Plan de Revitalizare a Stațiunii Soveja

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 944
Mărime: 1016.57KB (arhivat)
Publicat de: Cedrin Ichim
Puncte necesare: 5
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași Facultatea Geografie și Geologie Geografia Turismului

Extras din referat

Stațiunea Soveja este situată în județul Vrancea, pe valea Pârâului Șușița, la contactul Muntilor Vrancei cu Subcarpații de Curbură, la o altitudine de 650 m, în apropierea localităților Tulnici și Lepșa.

Soveja este o stațiune balneoclimaterică cunoscută pentru cel mai ozonat aer din țară. Climatul tonifiant si izvoarele de ape minerale sulfuroase, clorurate și sodice, sunt recomandate pentru tratarea unor afecțiuni ginecologice și ale aparatului locomotor precum și în ameliorarea stărilor de surmenaj fizic și intelectual.În acest sens se pot efectua băi cu ape minerale, masaj și gimnastică medicală sau electroterapie.

Soveja are un potențial turistic pronunţat, atât natural, căt și antropic. Astfel, turiştii pot vizita Tabăra de sculptură de la Poiana Punga, Rezervaţia de vânătoare de la Cabana Tisa, Mănăstirea Soveja – ctitorie a lui Matei Basarab, Mausoleul eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, Casa Memorială Simion Mehedinţi, Cimitirul german, precum şi ruinele chiliilor în care a fost izgonit Alecu Russo, cel care a cules balada populară "Mioriţa" în 1846.

Pentru amatorii de schi, la Poiana Punga există o pârtie potrivită şi pentru începători, iar iubitorii de natură pot organiza drumeţii montane în Munţii Vrancei, vizitând şi câteva dintre punctele naturale de atracţie de lângă Soveja, cum este Cascada Putna.

Alte obiective turistice din localitate mai sunt Muzeul militar, Schitul Soveja, Bustul lui Simion Mehedinţi, Şipotul lui Bucur, un izvor despre care legendele spun că ar fi fost locul de popas al haiducului cu acelaşi nume, Biblioteca silvică, Podul "General Artur Văitoianu" sau Fântâna "Colonel Fotescu".

Stațiunea Soveja este locul unde fostul dictator, Nicolae Ceauşescu, venea la vânătoare de urşi şi mistreţi. Cabana în care stătea Ceauşescu există și astăzi, dar nu este deschisă publicului.În timpul regimului comunist, era o stațiune la mare căutare, dar astăzi arată dezolant, datorită indiferenței administrației locale.

În această stațiune se poate ajunge pe cale feroviară cu oprire în gara Focșani pe linia Suceava- București Nord, pe cale rutieră DN2 (E 20) de la București sau de la Suceava, până la Tișița, apoi pe DJ 111 A, prin Panciu, până la Soveja.

Propuneri de reabilitare și de reintroducere a stațiunii în circuitul turistic.

1. Reabilitarea Mausoleului Eroilor și asigurarea prezenței unui ghid profesionist cu program stabilit pentru a fi accesibil turiștilor care vor să îl viziteze.

Monumentul este dedicat eroilor căzuți în luptele crâncene de pe cuprinsul văii Șușiței și este mărturia suferințelor întregii comunități ocupată de armatele germane în 18.12.1916. Mausoleul adăpostește rămășitele a 16.000 de eroi (în interior plăcile de marmură sunt inscripționate cu numele eroilor identificați). Osuarul adăpostește 2000 de oseminte ce formează un paralelipiped în centrul acestuia conferindu-i un aspect impresionant.

Fig.1 Mausoleul Eroilor Soveja (theochirac.wordpress.com)

2.Renovarea și redeschiderea hotelurilor comuniste Zboina și Miorița care au o capacitate de 280 de locuri, respectiv 100 de locuri.

Preview document

Plan de Revitalizare a Stațiunii Soveja - Pagina 1
Plan de Revitalizare a Stațiunii Soveja - Pagina 2
Plan de Revitalizare a Stațiunii Soveja - Pagina 3
Plan de Revitalizare a Stațiunii Soveja - Pagina 4
Plan de Revitalizare a Stațiunii Soveja - Pagina 5
Plan de Revitalizare a Stațiunii Soveja - Pagina 6
Plan de Revitalizare a Stațiunii Soveja - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Plan de Revitalizare a Statiunii Soveja.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?