Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 7316
Mărime: 2.27MB (arhivat)
Publicat de: Narcis Balazs
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

COSMOTE

A. Prezentare COSMOTE

COSMOTE România, membră a grupului COSMOTE, s-a lansat pe piaţa românească în decembrie 2005, cu scopul de a face telefonia mobilă accesibilă tuturor românilor.

COSMOTE Romania este al treilea operator de pe piata de telefonie mobila din Romania. Operatorul a primit a treia licenta GSM de la guvernul roman in decembrie 1998 si s-a lansat comercial in martie anul urmator, sub numele de Cosmorom.

Principala activitate a companiei o reprezintă oferirea unei game complete de servicii de telecomunicaţii mobile: servicii preplătite şi cu abonament, apeluri internaţionale şi roaming, dar şi o varietate de servicii precum Mesagerie Vocală, Serviciul de Mesaje Scrise, Serviciul MMS, Redirecţionarea Apelurilor, Restricţionarea Apelurilor, Serviciul Apel în Aşteptare, Teleconferinţă, Notificare Apeluri Pierdute, Transfer Credit, Info Cost, Agenda Cosmote, Serviciul e-Bill, cât şi comunicaţii mobile de date: Internet mobil 3G, Wireless Internet şi Serviciul de Fax şi Date.

Încă de la începutul activităţilor sale comerciale, COSMOTE România şi-a asumat un plan ambiţios de extindere a reţelei, precum şi o strategie corespunzătoare pentru a furniza servicii de telefonie mobilă de calitate, accesibile tuturor, câştigând titlul de operatorul cu cea mai rapida dezvoltare din România. Compania a introdus servicii atractive în colaborare cu Romtelecom precum şi soluţii de internet mobil competitive atât pentru clienţii rezidenţiali cât şi cei business, concentrându-se deasemenea şi pe segmentul smartphone.

La sfârşitul lunii septembrie 2011, COSMOTE înregistra 6,5 milioane de clienţi din care 22,8% abonaţi, atingând o cotă de piaţă de aproximativ 24%.

Compania este liderul indisputabil în ceea ce priveşte portările, în cei 3 ani de la lansarea serviciului în ţară, cu 147.061 utilizatori portaţi.

Veniturile totale în 2010 au atins valoarea de 468,8 milioane de euro, înregistrând o creştere de 7,2% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce veniturile din servicii s-au majorat cu 2,5%. În acelaşi timp, EBITDA a crescut până la 73.7 milioane euro, în creştere cu 12,7% faţă de anul financiar 2009. În al treilea trimestru al 2011, COSMOTE România şi-a menţinut traseul de success, EBITDA crescând cu 27% comparat cu aceeşi perioadă a anului anterior şi pastrând trendul ascendent în ceea ce priveşte veniturile.

COSMOTE România investeşte în mod constant în creşterea reţelei naţionale de distribuţie care include în prezent approximativ 600 de magazine în întreaga ţară. Preluarea de către COSMOTE Group a GERMANOS, care operează o reţea extinsă de distribuţie în întreaga ţară, a întărit şi mai mult prezenţa comercială a COSMOTE în România.

Ca urmare a investiţiilor semnificative, COSMOTE România şi-a extins în timp record reţeaua de telecomunicaţii, dublându-şi în doar un an acoperirea geografică şi în populaţie. În prezent, COSMOTE oferă acoperire pentru peste 99% din populaţie şi pentru peste 90% din teritoriul ţării. Compania avea 1230 angajaţi la sfârşitul lunii septembrie 2011.

În luna noiembrie 2009, Grupul COSMOTE a finalizat achiziţia Telemobil SA (Zapp), întărindu-şi perspectivele de dezvoltare în România şi obţinând acces la infrastructura şi licenţa 3G. În 2010, COSMOTE România a introdus o gamă largă de servicii bazându-se pe tehnologiile 3G şi CDMA cu viteze de până la 21.6 Mbps, consolidându-şi în continuare poziţia pe segmentul de clienţi corporate.

