Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 1416
Mărime: 10.28MB (arhivat)
Publicat de: Dafina Grosu
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. INTRODUCERE 2
  2. CAP. 1 CONFIGURAREA PRODUSULUI
  3. 1.1 STABILIREA OBIECTIVULUI
  4. 1.2 ATRIBUTELE PRODUSULUI
  5. 1.3 SISTEM DE SUSTINERE
  6. CAP. 2 CONFIGURAREA PRETULUI
  7. 2.1 STRATEGIA DE PRET
  8. 2.2 NIVELUL PRETULUI
  9. CAP. CONFIGURAREA PROMOVĂRII
  10. 3.1 RECLAMA
  11. 3.2 DESCRIEREA INSTRUMENTULUI FOLOSIT
  12. 3.3 BUGETUL ALOCAT
  13. 3.4 PROMOVAREA VÂNZĂRILOR
  14. CAP. 4 CONFIGURAREA DISTRIBUTIEI

Extras din proiect

Introducere

S.C. PRIMAVERA S.R.L. are ca principal obiect de activitate realizarea si comercializarea unei largi game de produse de cofetărie (torturi, prăjituri), patiserie, ciocolaterie si gelaterie. Însă aceste produse sunt comercializate în functie de mai multe momente ale anului, cum ar fi: cele patru anotimpuri, care pot include sărbatorile traditionale ca Pastele (ouă de ciocolata, iepurasi din fursecuri), la fel si de Crăciun, Valentine’s Day sau personalizate.

Noutatea acestei cofetării este că de anul viitor va introduce un nou produs specific traditiei mărtisorului si anume mărtisorul-comestibil.

În urma unui studiu de piată si a unei cercetări pe un esantion de 40 de persoane, piata tintă pentru acest produs este formată din persoane care locuiesc în judetul Iasi, care încă păstrează traditia mărtisorului, sunt consumatori de zaharuri, au vârste cuprinse între 20-24 de ani si dispun în medie de un venit cuprins între 500-1000 RON lunar.

Pentru a fi mai aproape de preferintele consumatorilor ne-am propus ca acest mărtisor-comestibil să fie din ciocolată albă, pentru că multi dintre intervievati au optat pentru acest sortiment si cu o glazură de căpsuni pentru a păstra traditia culorilor si pentru că este o a doua optiune a consumatorilor.

Cap. 1 Configurarea produsului

1.1 Stabilirea obiectivului

Ne propunem ca în perioada 1 – 8 martie 2011 să sporim volumul vânzărilor prin introducerea pe piată a noului nostru produs mărtisorul comestibil.

Comform raportului de cercetare am constatat următoarele aspecte: un procent de 10% din cei chestionati au raspuns favorabil, fiind dispusi sa cumpere acest produs inovator,ba mai mult la un pret mai ridicat.Prin urmare ne-am decis sa marim bugetul destinat publicitatii, considerand ca vom castiga atat clienti cat si imagine in randul acestora.

1.2 Atributele produsului

Pentru a fi mai aproape de asteptările consumatorilor, în functie de raportul de cercetare am conceput un mărtisor comestibil cu următoarele atribute:

- Pentru a păstra traditia mărtisorului am decis ca acesta să fie din ciocolată albă combinată cu crema de fructe (căpsuni, cirese, fructe de pădure), sau din friscă si cremă de fructe astfel continând ambele culori de alb-rosu.

- Noi punem la alegerea consumatorului forma si cantitatea de prăjitură pe care vor să o cumpere, astfel vom oferi prăjituri de 250g, până la torture de 2 – kg.

1.3 Sistem de sustinere

Produsul se va comercializa direct în cofetărie, fiind amenajată corespunzător, cu o capacitate de 50 de persoane.

O a două variantă este ” la pachet”, ambalarea realizăndu-se în cutii din carton cerat, iar partea de jos a acesteia fiind din plastic pentru protectia prăjiturilor, respectiv a torturilor.

Cap. 2 Configurarea pretului

2.1 Strategia de pret

Ca primă strategia de pret vom folosi stragia pretului de vârf de sarcină. Aceasta constă în stabilirea unui tarif ridicat pentru perioadele cu cerere mare, respectiv la noi pentru perioada de 1 – 8 martie si a unui pret redus în intervalele cu cerere scăzută (extrasezonier).

O a doua strategie pe care ar putea să o adopte firma nostră este aceea a pretului descriminatoriu de rang doi. Aceasta constă în oferirea produsului la preturi diferite în functie de cantitatea cumpărată, dar nu si de comparator. Astfel la cumpărarea unui tort care cântăreste mai mult de 2 kg, vom oferi o prăjitură gratis.

Preview document

Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 1
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 2
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 3
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 4
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 5
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 6
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 7
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 8
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 9
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 10
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 11
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 12
Mix-ul de marketing pentru mărțișoare - SC Primavera SRL - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Mix-ul de Marketing pentru Martisoare - SC Primavera SRL.doc

Ai nevoie de altceva?