Raport practică AVON

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4382
Mărime: 1.57MB (arhivat)
Publicat de: Alexandru Bota
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Luciana Guță
Specializare: Management

Cuprins

  1. -Experiența personală pe perioada practicii
  2. -Capitolul 1-Prezentarea organizației
  3. - Localizare
  4. - Istoric
  5. - Activitatea organizației
  6. a) Precizarea sectorului princial de activitate
  7. b) Încadrarea domeniilor de activitare conform CAEN
  8. c) Pața organizației
  9. d) Oferta organizației
  10. e) Consumatori și clienți
  11. f) Dimensiunea și structura pieței
  12. g) Dinamica pieței
  13. h) Concurența
  14. - Managementul organizație
  15. a) Misiunea și obiectivele organizației
  16. b) Sistemul de valori promovat în cultura organizației
  17. c) Analiza SWOT la nivelul ăntregii organizații
  18. d) Principalele măsuri din cadrul strategiilor generale aplicate în ultimul an
  19. e) Principalele măsuri din cadrul strategiilor funcționale din ultimul an
  20. f) Descrierea structurii organizatorice și prezentarea organigramei
  21. -Capitolul 2-Analiza și interpretarea evoluției pentru ultimii trei ani a principalilor indicatori economico-financiri
  22. -Capitolul 3-Prezentarea problemelor manageriale cu impact asupra prformanței organizației

Extras din proiect

Experiența personală pe perioada practicii

Experiența mea în cadrul companiei a avut un început firesc, studentă fiind la FEAA, pe specializarea Management, aveam nevoie de un stagiu de practică pentru a-mi finaliza situația în anul 2. Așadar, am aflat de la o cunoștiință că Avon oferă stagii de practică și, fără să stau pe gânduri, am luat legăura cu Irina Bubulincă, Managerul Executiv de nivel 4 din această zonă, zona 023. Într-o anumită măsură, mă pot identifica cu această companie, deoarece, femeie fiind, activitățile intreprinse de Avon imi strârnesc în mod clar interesul, iar munca pe care am prestat-o mi-a adus o oarecare satisfacție, învățând totodată lucruri noi, care țin de organizarea companiei și care m-au ajutat în dezvoltarea mea personală.

Nu pot spune că începusem o activitate despre care nu știam absolut nimic. În fiecare zi mă întâlneam cu numele acestei companii, care comercializează, efectiv în mod direct, produse de îngrijire și multe altele. Chiar de multe ori facusem comandă de produse la reprezetanții prieteni, astfel că nu eram întru totul străină de activitatea întreprinsă aici.

Cu toate acestea, am observat ce stă în spatele rezultatelor pe care eu le vedeam înainte, exprimate în simpla distribuire a comenzii mele de către reprezentantul meu. Deloc surprinzător că aspectul unei comunicări eficiente cu echipa ocupă un loc crucial în munca unui manager în această companie. De acest aspect țin toate acțiunile managerilor, fiind foarte importantă creșterea numărului de reprezentanți și menținerea acestora în zona de interes.

- În prima săptămână

Începând cu data de 18 iunie, am mers la sediul Avon al zonei, de pe strada Vasile Lupu, numarul 25, unde mă aștepta doamna Bubulincă. Aceasta mi-a explicat ce am de făcut în prima saptămână, și anume că mă voi ocupa de contactarea reprezentanților ei, dar și alor liderilor inferiori ei. În primă fază m-am ocupat de reprezentanții ce nu mai plasaseră de 3 campanii comenzi, astfel că daca nu plasau nici în campania actuală, care ținea până în data de 4 iulie, contul lor, pe care se făceau online comenzile, era închis pentru păstrarea siguranței datelor personale ale acestora. Acest lucru trebuia să le fie explicat prin telefon, după care le prezentam ofertele campaniei. Însă, cel mai important lucru consta în faptul că trebuia să mă asigur că aceștia au, sau dacă nu, că vor primi broșura din campania actuală. Astfel, le ceream adresele de domiciliu pentru a le fi trimise broșurile, după care le răspundeam la întrebările referitoare la comenzi, date de valabilitate ale campaniei, produse, oferte, etc. Totodată, ascultam și rezolvam eventualele probleme și plângeri legate de facturi sau colete incomplete, care fuseseră trimise înapoi, aceștia așteptând banii de pe produse, acțiune care necesita destul de mult timp până să fie dusă la îndeplinire.

În această săptămână de pratică a urmat și contactarea reprezentanților care nu mai plasaseră comenzi de două și de trei campanii, aceștia fiind informați în egătură cu ofertele campanei, cerânduli-se în același mod adresele de domiciliu pentru a li se trimite broșurile necesare pentru plasare de comenzi. La fel ca și ceilalți reprezentanți, aceștia au avut nelamuriri și pe care le-am putut clarifica.

Tot în această fază a campaniei au fost contactați și reprezentanții care au căpătat denumirea de remover. Aceștia au devenit practic inactivi, fiind întrebați de motivele care i-au făcut să nu-și mai deruleze activitățile de reprezentant. Din nou, multe probleme au fost rezolvate, cerândule-se și acestora adresele pentru a beneficia de broșura Avon. În acest fel, partea de reprezentanți care a renunțat la această actiitate a fost delimitată pentu a se putea ține o evidență clară a echipei active.

- În a doua săptămână

A doua fază a stagiului de practică a constat în trimiterea prin poștă a broșurilor și a mostrelor de noi produse la adresele obținute anterior.

În continuare s-a pus accentul tot pe comunicarea din cadrul echipei, dorindu-se o cât mai bună informare a acestora în legătură cu noutățile campaniei curente.