Grupul COSMOTE este în prezent operatorul de telefonie mobilă cu cea mai extinsă prezenţă în sud-estul Europei având o bază de clienţi de 20,3 milioane de utilizatori în Grecia, Albania, Bulgaria şi România, adresându-se unei pieţe extinse de 45 de milioane de persoane. În 2010 COSMOTE şi-a păstrat puternica performanţă operativă, valoarea totală a veniturilor ridicându-se la 2791,1 milioane euro, iar EBITA la 972 milioane euro.

Prezenti pe piata din Romania din Decembrie 2005 cu 400 de angajati, COSMOTE este in prezent unul dintre principalii angajatori, avand in prezent peste 1100 de angajati. Ne-am propus sa crestem impreuna, suntem in continua dezvoltare si nu ne vom opri aici. Unii dintre cei mai buni profesionisti din industria telecom au ales sa lucreze la COSMOTE, avand oportunitatea sa isi dezvolte cariera, sa lucreze intr-un mediu dinamic si sa fie parte dintr-o echipa ambitioasa care si-a propus sa revolutioneze piata de telecomunicatii.

Peste 50% dintre angajatii nostri sunt tineri sub 30 de ani. Acest lucru a fost posibil prin incurajarea si sutinerea tinerelor talente prin derularea mai multor programe de dezvoltare.

In vara anului 2008, sub conceptul “COSMOTE Telecom Trainee Championship” a debutat programul pentru viitorii ingineri COSMOTE, adresandu-se studentilor din ultimii ani de studiu de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Trainee-ul ideal: pasiune pentru telecomunicatii, dinamic, organizat si orientat catre rezultate, fluent in limba engleza. Campionilor li s-a oferit sansa de a intra in contact cu oameni pasionati de meseria lor si acces la o zona de resurse deosebit de utila in dezvoltarea lor profesionala. Implicati direct sau indirect in activitati specifice mai multor departamente din divizia in care au fost alocati, performanta lor a fost evaluata si cei mai buni au ramas in companie.

“COSMOTE Excellence Scholarship” – desfasurat in 2008, a sustinut, prin acordarea a cinci burse de merit, studentii de elita din anul 3 de la Faculatate de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Menirea acestui program a fost sa ofere studentilor oportunitatea de a castiga experienta practica, concomitent cu incurajarea lor in a acorda o atentie sporita studiilor; in acest sens, in cadrul unui program flexibil de o jumatate de zi pe luna, fiecare bursier a avut un mentor din cadrul diviziei tehnice in care a fost alocat, acesta avand rolul sa ii indrume si sa ii ajute sa se familiarizeze cu mediul telecom. La finalul anului, studentii au avut oportunitatea de a fi inclusi automat, fara a mai trece prin procesul de selectie, in a doua editie a programului „COSMOTE Telecom Trainee”

In 2009, COSMOTE a sustinut evenimentul “Top Talents Romania” participand la o serie de conferinte si workshop-uri. Obiectivul “Top Talents Romania” este sa identifice tineri cu potential si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. Proiectul se adreseaza studentilor in ani terminali de facultate, masteranzi, doctoranzi si tineri care urmeaza cursurile unui MBA sau care au absolvit ultima forma de invatamant superior recent, iar COSMOTE a fost alaturi de acestia la eveniment.

COSMOTE continua si in 2011 activitatile si proiectele sale de recrutare pentru a atrage oameni talentati, motivati, creativi, deschisi, care sa creasca in stransa legatura cu evolutia companiei. Angajatii COSMOTE beneficiaza de o experienta profesionala extraordinara, facand parte dintr-o echipa tanara, dinamica si entuziasta, motivati de oportunitatea dezvoltarii carierei lor si de beneficiile oferite de companie.

Portofoliu de produse si servicii COSMOTE:

Abonamente:

COSMOTE XS

Cu abonamentul COSMOTE XS, pentru numai 6,20 euro pe lună primeşti, lunar, 50 de minute naţionale şi internaţionale, plus 500 de minute, 500 de SMS-uri , 10 MMS-uri şi 100 apeluri video în reţeaua COSMOTE, 500 de minute către destinaţii fixe Romtelecom, precum şi 10 MB trafic date, totul inclus în abonament şi telefoane de ultimă generaţie la alegere.

