a devenit demult, de rând cu vinurile moldovenești, un simbol specific al Moldovei. Și astăzi, când de pe conveierele SA „Bucuria” sunt obținute în mediu 37 tone de produse de cofetărie, este greu de crezut că istoria „legendei dulci” a țării noastre a început în depărtatul an 1946 cu asocierea câtorva manufacturi mici.
Producția S.A. „Bucuria” este deosebit de largă și variată: peste 450 de denumiri.
Asortimentul produselor de cofetărie s-a lărgit în ultimii ani, fapt care a influențat și cererea. Se bucură de o popularitate neschimbată bomboanele ca „Lapte de pasare”, „Do-re-mi”, „Inspiratie”, „Moldova- , „Gloria”, „Dorința”, „Livada Moldovei”, „Meteorit”, „Chișinăul de seară”, caramelele „Frutic”, „Fulgușor”, „Răcușori”. O cerere activă a consumatorilor o au tortul, de exemplu „Lapte de pasare”, precum și marmelada - „Jelli Frut”, vafelele - „Artek”, biscuiții - „Magie Plus”. O contribuție fără de preț o aduc magazinele specializate SA „Bucuria”, amplasate astăzi practic în toate raioanele țării dar și peste hotare
Timp de mai mult de șaizeci de ani la conducere s-au aflat adevărați profesionali și patrioți ai întreprinderii natale, acești oameni au creat renumele SA „Bucuria”. În diferiți ani fabrica a fost condusă de către 24 directori, care au adus a contribuție fără de preț la dezvoltarea liderului industriei moldovenești. Acești oameni merită memoria și recunoștința noastră.
Producția SA „Bucuria” a fost preamărită nu numai în Republica Moldova, ci și peste hotarele ei.
Capitolul I: Piața produsului
1.1. Descrierea pieței
Fabrica de cofetărie „Bucuria” și-a început activitatea de la o simplă producere meșteșugărească în anul 1946. Apoi a fost înzestrată ca o întreprindere de înaltă mecanizare, care avea scopul de a satisface piața de consum cu un sortiment larg de produse de cofetărie.
Întreprinderea avea statut de stat, mai apoi din 1992 trece la formă de arendă. În același an din inițiativa colectivului de muncă și în conformitate cu Legea Republicii Moldova „Cu privire la societățile pe acțiuni” a fost reorganizată în societate pe acțiuni de tip închis cu capital mixt: de stat și privat.
În anul 1994 pe baza Legii Republicii Moldova „Cu privire la privatizare”, S.A. „Bucuria” și-a schimbat titlul de proprietate și actualmente este privată 100% și se numără ca Societate pe Acțiuni de tip deschis. Acționarii care dețin mai mult de 5% sunt următorii:
- „AL SAQR F.Z.E.” 1094227 acțiuni - 36.27%;
- „Fucshia Lim.” 837787 acțiuni - 27.77%;
- „Burex” S.R.L. 221840 acțiuni - 7.35%.
Întreprinderea reprezintă un interes economic pentru republică având o activitate rentabilă, ce-și onorează obligațiunile față de Bugetul Consolidat, Casa Națională, furnizorii de materie primă și materiale, colectivul de muncă, etc.
S.A. „Bucuria” nu este unica întreprindere care fabrică produse de cofetărie și trebuie de menționat faptul, că la moment concurența unor grupe de produse de cofetărie este destul de mare.
Avantajul producției îl constituie utilizarea la fabricarea produselor de cofetărie a principalelor bogății ale republicii: a diferitor ingredienți din fructe, ce îmbină în sine materia primă specifică ramurii - nuci, scorțișoară, mac, ciocolată, etc. cu un gust excepțional și cu o aromă corespunzătoare.În structura de producere întreprinderea dispune de trei hale de producere fiecare înzestrate cu utilaj specializat și spații de producere.lor și recomandărilor.
Compania își desface produsele prin intermediul firmelor de comerț locale, ale magazinelor proprii și organizațiilor de comerț angro. Pe piața externă, compania acționează prin intermediul dealerilor.
Bibliografie
1. http://www.bucuria.md/ru/product/98
2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Bucuria_(companie)
3. http://madein.md/ru/bucuria
4. http://www.yellowpages.md/rom/companies/info/1050-bucuria-sa
5. http://www.timpul.md/articol/o-privire-in-bucataria-fabricii-bucuria-71407.html
6. http://www.timpul.md/articol/atelierul-din-chiinau-unde-sunt-cele-mai-frumoase-decoraiuni-pentru-casa-124576.html
7. https://orasulmeuchisinau.wordpress.com/tag/fabrica-bucuria/
Preview document
Conținut arhivă zip
- Fabrica de cofetarie Bucuria SA.docx