Stategii investiționale în afaceri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 2701
Mărime: 85.34KB (arhivat)
Publicat de: Dominic Dan
Puncte necesare: 6
Universitatea Stefan cel Mare Suceava FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ “ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA Specializarea: Finante si Banci

Cuprins

  1. 1. Prezentarea firmei S.C. „DIMAS” S.R.L.ce are ca domeniu de activitate comertul şi realizarea analizei SWOT.
  2. 2. Prezentarea situaţiei bilanţiere a firmei şi realizarea analizei economico – financiare cu ajutorul indicatorilor:
  3. a) Indicatorii propuşi de metodologia ONUDI;
  4. b) Analiza ALTMAN;
  5. c) Analiza CONAN – HOLDER.
  6. 3. Prezentarea indicatorilor cu caracter general.
  7. 4. Prezentarea a 3 variante de proiecte de investiţii ale firmei.
  8. 5. Calculul indicatorilor statici de evaluare a eficienţei economice a investiţiilor.
  9. 6. Calculul indicatorilor imobilizărilor, ştiind că fondurile se cheltuiesc la sfârşitul anului.
  10. 7. Calculul indicatorilor actualizaţi la momentul punerii în folosinţă a obiectivului de investiţie, ştiind că rata de actualizare folosită este a = 15%.
  11. 8. Calculul indicatorilor propuşi la metodologia Băncii Mondiale folosind a = 15%.
  12. 9. Centralizarea indicatorilor de evaluare a eficienţei economice a investiţiilor şi evidenţierea variantei optime de proiect.
  13. 10. Interpretarea rezultatelor obţinute şi evidenţierea concluziilor.

Extras din proiect

1.Prezentarea firmei S.C. „DIMAS” S.R.L. ce are ca domeniu de activitate comertul şi realizarea analizei SWOT

Prezentarea firmei S.C. „DIMAS” S.R.L.

Istoria firmei Dimas începe în anul 1990, când un grup de tineri ambiţiosi demarau un program de comercializare şi service pentru televizoare second-hand. Ideea lor a avut la bază solicitarea crescândă de aparatură electronică, fie ea şi la mâna a doua, mai ales că până în 1989 puţini erau cei care aveau în casă un televizor color sau o combină audio.

La scurt timp, firma face paşi importanţi în sensul dezvoltării ei, astfel că în 1993 se realizează distincţia clară între comerţul de tip retail şi prestările de servicii în perioada de garanţie. Cu acest prilej, a apărut conceptul de specializare a magazinelor, pe anumite produse, de exemplu electrocasnice-electronice (având în vedere că, în acea perioadă, piaţa era inundată de magazine care vindeau în sistem de consignaţie).

A urmat apoi o perioadă, între anii 1995-1997, când Dimas şi-a dezvoltat o reţea proprie în principalele oraşe ale ţării, deschizând 50 de magazine, ca urmare a cererilor mari de produse electronice şi electrocasnice.

Din cauza inflaţiei excesive şi a dobânzilor bancare ridicate, firma a intrat într-un proces de restructurare, în cadrul căruia s-a pus problema manageriatului pe principiile rentabilităţii, a analizei centrului de profit şi pierderi. Acesta a fost momentul în care firma a început să se preocupe şi de dezvoltarea unor alte activităţi cum sunt: vânzările en gros, transporturile etc., astfel ca în anul 2000 a luat fiinţă Grupul de companii Dimas.

Rezultatele creării acestui grup, complex prin varietatea activităţilor desfăşurate, nu au întârziat să apară. Datorită propriilor resurse, Dimas a reuşit să deschidă încă 20 de magazine, care sunt, conform declaraţiilor reprezentanţilor firmei, mult mai bine profilate şi amenajate.

Având în vedere amploarea pe care, cu efort şi perseverenţă, a dobândit-o, noul grup şi-a propus drept principal obiectiv să ofere clienţilor săi confortul şi satisfacţia, creând o nouă strategie de retail. Prin aceasta strategie se promovează o ofertă variată şi completă de produse electronice şi electrocasnice, pornindu-se de la principiul varietate prin diversitate şi prezentând tehnica de ultimă oră, cele mai recente creaţii ale unor mărci renumite în domeniu.

Produsele pe care Dimas le propune clienţilor săi sunt o combinaţie de succes între inovaţie şi calitate.

Pornind de la faptul că firma a fost înfiinţată cu capital integral privat, trebuie să mentionăm că, în cei nouasprezece ani de existenţă, a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, evoluând continuu pe piaţa de produse electronice şi electrocasnice.

