Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1899
Mărime: 84.02KB (arhivat)
Publicat de: Olimpiu Stan
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Clipa Catalin
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. I Introducere
  2. 1.Motivatia
  3. 2.Importanta temei
  4. 3.Obiective
  5. II Cuprins
  6. 1. Despre AVON
  7. 1.1. Principii
  8. 1.2. Valori
  9. 2. Evolutie
  10. 2.1. AVON 2004
  11. 2.2. AVON 2005
  12. 2.3. AVON 2006
  13. 2.4. AVON 2007
  14. 3. AVON in present
  15. 4. Scenarii
  16. 4.1 Evolutie optimista
  17. 4.2. Evolutie pesimista
  18. III Concluzii
  19. IV Bibliografie

Extras din proiect

MOTIVATIA…IMPORTANTA TEMEI….OBIECTIVE

De ce AVON?

De ce “Gandire anticipativa”?

AVON pentru ca aceasta companie incepand cu anul 2002 este lider pe piata de cosmetice din Romania,pentru ca 8 din 10 femei sunt cliente AVON ( de fapt consider ca nu exista persoana din aceasta grupa care sa nu fi folosit macar o data un produs AVON), pentru ca ofera o multime de oportunitati atat clientilor, prin calitatea serviciilor si produselor, dovada fiind si vanzarile, cat si reprezentantilor prin satisfactia atat materiala cat si sufleteasca. De-a lungul timpului aceasta mare companie s-a implicat in numeroase acte caritabile precum combaterea violentei domestice cat si a unor boli grave precum cancerul la san demonstrand astfel ca nu este doar o afacere. Apreciem AVON din doua perspective: a clientului satisfacut de calitatea produselor si pretul acestora,dar si din punctul de vedere al unui reprezentant, si tocmai de aceea am ales si consideram ca am ales bine. Am considerat ca a vorbi despre ceva cu care avem toti contact si ceva despre care cunoastem mai multe informatii ar reprezenta o alegere chibzuita.

De-a lungul timpului AVON a evoluat foarte mult, oferind femeilor de pretutindeni mai mult decat niste produse de infrumusetare, le-a oferit independenta financiara si posibilitatea de a se afirma reprezentantelor, incredere in sine si multumire clientelor sau am putea spune clientilor intrucat de cativa ani AVON a inregistrat un success si prin promovarea produselor cosmetice pentru barbati.

Prin prezentarea acestei teme urmarim sa crestem interesul colegilor catre produsele AVON si sa le aducem la cunostinta evolutia firmei.

Fenomenul pentru care am optat este: “Strategia integrarii verticale”.Aceasta consta In exinderea operatiunilor unei firme in domenii de afaceri conexe.Prin patrunderea in domenii de afaceri furnizoare, se realizeaza o integrare In amonte, deplasarea afacerilor si in domenii valorificate de clientii produselor sau serviciilor curente ale organizatiei constituie integrarea in aval.

II. 1.Despre AVON

AVON este o firma Americana de cosmetice,parfumuri, bijuterii si jucarii care vinde in peste 135 tari si are vanzari de peste 8 miliarde de dolari.AVON folloseste promovarea directa prin reprezentanti si brosuri .”Corporatia AVON” este implicata in actiuni filantropice, centrate in general pe violenta domestica,imputernicirea femeilor si lupta impotriva unor boli grave, cum ar fi cancerul la san.

1.1.Principii AVON

Aceasta mare companie ofera tuturor persoanelor indiferent de varsta si categorie sociala posibilitatea unui castig suplimentar. Insa exista numeroase cazuri in care rezultatul muncii depuse in aceasta companie este singura sursa de venit si nu ma refer aici doar la functiile mari ci si la cele de reprezentant sau coordonator.

O preocupare continua este evolutia prin diversificarea produselor si cresterea calitatii lucru cu care AVON se poate mandri. Colaborarile cu mari designeri si specialisti au fost fructuoase de aceea se preconizeaza ca vor mai exista astfel de colaborari din ce in ce mai surprinzatoare.

Pentru AVON cei mai importanti sunt clientii de aceea multumirea acestora a devenit obiectivul principal. Nimic nu poate multumi un client mai mult decat calitatea produsului pentru care a platit de aceea noi avem grija ca acest lucru sa se intample la fiecare produs comandat.

AVON ofera clientilor servicii eficiente si prietenoase si recunoaste importanta angajatilor si a Reprezentantilor in realizarea obiectivelor companiei si in obtinerea succesului.

Impartaseste cu cei din jur beneficiile prosperitatii si succesului.

Ii preocupa bunastarea societatii si mediul inconjurator. Compania Avon este activ si energic implicata in lupta impotriva cancerului la san.

Mentine si pretuieste spiritul prietenos al companiei Avon.

1.2 Valori

Incredere - Dorim sa traim si sa muncim intr-un mediu in care comunicarea este deschisa - unde oamenii sunt dispusi sa-si asume riscuri, sa-si exprime punctul de vedere, sa rosteasca propriul adevar.

Respect - Respectul ne ajuta sa valorificam diferentele, sa apreciem fiecare persoana pentru calitatile ei unice.

Credinta - Este ceea ce ii determina pe Asociatii nostri sa-si asume responsabilitati, si sa dea ce au mai bun. Cand crezi cu toata forta in cineva, si ii arati acest lucru, acea persoana va muta muntii din loc sa-ti demonstreze ca nu te-ai inselat.

Modestie - Nu avem intotdeauna dreptate, pur si simplu nu avem toate raspunsurile. Suntem constienti de aceasta si nu ezitam sa cerem ajutorul angajatilor nostri.

Integritate - "Integritatea trebuie sa fie semnul distinctiv al fiecarui asociat Avon, in stabilirea si observarea celor mai înalte standarde etice si facand ceea ce trebuie, ne îndeplinim datoria de a avea grija nu numai fata de Reprezentantii nostri si clientii din comunitatile pe care le slujim, dar si fata de noi insine, si fata de colegi."

2.Evolutie

De-a lungul anilor AVON a evoluat din punct de vedere al produselor si clientilor.

Acum 10 ani, Brosura Avon Romania avea 32 de pagini, 67 de produse si aparea o data la 6 luni. In 2007, Brosura Avon avea peste 150 de pagini, 600 de produse si era tiparita o data la 3 saptamani, in peste 800.000 de exemplare.

Preview document

Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 1
Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 2
Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 3
Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 4
Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 5
Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 6
Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 7
Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 8
Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 9
Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 10
Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 11
Avon - gândire anticipativă. evoluția companiei - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Avon - Gandire Anticipativa. Evolutia Companiei.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Management - gândire anticipativă - Avon

Prezentarea companiei AVON Noi, cei care formam AVON ne dedicam toata grija, energia, sensibilitatea pentru sanatatea, frumusetea si cariera...

Ai nevoie de altceva?