Astfel, le-am trimis mesaje tuturor membrilor echipei doamnei Bubulincă, acestea fiind diferențiate în funcție de gradul de frecvență a comenzilor plasate de către ei. Pentru toți reprezentanții era precizată data limită a activității, dar și cele mai atractive oferte speciale pentru fiecare dintre ei în funcție activitatea acestora până în momentul de față, dar mai ales în funcție de vechimea acestora în cadrul companiei.

- În săptămâna a treia

În partea a treia a stagiului s-a pus accentul pe recrutarea noilor reprezentanți, astfel fiind întreprinse diverse activități în locuri publice, evenimente la care au fost prezenți ceilalți lideri de nivel 4 care s-au folosit de oportunitatea de a-și lărgi echipa.

Evenimentele au avut loc în zone populate din oraș, cum ar fi în mall și în piețele din oraș. Interesații au beneficiat de informațiile utile de care aveau nevoie, de broșuri, mostre din noile parfumuri lansate sub însemnul Avon, având posibilitatea de a-și copleta pe loc fișele de înscriere.

Un alt eveniment de o deosebită importanță a avut loc în într-o sală de evenimente plasată în cadrul restaurantului Eden din Iași. Acest eveniment a avut ca scop recrutarea de noi lideri cu potențial organizatoric din rândul reprezentanților și a reprezentat o întâlnire de oportunitate pentru aceștia, beneficiind de informații legate de câștiguri, dar și de condițiile care trebuiesc îndeplinite pentru a ajunge la un nivel cât mai înalt. Întâlnirea a fost moderată de către directorul zonal al companiei, prezență ce a insuflat tinerilor reprezentanți valorile cu o cea mai mare importanță. Pe lângă reprezentanți au fost prezenți și lideri cu o vastă experienta în spate legată de activitatea companiei. Dintre toate poveștile relatate una a ieșit în evidență, acest fapt fiind asigurat de modul în care liderul respectiv vorbea. Această doamnă se află în poziția de lider încă din anul 1997, perioadă în care Avon Cosmetics Romania era abia la început, iar informațiile nu erau suficiente pentru o derulare optimă a activității aferente postului. Pentru această doamnă Avon a reprezentat propria afacere încă din primele campanii, crescând alături de companie și reușind să ajute la câștigarea încrederii clienților din țara noastră.

Preview document

Raport practică AVON - Pagina 1
Raport practică AVON - Pagina 2
Raport practică AVON - Pagina 3
Raport practică AVON - Pagina 4
Raport practică AVON - Pagina 5
Raport practică AVON - Pagina 6
Raport practică AVON - Pagina 7
Raport practică AVON - Pagina 8
Raport practică AVON - Pagina 9
Raport practică AVON - Pagina 10
Raport practică AVON - Pagina 11
Raport practică AVON - Pagina 12
Raport practică AVON - Pagina 13
Raport practică AVON - Pagina 14
Raport practică AVON - Pagina 15
Raport practică AVON - Pagina 16
Raport practică AVON - Pagina 17
Raport practică AVON - Pagina 18
Raport practică AVON - Pagina 19
Raport practică AVON - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Raport practica AVON.doc

Alții au mai descărcat și

Ingineria și Managementul Mediului

CAPITOLUL 1. PREGATIREA ORGANIZATIEI PENTRU IMPLEMENTAREA UNUI SISTEM DE MANAGEMENT DE MEDIU (SMM) 1.1.Descrierea organizatiei (profil de...

Conceptul de Management

1. CONCEPTUL DE MANAGEMENT Definiţie: Managementul este un termen provenit din limba engleză şi adoptat ca atare, cu o semantică foarte complexă,...

Complexitatea Procesului de Comunicare în Managementul Firmelor

Introducere Mediul social contemporan este apreciat de numeroşi filosofi si oameni de stiinta din toate domeniile ca fiind un mediu al...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Locul și rolul publicității în afacerile internaționale

ARGUMENT - Ego sum: Consum, deci exist. Cine aruncă o privire asupra mărfurilor vremurilor noastre, învaţă să se cunoască pe sine. Marfa este eul,...

Strategia de Comunicare - Water Shine Diamonds de la Maybelline

1. Noţiuni teoretice privind elaborarea strategiei de comunicare 1.1 Concept Pentru a asigura ansamblul de acţiuni de comunicare maximum de...

Analiza demersurilor promoționale realizate pentru rujul Water Shine Diamonds de la Maybelline

Compania Maybelline este o companie renumita, fiind cea mai cunoscuta marca de machiaj din SUA, datorita gamei variate de produse cosmetice pe care...

Program de promovare a vânzărilor pentru produsul Water Shine Diamonds 2 de la Maybelline

Datorită unei concurenţe puternice existente pe piaţa produselor cosmetice, dar şi datorită exigenţelor din ce în ce mai ridicate ale...

Strategia de Marketing Direct - Avon

I. Prezentarea organizaţiei care va face obiectul proiectului Povestea Avon incepe in urma cu peste 120 de ani , cand fondatorul sau David...

Corporația AMWAY

SCURT ISTORIC Pornind de la începuturile timide din 1959, când Amway folosea drept sediu o benzinarie parasita, visul celor doi prieteni Rich...

Planul de Afaceri al Companiei Avon Cosmetics

1. Introducere : AVON Cosmetics este cea mai mare companie de produse cosmetice in sistemul de vanzari directe. Coordonatele Avon in lume sunt...

Strategia comunicațională pentru luciul de buze Glam Shine 6H

Strategia comunicationala pentru luciul de buze "Glam Shine 6H" de la L'Oreal Pentru L'Oreal construirea unei imagini puternice în rândul...

Ai nevoie de altceva?