Dimas este liderul pieţei de electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia din România, cu peste 150 de magazine deschise cu 380 salariati în toate judeţele din ţară. Dimas oferă clienţilor săi o gamă variată de produse, la cele mai mici preţuri, punându-le la dispoziţie un sistem de finanţare generos şi flexibil, cu cea mai mică dobândă şi cele mai mici rate. Acest sistem facilitează accesul tuturor categoriilor de consumatori la produse şi echipamente de înaltă calitate necesare confortului zilnic.

Grupul Dimas cuprinde lanţul de magazine Dimas, Dimas Megastore, Media Dimas, firma de logistică şi transport , compania de distribuţie şi vânzări en-gross Italromtex şi Complet Electro Serv, ce se axează pe service şi producţie de sisteme IT.

Dimas colaborează cu un număr însemnat de furnizori, fiind singurul retailer de profil care are în portofoliu o gamă extinsă de produse aparţinând unor mărci, precum: Indesit, Rowenta, Tefal, Braun, Philips, Panasonic, Sony, Thomson, Daewoo, Whirlpool, Arctic, Bosch, Siemens, Electrolux, Zanussi, Ariston etc.

Analiza SWOT

PUNCTE TARI:

• Firma detine pozitia de lider pe piaţa românească, are renume şi pe piaţa externă;

• Realizează comert la costuri mici comparativ cu celelalte firme care au acelaşi profil de activitate;

• Dimas deţine o reţea de distribuţie foarte dezvoltată, extinsă la nivel naţional, ce cuprinde peste 150 de magazine specializate;

• Service gratuit pentru produsele în garanţie;

• Oferta foarte variata de produse electrocasnice.

PUNCTE SLABE:

• Neajunsurile cu care se confruntă firma constau în volumul şi forta vânzărilor slabă la extern;

• Probleme ale consumatorilor în comunicarea cu personalul firmei.

OPORTUNITĂŢI:

• Creşterea cererii de produse electrocasnice şi mai ales de produse ce aparţin de domeniul de IT&C;

• Creşterea puterii de cumpărare a românilor.

AMENINŢĂRI:

• Mişcările concurenţei, care i-ar putea diminua din cota de piaţă;

• Importul de produse electrocasnice înlocuitoare;

• Inăsprirea condiţiilor de acordare a creditelor, cu impact direct asupra practicii devenită comună printre retaileri “credit doar cu buletinul”.

2. Evidenţiaţi costul investiţiei şi precizaţi sursele de finanţare.

Costul investiţiei este de 2.400 mil. lei, iar sursele de finanţare pentru această investiţie sunt interne. Firma va apela la un credit bancar pe termen lung.

Preview document

Stategii investiționale în afaceri - Pagina 1
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 2
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 3
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 4
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 5
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 6
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 7
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 8
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 9
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 10
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 11
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 12
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 13
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 14
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 15
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 16
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 17
Stategii investiționale în afaceri - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Stategii Investitionale in Afaceri.doc

Te-ar putea interesa și

Adaptarea societăților transnaționale la specificul cultural al mediului de afaceri din România

INTRODUCERE Asistăm, în ultima vreme, la o dezvoltare şi transformare fără precedent a lumii în care trăim. Aproape totul se schimbă, se...

Tehnică bancară - Banca Comercială Română

PARTEA I: BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ.DATE DE IDENTIFICARE INTRODUCERE Figura nr. 1 : BCR - locul I in România Sursa: Arhiva B.C.R. Creditarea este...

Piața Vinului

Introducere "Vinurile noastre sunt un miracol care se repeta si care ne arata legatura dintre natura, sol, clima, misterul vitei de vie si cel al...

Analiza particularităților marketingului pe piața unică europeană

Cap. 1. Rolul concurenţei asupra economiei de piaţă Unul dintre elementele fundamentale pe care o firmă trebuie să le aibă în vedere atunci când...

Studiu de restructurare privatizare la SC Miorița SA

Prezenta lucrare se intituleaza “STUDIU DE RESTRUCTURARE-PRIVATIZARE LA S.C. MIORITA S.A. BUCURESTI” si a fost realizata pe baza studierii...

Practică bancară - BCR

INTRODUCERE Banca Comercialǎ Românǎ este o societate pe acţiuni având un capital social de 792.468.750 lei, reprezentat prin 792.468.750 acţiuni a...

Studiu Aplicativ - Parmalat

CAPITOLUL 1: Descrierea firmei, a identitatii ei si a situatiei sale strategice 1.1 Domeniul de activitate si tendintele existente Scurt istoric...

Identificarea Zonelor Viticole Europene

Definitia data vinului de Oficiul International al Viei si Vinului este urmatoarea: „Bautura obtinuta pe calea fermentarii spirtoase integrale sau...

Ai nevoie de altceva?