Supply Chain Management - Jolidon

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5361
Mărime: 43.16KB (arhivat)
Publicat de: Rita-Sonia Crețu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Silviu Tita
Al.I.Cuza

Extras din proiect

Scurt istoric

Fondată în 1993, la Cluj, compania Jolidon şi-a câştigat poziţia de lider incontestabil al pieţei româneşti de lenjerie şi costume de baie, devenind şi unul dintre competitorii majori ai pieţei internaţionale. Numele Jolidon pleacă de la „frumos dăruit”, respectiv “franţuzescul” joli şi donner. Secretul succesului Jolidon? Respectul pentru client, ambiţia, încrederea în forţele proprii, dorinţa de a demonstra că şi în România se poate face modă de calitate, cu o echipă tânără, entuziastă şi cu înalte valori profesionale.

Istoria succesului

Povestea succesului Jolidon poate părea desprinsă din filmele clasice americane: un întreprinzător, Gabriel Cîrlig, identifică pe piaţa românească de după ’89 două tipologii de produse necesare, dar puţin prezente, şi anume lenjeria şi costumele de baie. Începe o mică afacere, alături de câteva persoane dedicate şi ambiţioase. Atelierul iniţial, cu 3-4 maşini de cusut – minimum necesar pentru a lucra lenjerie – şi doi oameni care coseau a devenit, în 14 ani, o fabrică ale cărei dimensiuni intimidează orice producător de lenjerie din Europa.

În prezent, grupul numără peste 3.000 de angajaţi şi un lanţ de 113 magazine Jolidon, dintre care 65 proprii, în principalele oraşe şi centre comerciale din România, 3 în Budapesta, 35 în Italia şi 10 boutique-uri în Franţa – în sistem franchisă.

În 2004, Jolidon a făcut o investiţie importantă, preluând pachetul majoritar de acţiuni al principalului concurent de pe piaţa românească, Argos, o companie cu peste 800 de angajaţi şi 60 de ani de tradiţie în domeniul lenjeriei şi al costumelor de baie.

În decembrie 2006, Jolidon a achiziţionat LCS Conf SA, una dintre cele mai mari fabrici de confecţii din România, cu un istoric de peste cinci decenii, 1.000 de angajaţi şi un brand de renume: Falla.

La începutul anului 2007, sub egida grupului Jolidon se mai adaugă două nume sonore în lenjeria italiană: Infiore şi Chiaro di Luna, prin achiziţionarea pachetului majoritar al companiei Emmeci, una dintre cele mai cunoscute firme producătoare de lenjerie din Italia.

De la înfiinţarea sa, Jolidon s-a concentrat în special pe achiziţii şi dezvoltare în industria textilă, dar în ultimii ani grupul şi-a extins activitatea şi în domeniul investiţiilor financiare, fiind acţionar majoritar al companiei Interdealer Capital Invest SA. De asemenea, a intrat şi pe piaţa imobiliară, prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al companiei Cetate SA Suceava.

Astăzi, grupul Jolidon este un nume de referinţă în economia românească, fapt ce a determinat decernarea, în 15 noiembrie 2006, a trofeului internaţional Superbrands.

Un brand internaţional

O prezenţă internaţională binecunoscută, Jolidon lansează de 10 ani noile colecţii cu prilejul celor mai prestigioase saloane mondiale în domeniu. Dintre acestea, la SIL Paris şi Lyon Mode City, Jolidon a fost o prezenţă constantă, an de an, începând cu 1998.

Lenjeria şi costumele de baie marca Jolidon sunt exportate în întreaga lume, principalele destinaţii fiind Italia, Franţa, Ungaria, Germania, Elveţia, Belgia, Slovenia, Croaţia, Polonia, Letonia, Rusia, Austria, Cipru, Malta, SUA, Canada, Japonia, Africa de Sud, Liban şi Israel.

Creşterea exporturilor a determinat startul investiţiilor în afara ţării, începând prin înfiinţarea Jolidon Hungary KFT la Budapesta, în anul 2000, şi continuând cu Jolidon Italia SRL, deschisă în 2001, la Milano, iar în 2003, cu Jolidon France SARL, înfiinţată la Paris. Apropierea de clienţi a determinat ca în 2005 să se continue investiţia în Franţa, prin deschiderea celui de-al doilea sediu, la Lyon.

Gama colecţiilor produse de Jolidon şi Argos este vastă, acoperind cerinţele diverselor categorii de clienţi, atât în domeniul lenjeriei cât şi al costumelor de baie. Prin coloristică şi modele, colecţiile se înscriu în tendinţele internaţionale, contribuind hotărâtor la stabilirea tendinţelor în moda românească.

Începutul anului 2006 a consacrat Jolidon ca unul din cele mai prestigioase nume în domeniul lenjeriei pe plan mondial, recunoaşterea brand-ului românesc venind chiar din patria lenjeriei, Franţa. La Salonul Internaţional de Lenjerie de la Paris, din februarie 2006, Jolidon a obţinut unul dintre cele trei premii de excelenţă puse în joc în cadrul evenimentului Ultralingerie. Începutul anului 2007 a adus reconfirmarea valorii companiei, prin selecţionarea de către organizatorii Salonului de la Paris a celor două produse aferente celor două brand-uri – Jolidon şi Prelude – pentru promovarea evenimentului Ultralingerie.

Preview document

Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 1
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 2
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 3
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 4
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 5
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 6
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 7
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 8
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 9
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 10
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 11
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 12
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 13
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 14
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 15
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 16
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 17
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 18
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 19
Supply Chain Management - Jolidon - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Supply Chain Management - Jolidon.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?