Feedback-ul

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Sociologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 2389
Mărime: 11.66KB (arhivat)
Publicat de: Viorel Ganea
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Pentru un prezentator care tine un discurs, reactia publicului reprezinta unul dintre cele mai provocatoare (si uneori înfricosatoare) aspecte. În urma participarii la nenumarate evenimente (de obicei ca spectator, dar uneori si ca prezentator), am ajuns sa apreciez foarte mult formularele de feedback, electronice sau pe hârtie. Ele permit participantilor sa îsi exprime multumirea sau nemultumirea în legatura cu prestatia celui de pe scena si sa atraga atentia asupra lucrurilor care au mers mai mult sau mai putin bine. De obicei, participantii se concentreaza pe a doua categorie de observatii si în cele mai multe cazuri sunt deschisi, sinceri si lipsiti de mila. Mesajele de felicitare sunt de obicei mai rare, si cu atât mai valoroase.

Oricât de dur poate fi impactul cu acest feedback, raspunsurile participantilor sunt esentiale pentru prezentator. Importanta acestor raspunsuri provine în special din numarul lor: Daca întrebi un participant despre impresiile sale, raspunsul, oricât de sincer ar fi el, va fi subiectiv, pur si simplu pentru ca aceasta este natura umana. Daca toti participantii reflecteaza însa 5 minute dupa încheierea prezentarii, acorda note prezentarii si prezentatorului si îsi exprima clar si sincer impresiile, se obtine o imagine realista si corecta a impactului prezentarii asupra publicului. În finalul unei prezentari, singurul lucru care conteaza cu adevarat este daca publicul a avut de câstigat în urma timpului petrecut acolo. Orice altceva este irelevant, iar singura modalitate de a deveni mai bun ca prezentator este sa realizezi ca nu conteaza ce vezi în oglinda ci felul în care esti vazut de public.

Cred ca utilizarea unui astfel de instrument ar fi benefica si în facultatile românesti, si în special în una anume, la care tin în mod deosebit. Ma întreb cum ar fi privita aceasta idee, dar cred sincer ca dupa un timp, ar ajunge sa fie destul de apreciata atât de studenti, cât si de cadrele universitare. Din pacate, nu am timpul necesar pentru a dezvolta un astfel de instrument, dar public aici notitele mele pe aceasta tema în speranta ca se va gasi un web developer care sa duca la bun sfârsit aceasta idee.

O aplicatie care sa preia feedback din partea studentilor la sfârsitul fiecarui semestru ar trebui sa fie realizata sub forma unui site web, care sa poata fi completat în câteva minute (aproximativ 5-10 minute pentru fiecare curs, în total 30-45 de minute). Întrebarile ar trebui sa surprinda atitudinea studentilor vizavi de profesorii lor, de continutul cursurilor si activitatilor practice si de modul în care se desfasoara aceste activitati; în plus, ar trebui evaluat gradul de interes al studentilor vizavi de materia respectiva, dar si gradul de satisfactie în urma participarii la cursul în cauza.

Înainte de a continua, ar trebui sa precizez ca atunci când vine de psihologie sau sociologie, ma pot numi cel mult chibit când vine vorba de nivelul meu de cunostinte. Singurele lucruri pe care mi le-am propus în formularea întrebarilor de mai jos au fost obtinerea de informatii cât mai relevante si sa nu fiu tendentios.

Pentru fiecare curs în parte, ar trebui sa existe o serie de întrebari al caror raspunsuri sa poata fi prelucrate statistic, si alte câteva întrebari care sa permita exprimarea opiniei în mod liber. Concret, setul de întrebari ar putea arata cam asa:

1. Pe o scara de la 1 (foarte prost) la 9 (foarte bine), cum evaluati continutul cursului? (Întrebare obligatorie, cu raspuns unic, la alegere)

2. Pe o scara de la 1 la 9, cum evaluati modul de prezentare al cursului? (Întrebare obligatorie, cu raspuns unic, la alegere)

3. Care sunt aspectele de care sunteti multumit(a) în legatura cu continutul cursului? (Întrebare optionala, cu raspuns liber)

4. Care sunt aspectele de care sunteti multumit(a) în legatura cu modul de prezentare al cursului? (Întrebare optionala, cu raspuns liber)

