Plan de Marketing - Nokia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4447
Mărime: 308.77KB (arhivat)
Publicat de: Basarab Iordache
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Capitolul I. SUMAR MANAGERIAL 4
  2. 1.1 MOTIVATIA REALIZARII PROIECTULUI 4
  3. 1.2 PREZENTAREA ORGANIZATIEI 4
  4. 1.3 PREZENTAREA PROBLEMEI 4
  5. 1.4 SCOPUL PROIECTULUI 5
  6. 1.5 OBIECTIVE GENERALE ALE PROIECTULUI 5
  7. 1.6 SCURTA PREZENTARE A ACTIVITATILOR PROIECTULUI 5
  8. 1.7 COSTUL TOTAL AL PROIECTULUI SI MODUL DE ACOPERIRE A NECESARULUI DE FINANTARE 6
  9. Capitolul II. ANALIZA MEDIULUI 7
  10. 2.1 ANALIZA SWOT 7
  11. 2.2 DETALIEREA ANALIZEI 8
  12. Capitolul III. SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUI 9
  13. 3.1 SCOPUL PROIECTULUI 9
  14. 3.2 OBIECTIVELE GENERALE ALE PROIECTULUI 9
  15. 3.3 OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI 10
  16. Capitolul IV. PLANUL DE ACTIVITATI 10
  17. 4.1 IDENTIFICAREA ACTIVITATILOR NECESARE. SARCINI SI RESPONSABILITATI. TERMENE DE REALIZARE A ACTIVITATILOR 10
  18. 4.2 PROGRAMAREA ACTIVITATILOR. ANALIZA GANTT 14
  19. Capitoul V. BUGETUL PROIECTULUI 17
  20. Capitoul VI. CONTROL SI EVALUARE 18
  21. 6.1 MODALITATI DE EVALUARE A REZULTATELOR 18
  22. 6.2 CALENDAR DE VERIFICARE A NIVELULUI REALIZARILOR 19
  23. 6.3 RESPONSABILITATI DE MONITORIZARE SI INTERVENTIE CORECTIVA 20

Extras din proiect

INTRODUCERE

Nokia este o companie finlandeză de telecomunicaţii mobile, iar la nivel mondial este cel mai mare producator de telefoane mobile.

Sediul central se află la Espoo, lângă Helsinki, Finlanda, având multiple locaţii de cercetare şi producţie pe mai multe continente. Principalele fabrici sunt localizate la Salo, Finlanda, Dongguan, China, Chennai, India, Komárom, Ungaria şi Ruhr, Germania.

Compania a preluat în anul 2007 furnizorul american de servicii de navigare Navteq pentru 8,1 miliarde $.

Nokia a deschis o fabrică în comuna Jucu, lângă Cluj-Napoca, în parcul industrial Tetarom III în cadrul unei investiţii de 60 milioane Euro, şi a început producţia la data de 11 februarie 2008. Fabrica avea 700 de angajaţi in mai 2008, numărul acestora crescand la 3.500 când a ajuns sa funţioneze la capacitate maximă. Fabrica de la Jucu a produs la momentul respectiv modele de telefoane mobile entry-level, ajungând în mai 2008 la asamblarea terminalului cu numărul un milion[2].

Începuturile telefoniei mobile

La începutul anilor 1970 a fost înfiinţată în Finlanda si Suedia, o retea mobilã de telefonie, destinatã conectãrii de telefoane de maşinã la reţeaua publicã, în scurt timp luând amploare în toate statele nordice. Respectivele sisteme nu erau legate între ele (roaming), din acest motiv a fost necesară crearea unei tehnologi comune, NMT (Nordic Mobile Telephone), deschisă în 1981, pe frecvenţa de 450 Mhz.

Mobira Talkman este lansat în 1984 fiind primul telefon transportbil, acesta a fãcut ca Nokia sã intre pe piete de pe glob (Marea Britanie si SUA). Primul telefon produs de Nokia care putea fi tinut în mâna a apãrut în 1987 si se numea, Mobira Cityman. Greutatea aparatelor avea şi ea un avânt puternic spre exemplu: Mobira Senator (1982) cântãrea 8 kg, Talkman (1984) avea 5 kg iar Cityman (1987) avea “doar" 800grame cu tot cu baterie. Cu toate cã preţul era unul foarte mare (24.000 mărci finlandeze), Cityman s-a vândut foarte bine.

Spre sfârşitul anilor ’80, producţia industriala a Finlandei intra in declin. În acest interval de timp, Nokia devine al treilea mare producator european de televizoare. De un mare succes comercial se bucură şi receptoarele de satelit produse de companie, precum şi productia de anvelope. Cu toate acestea, Nokia face o alegere riscanta. In luna mai 1990 conducerea Nokia decide reducerea tuturor celorlalte capacităţi de producte şi canalizarea eforturilor productive si de cercetare in zona telecomunicatiilor .Jorma Ollila a preluat conducerea departamentului telefoanelor mobile în acelaşi an. Chiar de la inceput, noua tehnologie trezea contestari printre alti manageri ai Nokia echipa condusă de Ollila a perseverat.

