Politică de comunicație

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3890
Mărime: 17.45KB (arhivat)
Publicat de: Marilena Pătrașcu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

• Intreprinderea – concept

“Intreprinderea sau firma este o organizatie de productie in care se confirma preturile factorilor de productie adusi de proprietar si diferiti agenti, in vederea vanzarii unui bun sau serviciu pe piata pentru a obtine, prin diferenta intre doua preturi- pretul de vanzare si cel de cost- , cel mai mare castig monetar posibil”

François Perroux

Intreprinderea poate fi definita ca o entitate economica si sociala in care se produc bunuri si servicii destinate pietei, in vederea satisfacerii nevoilor clientilor si realizarii de profit. Ea este constituita dintr-un grup de persoane organizate potrivit anumitor cerinte juridice, economice, tehnologice, care concep si desfasoara procese de munca, folosind un anumit capital.

Intreprinderea este denumirea generica pentru orice tip de organizatie umana. In acceptiunea tuturor specialistilor, intreprinderea este o unitate de baza a economiei nationale a unei tari sau a economiilor nationale ale mai multor tari (intreprinderea multinationala) constituita cu scopul de a produce bunuri materiale sau de a presta servicii necesare existentei oamenilor.

Intreprinderea este o organizatie tehnico-productiva, sociala si economica.

Caracterul de organizatie tehnico-productiva isi gaseste expresia in specificul activitatilor productive, al tehnologiei folosite si in dependenta tehnologica dintre elementele structurale. Latura tehnico-productiva determina continutul activitatii desfasurate de intreprindere si profilul sau de activitate.

Privita ca o unitate sociala, intreprinderea cuprinde un ansamblu de activitati umane, care au o finalitate bine determinate si care dau viata tuturor elementelor tehnice, tehnologice si de alta natura pe care le intalnim in cadrul acesteia. Intreprinderea se prezinta sub forma unui complex de relatii structurale interpersonale sau pluripersonale in care angajatii sunt diferentiati in functie de autoritate, statut si rol in realizarea unor obiective precise. Intreprinderea, ca organizatie sociala, indeplineste si rolul de centru de decizie si consta in faptul ca o parte a personaluli intreprinderii (o minoritate) actioneaza asupra celeilalte parti cu scopul stabilirii si realizarii obiectivelor.

Privita ca o organizatie economica, intreprinderea este un organism independent, cu autonomie deplina, care dispune de intreaga capacitate de a participa la circuitul economic national si international.

Ca unitate economica, inca de la infiintare, isi fixeaza un obiectiv de activitate, adica o ratiune de a exista. De asemenea, o intreprindere isi poate fixa unul sau mai multe obiective economice, cum sunt: rentabiliotatea, cresterea, calitatea, care vor fi realizabile intr-o perioada mai mult sau mai putin indepartata.

Latura economica permite intreprinderii sa aiba succes in afaceri, adica sa produca bunuri si sa efectueze servicii in cantitatea si calitatea cerute de societate in conditii profitabile (veniturile din vanzarea produselor sau prestarea serviciilor sa fie mai mari decat cheltuielile efectuate). Intreprinderea care nu obtine profit este eliminata din viata economica, da faliment.

• Rolul intreprinderii

Intreprinderea are un rol hotarator in dezvoltarea economica a oricarei tari, in determinarea potentialului acesteia, intrucat la acest nivel se creaza substanta economica.

De costurilecu care se obtin produsele si serviciile, de calitatea acestora si de capacitatea intreprinderilor de a comercializa profitabil, depind in realitate puterea economica si nivelul de trai al unei tari.

Concret, rolul intreprinderii in circuitul economic al unei tari este exercitat prin indeplinirea a doua functii: de creare a valorii adugate si de participare la distribuirea veniturilor.

In postura de creatoare a valorii adaugate, intreprinderea se gaseste in relatii cu alte intreprinderi ca care face schimburi de produse si servicii. Astfel, o intreprindere de automobile care utilizeaza in procesul sau de productie otel(pe care nu il fabrica ea insasi) il cumpara de la o intreprindere siderurgica , aceasta, la randul sau, trebuie sa cumpere energie de la o a treia intreprindere pentru a-si realiza productia.

