Proiect marketing - sanie

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 7254
Mărime: 234.91KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

S.C. WinterDream S.R.L.

Facem parte din departamentul de marketing al firmei S.C. WinterDream S.R.L. Firma noastră decide să lanseze în România un nou produs. Este vorba de sănii.

1. Consumatorii

Populația totală a țării poate fi împărțită în consumatori și nonconsumatori care la rândul lor pot fi nonconsumatori relativi și nonconsumatori absoluți. Numărul consumatorilor este variabil și este reprezentat de acele persoane care utilizează un anumit produs în scopul satisfacerii unor nevoi.

Raportându-ne la consumatorii de sănii, aceștia aleg acest produs pentru a-și satisface nevoile fiziologice (expemplu, mișcarea face bine la sănătate) cât și pentru a-și petrece timpul alături de cei dragi (nevoi sociale).

Persoanele care duc o viață activă vor achiziționa cu siguranță acest produs. Desigur, nu sunt excluși nici cei care duc o viață sedentară, aceștia simțind uneori nevoia să evadeze din acest mediu monoton. Consumatorii fideli ai acestui produs sunt, fără îndoială, copiii.

Nonconsumatorii relativi sunt acele persoane care ar putea cumpăra produsul nostru, dar , nu au făcut-o încă din diverse motive.

Prima categorie ar putea fi reprezentată de copiii cu vârsta cuprinsă între 0-1 ani, ținând cont de vulnerabilitatea lor ridicată.

De asemenea, există persoane care au o anumită reținere (frică) și încearcă să evite pe cât posibil acest produs.

O altă categorie este reprezentată de persoane care au un venit extrem de redus și care, până în prezent, nu și-au permis achiziționarea unei sănii.

Indivizii care nu vor cumpăra niciodată acest produs sunt incluși în categoria nonconsumatorilor absoluți. Putem vorbi despre :

- persoane cu dezabilități fizice majore

- persoane de la ecuator sau de la tropice (achiziționarea unei sănii ar fi practic inutilă)

- cei cărora le displace iarna și implicit sporturile aferente acestui sezon

2. Criterii şi variabile de segmentare a pieţei cu segmente posibile pe fiecare variabilă

Criteriul demografic

Una dintre variabilele acestui criteriu este vârsta. Putem distinge cinci segmente:

• 1 – 4 ani (pentru această categorie de vârstă săniuţele vor fi dotate cu spătar şi săculeţ termoizolant)

• 4 – 7 ani (pentru această categorie de vârstă săniuţele vor fi dotate cu spătar şi vor fi divers colorate, având chiar şi imprimeuri din desene animate)

• 7 – 12 ani (copiii cu vârsta cuprinsă în acest interval vor opta pentru o săniuţă fără spătar, cu un design atractiv, având dotări precum volanul sau sistemul de frânare)

• 12 – 18 ani (adolescenţii vor opta pentru o săniuţă nu neapărat atractivă cât rapidă şi uşoară)

• Peste 18 ani (persoanele incluse în această categorie de vârstă vor opta pentru un produs care să le ofere în primul rând siguranţă)

Criteriul economico-social

O variabilă identificată este venitul. În funcție de aceasta, remarcăm patru segmente: sănii pentru perosane cu un venit scăzut, maxim 600 RON pe lună (care optează pentru produse la un preț scăzut), sănii pentru persoane cu un venit mediu, cuprins între 600 – 1500 RON (aceștia caută produse acceptabile ca preț - nici foarte ieftine însă nici prea scumpe), sănii pentru persoane cu un venit ridicat, cuprins între 1500 – 3000 RON (care optează în general pentru produse de calitate) și sănii din categoria de lux, destinate persoanelor cu un venit lunar ce depăşeşte 3000 RON (sunt incluși „bogătașii” care achiziționează produse scumpe nu neapărat pentru calitate cât pentru brand).

Criteriul psihografic

Referindu-ne la nivelul de pregătire am identificat două segmente: primul segment este reprezentat de amatori care cumpără produsul pentru a-și petrece timpul într-un mod plăcut, iar cel de-al doilea segment vizează profesioniștii, întrucât aceștia achiziționează acest produs în scopul obținerii unor performanțe.

Alte criterii

O variabilă identificată pe piață este dimensiunea. Există sănii de dimensiuni mici (destinate persoanelor cu greutatea sub 35 kg), sănii de dimensiuni medii (care pot susține o greutate de maxim 50 kg) și sănii mari (care prezintă avantajul că suportă o greutate de până la 100 kg).