Pe 1 iulie 1990, premierul finlandez face primul apel telefonic intr-o retea comerciala GSM de pe un aparat Nokia. Succesul proiectului a impresionat Consiliul de Administratie al Nokia si, un an mai târziu, Ollila este numit director general. Numãrul aparatelor vândute creste si el vizibil, pe plan mondial în anul 1991 existau 15 milioane de utilizatori, şi 2.14 miliarde în 2005.

Ani '90. Deceniul descoperirilor:

În 1993, Nokia realizeazã echipamentul destinat celei dintâi retele bazate pe standardul GSM 1800, iar în reţeaua Europolitan, bazatã pe echipament Nokia, intrã pentru prima datã în functiune un serviciu care avea sã facă istorie, cel de mesaje scurte (SMS).

În 2000 Nokia lanseazã serviciul de Mesaje Multimedia, urmãtoarea generaţie de mesagerie mobilã. În 2002 apar Nokia 6310i (primul telefon mobil care poate fi numit “business" al mãrci), Nokia 6650 primul său telefon 3G si Nokia 5510 primul telefon mobil cu MP3 player din istorie. Odată cu apariţia platformei N-Gage, jocurile în sistem multiplayer pătrund şi în mediul mobil, în anul 2004 se lanseaza Nokia N-Gage.

Capitolul I. SUMAR MANAGERIAL

1.1 MOTIVATIA REALIZARII PROIECTULUI

Am recurs la realizarea acestui proiect deoarece dorim mentinerea unui nivel ridicat al vanzarilor fara a fi nevoiti sa restructuram personalul, avand in vedere faptul ca ne aflam in plina criza economica.Astfel, toata forta de munca va fi focalizata pe mentinerea pozitiei de lider pe piata si nu pe combaterea concurentilor.

De asemenea, dorim sa ne mentinem nivelul cifrei de afaceri cel putin egal cu cel al anului precedent, in cazul in care puterea de cumparare va fi mai mica.

1.2 PREZENTAREA ORGANIZATIEI

Nokia este liderul mondial în domeniul mobilităţii, impulsionând transformarea şi creşterea industriei de comunicaţii şi a celei de Internet, devenite acum convergente. Nokia produce o gamă largă de dispozitive mobile, oferindu-le oamenilor, prin intermediul acestor dispozitive, acces la experienţe mobile diverse: muzică, servicii de navigaţie, vizualizare de conţinut video, vizionare TV, utilizare de jocuri şi imagini, precum şi posibilitatea de a lucra în afara biroului. Nokia oferă, de asemenea, echipamente, soluţii şi servicii pentru reţelele de comunicaţii.

Nokia este o companie care pune clienţii pe primul loc. La nivel global, utilizarea tehnologiei şi a sistemelor de comunicare înregistrează o creştere progresivă şi continuă. Căile de comunicare interumană s-au dezvoltat, Internetul şi reţelele de socializare fiind acum elemente centrale ale comunicării între oameni.

Oamenii vor să rămână conectaţi oriunde şi oricând, într-un mod foarte personal. Iar Nokia promite să găsească modalităţi noi şi îmbunătăţite de a sprijini interconectarea.

Strategia Nokia constă în dezvoltarea unei relaţii cu utilizatorul bazată pe încredere, oferind soluţii atrăgătoare şi valoroase concretizate în dispozitive elegante şi servicii sensibile la context.

Preview document

Plan de Marketing - Nokia - Pagina 1
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 2
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 3
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 4
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 5
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 6
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 7
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 8
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 9
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 10
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 11
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 12
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 13
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 14
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 15
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 16
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 17
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 18
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 19
Plan de Marketing - Nokia - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Nokia.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Nokia - Plan de Marketing

Istoria Nokia înseamnă un secol şi jumătate de inovaţie - de la fabrica de hârtie de pe malul unui râu din sud-vestul Finlandei până la poziţia de...

Planul de afaceri al intreprinderii, instrument de implementare a strategiilor economice

CAPITOLUL I PREZENTAREA FIRMEI 1.1. Scurt istoric Sc Trombone S.A. este o companie lider în dezvoltarea şi implementarea de proiecte software...

Monografia Hotelului Pami

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALĂ A HOTELULUI PAMI Amplasarea şi obiectul de activitate În ziua de azi dezvolatrea unei afaceri în turism, atât...

Publicitate Nokia

Rezumat introductiv Acest studiu reprezinta o campanie de promovare a companiei Nokia, companie finlandeză de telecomunicaţii mobile, care la...

Conceptul de etică

Prin prezentul proiect am oferit o imagine cît se poate de clară despre etică, privită din perspectivă generală dar si din punctul de vedere al...

Proces decizional de cumpărare - telefoane mobile

ETAPELE PROCESULUI DECIZIONAL CAPITOLUL I 1. Aparitia nevoii nesatisfacute 2. Cautare de informatii si identificarea alternativelor 3....

Economia Afacerilor - Nokia

1. Prezentarea companiei Nokia se găseşte în avangarda societăţii noastre interconectate, globale, aflate într-o evoluţie rapidă. Viziunea ei,...

Competitivitatea Internațională a unei Firme și Determinanții săi prin Prisma Teoriei lui Porter

1. Descrierea companiei 1.1. Scurt istoric: Istoria Nokia începe cu fabrica de hârtie a lui Fredrik Idestam, de pe malurile râului Nokianvirta....

Ai nevoie de altceva?