Valoarea adaugata pe care o creeaza intreprinderea se masoara prin diferenta dintre valoarea bunurilor pe care le vinde si valoarea celor pe care a trebuit sa le cumpere pentru a putea produce.

Valoarea adugata, care pentru un anumit stadiu al circuitului economic, reprezinta diferenta dintre vanzarile si cumpararile acelui stadiu distribuita pentru toate consumurile intermediare.

Intreprinderea nu se limiteaza la crearea de valoare adaugata ci are si rolul de unitate distribuitoare a veniturilor, respectiv a valorii adaugate. Efectuand aceasta operatiune de repartitie, intreprinderea intra in relatii cu diferiti agenti economici si cu proprii angajati.

• Mediul ambiant al intreprinderii

Intreprinderea indeplineste obiectivele proprii in mod independent dar, totodata, realizeaza un schimb de activitati cu alte intreprinderi si, pe aceasta baza, contribuie la miscarea procesului de ansamblu a productiei sociale. Ansamblul conditiilor de natura eterogena care exercita influenta asupra modului in care intreprinderea isi realizeaza obiectivele proprii poarta numele de mediu ambiant, prezentat sub urmatoarele forme:

Mediul stabil, care apare ca o exceptie, este doar un moment de scurta durata si se manifesta la intervale de timp foarte mari. Nu este un tip de mediu caracteristic, iar in ultimele decenii s-a intalnit foarte rar.

Mediul schimbator reprezinta permanente modificari si obliga intreprinderea sa aiba o viziune prospectiva. Este un tip de mediu obisnuit cu care se confrunta intreprinderile in etapa actuala.

Mediul turbulent este definit de schimbari foarte accentuate, frecvente, bruste, in directii imprevizibile, adesea transformatoare, ceea ce supune intreprinderea unor presiuni deosebite, punandu-I probleme dificile de adaptare, in genere greu de anticipat.

Analiza mediului ambiant al intreprinderii permite sa se constate existenta a doua componente: micromediul (mediul intern) si macromediul (mediul extern).

Preview document

Politică de comunicație - Pagina 1
Politică de comunicație - Pagina 2
Politică de comunicație - Pagina 3
Politică de comunicație - Pagina 4
Politică de comunicație - Pagina 5
Politică de comunicație - Pagina 6
Politică de comunicație - Pagina 7
Politică de comunicație - Pagina 8
Politică de comunicație - Pagina 9
Politică de comunicație - Pagina 10
Politică de comunicație - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Politica de Comunicatie.doc

Te-ar putea interesa și

Comunicația de marketing în servicii

INTRODUCERE Trăim într-o lume, în care unul din cele mai prețioase capitaluri de care pot dispune organizațiile, întreprinderile și chiar...

Marketing Financiar-Bancar

In lumea moderna a unei concurente în fiecare domeniu de activitate, devine din ce în ce mai importanta diferentierea fata de competitori. Exista...

Promovarea Turismului Religios în Zona Moldovei

INTRODUCERE Turismul – noţiuni şi definiţii Călătoriile şi turismul reprezintă la ora actuală o piaţă globală, de dimensiuni uriaşe, unde se...

Fundamentarea strategiei de piață a SC Tabco Campofrio SA Tulcea

CAPITOLUL 1 STRATEGIA DE PIATA ÎN ACTIVITATEA DE MARKETING. 1.1. ETAPE ÎN EVOLUTIA CONCEPTULUI DE STRATEGIE DE PIATA. Grecii din perioada antica...

Analiza Mixului de Marketing al unui Hotel

INTRODUCERE: Prin conţinutul său turismul are un rol reconfortant, contribuind la refacerea capacităţii fizice a organismului, atât prin formele...

Promovarea Produselor

MEMORIU INTRODUCTIV Scopul general al eforturilor promotionale este acela de a influenta comportamentul.Chiar daca pledoaria nu este directa si nu...

Tehnici de publicitate la locul vânzării

CAP 1 CONTINUTUL SI ROLUL ACTIVITATII DE PROMOVARE In sistemul relatiilor cu mediul economico-social ,cu piata cu eforturile de marketing ale...

Plan de Afaceri - SC Smart Solutions SRL

CAPITOLUL I A. Date de identificare: 6. Numele firmei : S.C. S.M.A.R.T. Solutions S.R.L. 7. Forma juridica de constituire : Societate cu...

Ai nevoie de altceva?