COSMOTE S

Alege abonamentul COSMOTE S şi pentru numai 8,06 euro pe lună primeşti, lunar, 125 de minute naţionale şi internaţionale, plus 800 de minute, 800 de SMS-uri , 20 MMS-uri şi 200 apeluri video în reţeaua COSMOTE, 800 de minute către destinaţii fixe Romtelecom, precum şi 20 MB trafic date, totul inclus în abonament şi telefoane de ultimă generaţie la alegere.

COSMOTE M

Optează pentru COSMOTE M şi pentru numai 10,54 euro pe lună primeşti, lunar, 140 de minute naţionale şi internaţionale, plus 1000 de minute, 1000 de SMS-uri , 50 MMS-uri şi 500 apeluri video în reţeaua COSMOTE, 1000 de minute către destinaţii fixe Romtelecom, precum şi 50 MB trafic date, totul inclus în abonament şi telefoane de ultimă generaţie la alegere.

COSMOTE L

Doar cu abonamentul COSMOTE L, pentru numai 12,40 euro pe lună beneficiezi, lunar, de 160 de minute naţionale şi internaţionale, plus 1500 de minute, 1500 de SMS-uri , 100 MMS-uri şi 1000 apeluri video în reţeaua COSMOTE, 1500 de minute către destinaţii fixe Romtelecom, precum şi 100 MB trafic date, totul inclus în abonament şi telefoane de ultimă generaţie la alegere.

COSMOTE XL

La abonamentul COSMOTE XL, pentru numai 18,60 euro pe lună beneficiezi lunar, de 250 de minute naţionale şi internaţionale, plus 2000 de minute, 2000 de SMS-uri , 150 MMS-uri şi 1500 apeluri video în reţeaua COSMOTE, 2000 de minute către destinaţii fixe Romtelecom, precum şi 150 MB trafic date, totul inclus în abonament şi telefoane de ultimă generaţie la alegere.

COSMOTE XXL

Ia-ţi abonamentul COSMOTE XXL şi pentru numai 24,80 euro pe lună beneficiezi, lunar, de 350 de minute naţionale şi internaţionale, plus 2000 de minute, 2000 de SMS-uri , 250 MMS-uri şi 2000 apeluri video în reţeaua COSMOTE, 2000 de minute către destinaţii fixe Romtelecom, precum şi 250 MB trafic date, totul inclus în abonament şi telefoane de ultimă generaţie la alegere.

Preview document

Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 1
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 2
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 3
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 4
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 5
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 6
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 7
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 8
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 9
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 10
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 11
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 12
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 13
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 14
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 15
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 16
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 17
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 18
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 19
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 20
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 21
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 22
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 23
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 24
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 25
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 26
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 27
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 28
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 29
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 30
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 31
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 32
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 33
Managementul relațiilor cu clienții firma Cosmote - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Managementul Relatiilor cu Clientii Firma Cosmote.doc

Te-ar putea interesa și

Managementul Relațiilor cu Clienții în Cadrul Companiei Cosmote

Capitolul 1: Managementul relaţiilor cu clienţii – cheia succesului în afaceri 1.1 Definirea conceptului CRM Managementul relaţiilor cu clienţii...

Managementul relației cu clienții - Cosmote

Managementul relaţiilor cu clienţii în cadrul COSMOTE ROMANIA 1.Prezentarea companiei şi a misiunii sale în afaceri Cosmote , membru al OTE...

Proiect Management - Cosmote

Prezentarea companiei Cosmote Romania este membra a grupului elen Cosmote, ce detine un pachet de 70% din actiunele COSMOROM, preluate de la...

Managementul Relațiilor cu Clienții

Introducere Managementul relaţiilor cu clienţii – cheia succesului în afaceri Managementul relaţiilor cu clienţii (CRM= Customer Relationship...

Management Cosmote

Partea I. Formularea în scris a unei situaţii manageriale de actualitate cu care se confruntă o firma (organizaţie), având ca suport teoretic...

Loializarea și retenția clienților în domeniul telecomunicațiilor

Loializarea Dorinta oricarei companii este sa aiba multi clienti si mai ales fideli. Ei reprezinta tinta oricarui om de marketing sau de vanzari,...

Ai nevoie de altceva?