Construcția pensiunii turistice Cosmin

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 2944
Mărime: 31.38KB (arhivat)
Publicat de: Floriana Manolache
Puncte necesare: 6
Universitatea din Craiova Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor Management ID

Extras din proiect

Domeniul ales: turism.

Turismul este una din ramurile economice care au cunoscut cea mai rapidă expansiune în ultimele decenii. Apariția turismului de masă în tot mai multe țări începând cu secolul 20, generalizarea concediilor anuale plătite, progresele fără precedent înregistrate în domeniul transporturilor au permis dezvoltarea extrem de rapidă a acestui domeniu nou al economiei.

Industria turistică s-a dezvoltat rapid în țări precum Grecia, Italia, Spania, Franța, Austria, Israel, Egipt, Tunisia, Thailanda, SUA și în unele mici state insulare, devenind vitală pentru economiile acestor țări. Beneficiile economice ale industriei turistice sunt multiple. Industria turistică generează un număr semnificativ de locuri de muncă, iar investițiile în acest domeniu au o durată de amortizare relativ scurtă. Economia locală, în ansamblu, beneficiază ca urmare a dezvoltării turismului. Turiștii creează o cerere suplimentară de servicii și bunuri de consum, stimulând astfel sectorul terțiar al economiei (serviciile, comerțul, industriile artizanale etc). În același timp, localitățile turistice tind să aibă o infrastructură edilitară și de servicii mai dezvoltată. Sectorul transporturilor și sectorul imobiliar sunt alte două ramuri importante ce au de câștigat prin dezvoltarea turismului. Trebuie avute în vedere, de asemenea, avantajele indirecte obținute prin creșterea vizibilității și a interesului pentru acele regiuni care înregistrează un mare aflux de turiști.

Dacă în prezent ponderea turismului în produsul intern brut este redusă atât la nivel național cât și la nivel regional (cca 2-3%), pe termen mediu aceasta se poate dubla cu ușurință, chiar și fără extinderea structurii de primire turistică. În România, indicele de utilizare netă a capacității de cazare a scăzut de la aproape 60% în anul 1990 la cca 25% în anul 2010, ceea ce înseamnă că, în medie, locurile de cazare rămân neocupate 9 luni pe an.

Motivațiile turiștilor sunt foarte diverse: unii turiști caută odihna și relaxarea, alții aventura, unii turiști preferă natura, în timp ce alți turiști vor să descopere locuri noi sau sunt interesați de obiectivele cultural-istorice sau de manifestările culturale. Refacerea sănătății se numără de asemenea, printre motivațiile turistice frecvent întâlnite. Există o segmentare destul de bine conturată a pieței turismului în funcție de caracteristici ale turiștilor precum vârsta, situația familială, nivelul de instruire, nivelul veniturilor. Dacă tinerii preferă turismul activ (turismul montan, turismul sportiv și cel de aventură) și optează pentru durate mai scurte ale sejurului, familiile cu copii se îndreaptă cu precădere spre turismul rural și cel balnear.

Vârstnicii sunt interesați îndeosebi de turismul balnear și într-o măsură ceva mai mică de turismul cultural.

Majoritatea turiștilor care vizitează Regiunea Centru sunt români, proporția străinilor nefiind totuși neglijabilă (20%). Aria geografică de proveniență a turiștilor străini cuprinde majoritatea țărilor europene, precum și unele state extraeuropene (SUA, Canada, Israel). Cei mai mulți turiști străini provin din țări apropiate geografic, furnizoare tradiționale de turiști (Ungaria, îndeosebi dar și Austria, Polonia, Cehia, Slovacia), dar se înregistrează și un număr apreciabil de turiști originari din țări mai îndepărtate (state din Europa de Vest, Israel, SUA).

Potențialul de creștere a numărului de turiști străini este mare, în special pe segmentul turismului cultural. Dispunând de un potențial semnificativ, turismul de sănătate și wellness este un alt domeniu de interes pentru piața externă, în prezent acesta fiind exploatat doar într-o măsură redusă.

Preview document

Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 1
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 2
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 3
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 4
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 5
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 6
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 7
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 8
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 9
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 10
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 11
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 12
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 13
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 14
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 15
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 16
Construcția pensiunii turistice Cosmin - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Constructia Pensiunii Turistice Cosmin.doc

Ai nevoie de altceva?