5. Cum credeti ca ar putea fi îmbunatatit continutul cursului? (Întrebare optionala cu raspuns liber)

6. Cum credeti ca ar putea fi îmbunatatit modul de prezentare al cursului? (Întrebare optionala, cu raspuns liber)

7. La câte din activitatile de curs asociate acestei materii ati participat? (Întrebare obligatorie, cu raspuns unic, la alegere. Optiunile sunt "1-3", "4-7", "8-10", "11-14", pentru materiile cu 14 cursuri pe semestru, "1-7", "8-14", "15-21", "22-28" pentru cele cu 28 de cursuri pe semestru. Daca e nevoie, pot fi tratate si cursurile de an)

8. Pe o scara de la 1 la 10, ce nota ati obtinut la aceasta materie? (Întrebare optionala, cu raspuns unic, la alegere. Optiunile sunt 1-10)

9. Pe o scara de la 1 (foarte putin) la 9 (foarte mult), în ce masura a îndeplinit acest curs asteptarile voastre vizavi de aceasta materie? (Întrebare obligatorie cu raspuns unic)

10. Daca aveti observatii care nu au fost cuprinse în raspunsurile de mai sus, va rugam sa le introduceti aici: (Întrebare optionala cu raspuns liber)

Daca materia respectiva cuprinde activitate de seminar, ar trebui sa se discute si despre acesta:

1. Pe o scara de la 1 (foarte prost) la 9 (foarte bine), cum evaluati continutul seminarului? (Întrebare obligatorie, cu raspuns unic, la alegere)

2. Pe o scara de la 1 la 9, cum evaluati modul de prezentare al seminarului? (Întrebare obligatorie, cu raspuns unic, la alegere)

3. Care sunt aspectele de care sunteti multumit(a) în legatura cu continutul seminarului? (Întrebare optionala, cu raspuns liber)

4. Care sunt aspectele de care sunteti multumit(a) în legatura cu modul de prezentare al seminarului? (Întrebare optionala, cu raspuns liber)

5. Cum credeti ca ar putea fi îmbunatatit continutul seminarului? (Întrebare optionala cu raspuns liber)

6. Cum credeti ca ar putea fi îmbunatatit modul de prezentare al seminarului? (Întrebare optionala, cu raspuns liber)

7. La câte din activitatile de seminar asociate acestei materii ati participat? (Întrebare obligatorie, cu raspuns unic, la alegere. Optiunile sunt "1-3", "4-7", "8-10", "11-14", pentru cursurile cu 14 seminarii pe semestru, sau "1-3", "4-7" pentru cursurile cu 7 seminarii pe semestru)

8. Daca aveti alte observatii care nu au fost cuprinse în raspunsurile de mai sus, va rugam sa le introduceti aici: (Întrebare optionala cu raspuns liber)

Preview document

Feedback-ul - Pagina 1
Feedback-ul - Pagina 2
Feedback-ul - Pagina 3
Feedback-ul - Pagina 4
Feedback-ul - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Feedback-ul.doc

Te-ar putea interesa și

Implicațiile Stilului de Conducere în Performanța Angajaților

REZUMAT Lucrarea de faţă a urmărit identificarea caracteristicilor personale ale liderului din instituţiile publice care contribuie la conturarea...

Limbajul nonverbal, feedback și condiționare în manipulare și persuasiune

DICŢIONAR DE TERMENI Dicţionarul Larousse defineşte comunicarea ca fiind “acţiunea de a transmite, a aduce la cunoştinţă, a împărtăşi, a fi în...

Feedback

Definitii In comunicare “ procesul prin care reactia decodorului la un mesaj este transmisa inapoi spre cel ce codifica” - O’Sullivan T.K....

Feedback-ul

Introducere In sens larg, comunicarea umana poate fi definita drept procesul de transmitere de informatii, idei, opinii, pareri, fie de la un...

Managementul Performanței și Feedback

„Dacă nu poţi măsura ceva, nu-l poţi înţelege, Dacă nu-l poţi înţelege, nu-l poţi controla, Dacă nu-l poţi controla, nu-l poţi îmbunătăţi.”...

Primirea de Feedback Negativ

Cap. 1. FOLOSIREA FEEDBACKULUI Problema feedbackului eficace, ca formă de mesaj cu funcţiuni specifice, apare foarte frecvent în comunicarea...

Feedback

FeedBack-ul este o formă specifică de mesaj (reacție la mesajul inițial ) prin care :   Se poate cunoaște impactul comunicării emitentului in...

Tipul de învățământ și feedback-ul influențează stima de sine

Pornind de la problema de cercetare ,,Care sunt efectele feedback-ului asupra performantei studentilor” din studiul ,,Effects of Differential...

Ai nevoie de altceva?