Daimler Chrysler Țiriac Auto

Proiect
6/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2086
Mărime: 265.62KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maria Ionescu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE MARKETING

Extras din proiect

«Cred că piaţa românească este tânără, foarte deschisă către aproape orice tip de automobile noi, iar oamenii de aici sunt nerăbdători să vadă mărci şi modele noi; de aceea, văd o bună oportunitate şi pentru Chrysler, Jeep şi Dodge.»

Joachim Schmidt preşedinte şi CEO DaimlerChrysler

Daimler AG a fost o corporaţie germană, fondată în 1998 prin fuzionarea dintre producătorul german de autovehicule Daimler Benz şi producătorul american de vehicule Chrysler, care a fost desfiinţată în 2007 prin vinderea a 80,1 % din acţiunile părţii americane, Chrysler Group, firmei Cerberus Capital Management, de asemenea din Statele Unite ale Americii.

Noile nume sub care cele două companii vor opera din 3 august 2007, data finalizării tranzacţiei, vor fi Daimler AG şi Chrysler LLC. Daimler va păstra 19.9 % din acţiunile nou-numitei firme Chrysler LLC, fără a avea însă nici un rol decizional în continuare.

Între 1998 şi 2007, Daimler AG a produs diverse autovehicule şi camioane prin mărcile sale de succes Mercedes-Benz, Maybach şi Smart din partea germană, Daimler, respectiv Chrysler şi Dodge din partea americană, Chrysler.

În România, DaimlerChrysler Automotive România SRL a preluat începând cu 1 ianuarie 2007 activitatea de import, marketing şi vânzări pentru mărcile Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge şi Mitsubishi Fuso.

DaimlerChrysler a fost convinsa sa intre pe piata din 2007

Una dintre cele mai importante miscari de pe piata auto din Romania este decizia concernului germano-american DaimlerChrysler de a intra din 2007 in afacerea de vanzare a masinilor Mercedes pe piata romaneasca printr-un joint-venture cu Autorom, firma controlata de omul de afaceri Ion Tiriac, care este importatorul exclusiv al marcilor grupului german.

Asocierea lui Tiriac cu grupul din domeniul auto este a patra miscare de acest tip pe care omul de afaceri o deruleaza dupa cele cu grupul de comert Metro, compania de asigurari Allianz si grupul financiar HVB.

DaimlerChrysler a infiintat impreuna cu omul de afaceri Ion Tiriac compania DaimlerChrysler Automotive Romania, care va prelua de la inceputul anului viitor activitatile de import, marketing si vanzari pentru marcile cu care gigantul este prezent pe piata locala - Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Fuso.

Chrysler îşi va reduce personalul cu 12.000 de angajaţi în următoarele 12 luni

Producatorul de autovehicule va elimina pana la 12.000 de locuri de munca pana la sfarsitul lui 2008, 15% din forta sa de munca, in incercarea de a reduce costurile, informeaza CNBC. De asemenea, va inceta sa mai produca 4 modele pe parcursul anului viitor.

Cele 12.000 de locuri de munca eliminate se adauga reducerilor de personal anuntate in februarie, de 13.000 de angajati, in cadrul planului de restructurare al companiei.

Modelele care vor fi scoase din productie sunt Dodge Magnum break, varianta decapotabila a modelului Chrysler PT Cruiser, Chrysler Pacifica si Chrysler Crossfire.

Fabricile companiei din Belvidere, Illinois, Toledo, Ohio, Brampton, Ontario, Jefferson North si Sterling Heights. vor fi afectate de reducerile de personal. De asemenea, fabrica de motoare Mack Avenue.

Anuntul a fost facut de Chrysler la cateva zile dupa ce a incheiat un acord pe 4 ani cu sindicatul United Auto Workers. Chrysler a fost preluata de fondul Cerberus Capital Management de la grupul DaimlerChrysler, in luna august.

Daimler Crysler Romania devine Mercedes-Benz

Importatorul automobilelor concernului Daimler AG si-a schimbat numele din DaimlerChrysler Romania in Mercedes-Benz Romania. Aceasta mutare survine dupa ce Daimler a vandut producatorul auto american Chrysler, cu care fuzionase in 1998.

Cu toate acestea, importatorul va continua sa aiba in portofoliu marcile Chrysler, Jeep si Dodge, pe langa Mercedes si Smart, se arata intr-un comunicat al companiei.

“In timp ce numele companiei noastre se schimba, scopul, responsabilitatea si structura noastra organizationala raman neschimbate si vom continua sa asiguram servicii de vanzare si post-vanzare pentru toate marcile pe care le reprezentam in Romania”, a declarat presedintele Mercedes-Benz Romania, Michael Grewe.

Preview document

Daimler Chrysler Țiriac Auto - Pagina 1
Daimler Chrysler Țiriac Auto - Pagina 2
Daimler Chrysler Țiriac Auto - Pagina 3
Daimler Chrysler Țiriac Auto - Pagina 4
Daimler Chrysler Țiriac Auto - Pagina 5
Daimler Chrysler Țiriac Auto - Pagina 6
Daimler Chrysler Țiriac Auto - Pagina 7
Daimler Chrysler Țiriac Auto - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Daimler Chrysler Tiriac Auto.doc

Te-ar putea interesa și

Strategii Concurențiale

INTRODUCERE Marketingul reprezinta „procesul managerial si social prin care indivizii si grupurile obtin ceea ce au nevoie prin crearea si...

Contabilitatea grupurilor multinaționale

1. GRUPURILE DE SOCIETATI 1.1 Definita grupurilor de societati Intreprinderea- in masura in care incerca sa fie, pe de o parte, mai putin...

Ai nevoie de altceva?