Management internațional - Madagascar

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 7055
Mărime: 1.21MB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Dr. Adriana Manolică, Prof. Dr. Constantin Sasu

Extras din proiect

Insula Madagascar este a patra ca mărime din lume (592 000) km² după , Groenlanda, Noua-Guinee și Borneo. Este separată de continentul african prin Canalul Mozambic. Mai este numită « Insula Roșie », datorita pământului roşu care se gaseşte în zona înaltă. Se învecinează cu Insulele Comore ( 300 km est), cu Reunion(800 km est), Mauritius(la est) și Seychelles (în nord-vest). Populația este estimată la 22.585.517 , ocupând locul 52 în comparație cu restul lumii.

Structura de demografică:

0-14 ani: 43.1% ( bărbați 4.762.589/ femei 4.693.259)

15-64 ani: 53.8% ( bărbați 5.864.520/ femei 5.938.029)

65 ani și peste: 3% ( bărbați 295.409/ femei 372.415) ( 2011 est.)

Rata natalităţii: 37,13 de nașteri/ 1000 de locuitori (2012 est.)

Rata mortalităţii: 7.61 de morți/ 1.000 de locuitori (Iulie 2012 est.)

Rata fertilităţii: 4,96 din copii născuţi sunt de genul feminin.

Un lanţ muntos presărat cu masive întretaie insula în directia nord-sud, având altitudinea medie între 1200-1500 m ( Zona Înalta reprezintă 70% din suprafaţa ţarii ). Jumătatea vestica este zona campiilor aluvionare, iar estul este zona de faleză. Zona nordică este vulcanică ; cel mai înalt masiv de aici (și de pe Insula) este Tsaratanana de 2876 m. Zona sudică este întinsă și se împarte între platourile de calcar (în sud-est), campia aridă ( în sud) și Chaines Anosyennes în sud-est. Alaotra (182 km²) este cel mai întins dintre cele 5 lacuri din Madagascar.. Originalitatea Madagascarului, care are ca emblemă arborele călătorului (ravinala), constă în extraordinara sa diversitate : varietatea reliefului și a climatului a favorizat o biodiversitate care se regăseste în flora și în fauna întregii insule. Este și motivul pentru care majoritatea speciilor de plante și animale prezente aici nu se regăsesc nicaieri altundeva în lume.

Clima este subecuatorială.

Madagascarul se împarte în trei regiuni : de la nord la sud – zona înalta, care se întinde până la faleză, coasta de est și campiile vaste de pe coasta de vest, în vecinatatea Canalului Mozambic.

Există două anotimpuri: arid ( incluzând iarna australă) – care durează din aprilie pană în octombrie - și ploios – din noiembrie până în martie. Perioada ideala este septembrie – octombrie.

În Ţinuturile Înalte ( Regiunea Tananarive ), sezonul arid durează din aprilie până în octombrie, cu o perioadă de iarnă australă care dureaza din iunie până în august. Ploile sunt puternice, dar scurte și cad doar de la mijlocul lunii noiembrie până în martie.

Coasta de Vest este cel mai arid și mai însorit ţinut din Madagascar. Pe Coasta de Est plouă aproape tot anul, mai ales din decembrie până în martie când este sezonul ploios propriu-zis. Lunile septembrie, octombrie și noiembrie sunt cele mai aride.

Sezonul ciclonic durează, oficial, de la mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lui aprilie, când plouă des, mai ales în perioada ianuarie - martie.

Principalele oraşe sunt : Antananarivo ( capitala), Finarantsoa, Toamasina, Antsiranana, Mahajanga, Toliara.

Populaţia este rezultatul unui melanj complex între rasele africană (bantu) și asiatică ( malay-indoneziana). Europenii au poposit pe aceste pământuri abia mai târziu, în sec. XVI.

În Madagascar exista mai multe grupe etnice ( sau socio-etnice) dintre care Merina este cel mai numeros ( reprezintă mai mult de un sfert din populaţia ţarii și a marcat istoria acestui popor, dându-i prima familie regală).Ele sunt estimate a fi 18 grupe etnice.

Madagascarul este mediul natural pentru 5% din speciile de plante și animale, dintre care 80% sunt unice în lume. Printre exemplele cele mai notabile de biodiversitate se pot enumera infraordinul de primate al lemurienilor, trei specii de păsări endemice și șase specii de baobabi endemici.

Preview document

Management internațional - Madagascar - Pagina 1
Management internațional - Madagascar - Pagina 2
Management internațional - Madagascar - Pagina 3
Management internațional - Madagascar - Pagina 4
Management internațional - Madagascar - Pagina 5
Management internațional - Madagascar - Pagina 6
Management internațional - Madagascar - Pagina 7
Management internațional - Madagascar - Pagina 8
Management internațional - Madagascar - Pagina 9
Management internațional - Madagascar - Pagina 10
Management internațional - Madagascar - Pagina 11
Management internațional - Madagascar - Pagina 12
Management internațional - Madagascar - Pagina 13
Management internațional - Madagascar - Pagina 14
Management internațional - Madagascar - Pagina 15
Management internațional - Madagascar - Pagina 16
Management internațional - Madagascar - Pagina 17
Management internațional - Madagascar - Pagina 18
Management internațional - Madagascar - Pagina 19
Management internațional - Madagascar - Pagina 20
Management internațional - Madagascar - Pagina 21
Management internațional - Madagascar - Pagina 22
Management internațional - Madagascar - Pagina 23
Management internațional - Madagascar - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Management International - Madagascar.docx

Alții au mai descărcat și

Belarus

Cap.1 INTRODUCERE Republica Belarus Drapelul Belarusului Stema Belarusului Președinte Aleksandr Lukașenko Forma de guvernamant republică...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?