Există diverse modele de sănii dacă facem referire la modul de tracțiune:

• Standard • Trase de câini • Trase de cai • Trase de reni

2. Segmentarea pieței pe avantaje

Având în vedere faptul că numărul consumatorilor de sănii este destul de ridicat, acesta reprezintă un avantaj major pentru noi ca producători. Piața consumatorilor de sănii poate fi împărțită în funcție de avantajele pe care aceștia doresc să le obțină. În general copiii utilizează acest produs pentru simplul fapt că vor să fie plimbați de către părinți sau doresc să se distreze împreună cu prietenii, drept pentru care ei vor opta pentru o sanie cu spătar, având un design cât mai atractiv. În cazul bebelușilor, care încă nu pot să își exprime dorința de a avea o sanie, intervin părinții care doresc să își vadă copiii fericiți. Aceștia vor achiziționa o sanie special destinată copiilor fiind prevăzută nu doar cu spătar ci și cu husă termoizolantă. Adolescenții sunt adepți ai adrenalinei drept pentru care ei preferă o sanie „rapidă” având în vedere faptul că ei utilizează produsul in principal pe pârtii cu prietenii. Adulții preferă sănii ușoare, simple și rezistente. Cu siguranță unii dintre aceștia pot achiziționa sănii din categoria de lux, deoarece majoritatea au un venit stabil,iar unii beneficiază de un venit ridicat.

Preview document

Proiect marketing - sanie - Pagina 1
Proiect marketing - sanie - Pagina 2
Proiect marketing - sanie - Pagina 3
Proiect marketing - sanie - Pagina 4
Proiect marketing - sanie - Pagina 5
Proiect marketing - sanie - Pagina 6
Proiect marketing - sanie - Pagina 7
Proiect marketing - sanie - Pagina 8
Proiect marketing - sanie - Pagina 9
Proiect marketing - sanie - Pagina 10
Proiect marketing - sanie - Pagina 11
Proiect marketing - sanie - Pagina 12
Proiect marketing - sanie - Pagina 13
Proiect marketing - sanie - Pagina 14
Proiect marketing - sanie - Pagina 15
Proiect marketing - sanie - Pagina 16
Proiect marketing - sanie - Pagina 17
Proiect marketing - sanie - Pagina 18
Proiect marketing - sanie - Pagina 19
Proiect marketing - sanie - Pagina 20
Proiect marketing - sanie - Pagina 21
Proiect marketing - sanie - Pagina 22
Proiect marketing - sanie - Pagina 23
Proiect marketing - sanie - Pagina 24
Proiect marketing - sanie - Pagina 25
Proiect marketing - sanie - Pagina 26
Proiect marketing - sanie - Pagina 27
Proiect marketing - sanie - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - Sanie.docx

Te-ar putea interesa și

Decizia administrativă în contextul politicii de dezvoltare regională

INTRODUCERE Situată în partea central – estică a Europei, România este o ţară carpato – dubiano-pontică, având un relief variat şi armonios...

Brandingul Personal

INTRODUCERE Lucrarea de faţă îşi propune să trateze tema comunicării verbale şi nonverbale în brandingul personal, iar motivul pentru care am ales...

Înființarea unei afaceri

Plan de marketing 1. PREZENTAREA CONCEPTULUI DE AFACERE Compania noastra ofera clientilor posibilitatea de a organiza o petrecere lipsita de...

Finanțarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii prin Fonduri Europene de pre-aderare

INTRODUCERE Existenta unui mediu concurential normal si preluarea acquis-ului comunitar reprezinta fundamente ale consolidarii optiunii României...

Analiza diagnostic a activității comerciale la SC PECO Caraș-Severin SA

CAPITOLUL 1 1. ANALIZA DIAGNOSTIC, OBIECTIVE ŞI PERSPECTIVE DE ABORDARE 1.1. ANALIZA DIAGNOSTIC CA INSTRUMENT MANAGERIAL ÎN ETAPA DE TRANZIŢIE...

Mixul de Marketing - Cei 7 P

Introducere Ce este Marketingul? Multi oameni cred ca stiu ce este marketingul si cu ce se ocupa specialistii in marketing. In conceptiunea lor,...

Activitatea de Investiții sub Impactul Fiscalitații la un Agent Economic

INTRODUCERE Acestă lucrare are ca temă “Activitatea de investiţii sub impactul fiscalităţii la un agent economic” prin care se urmareşte...

Întreprinderea în mediul competitiv

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALÃ A ÎNTREPRINDERII SC. PETROBRAZI SA. 1.1.SCURT ISTORIC SC. PETROBRAZI SA. este amplasatã în partea de sud-vest...

Ai nevoie de altceva?