Strategia de Comunicare a Produsului FLU

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 4 fișiere: doc, ppt
Pagini : 40 în total
Cuvinte : 2247
Mărime: 1.05MB (arhivat)
Publicat de: Ladislau Danilă
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anca Cruceru
Academia de Studii Economice Facultatea de Comert

Extras din proiect

1. Prezentarea pietei bauturilor racoritoare din Romania

Industria bauturilor racoritoare presupune in Romania un joc in mare parte in trei: Coca-Cola, European Drinks si Pepsi. Lupta este stransa, iar armele din dotare sunt, dupa caz, pretul, portofoliul de marci sau strategiile de marketing.

Localizata in timp, aceasta concurenta a inceput inca din anul 1991, cand atat Coca- Cola Romania, cat si Pepsi au devenit o prezenta activa pe piata. De atunci, facand uz de propriile tactici, fiecare a reusit, pe rand, sa urce sau sa coboare in clasamentul cotelor de piata, fie pe segmente, fie la nivel de companie.

Romania este printre putinele tari din lume in care o companie autohtona a reusit sa detroneze gigantul mondial Coca-Cola. Potrivit unui studiu GFK1 in perioada martie - aprilie 2003, European Drinks era lider in Romania atat pe piata apelor minerale, cu o cota de 41,8%, cat si a bauturilor racoritoare, cu 44,8% din piata. De asemenea, societatea fratilor Micula a fost lider pe piata nectarurilor si a sucurilor naturale 100% (juice). Acum insa, privind piata in ansamblu (si brandurile de apa minerala), lider este Coca-Cola, urmat de European Drinks si PepsiCo. Pe segmente de piata insa, European Drinks continua sa detina suprematia intre brandurile de juice.

In timp ce European Drinks a reusit fara prea mari eforturi sa-si adjudece o felie importanta din piata prin preturi mici, strategiile Coca-Cola si Pepsi Cola nu difera extrem de mult. In mare este vorba despre orientarea catre preferintele consumatorului, inovatie si investitii

Astfel, bauturile racoritoare din România sunt concentrate în mâinile câtorva producatori. Producatorii de bauturi carbogazoase si apa imbuteliata domina din cauza marimii lor si dicteaza cursul pietei.

1 GfK Romania este cel mai mare institut de cercetare de piata din tara si face parte din grupul GfK, care este numarul 4 in lume. Grupul GfK are mai mult de 130 de reprezentante, birouri si participari active in peste 70 de tari si peste 7.800 de angajati.

Coca-Cola si European Drinks au fost responsabile în anul 2002 pentru mai mult de jumatate din volumul de vânzari de bauturi racoritoare, cu nici un alt participant cu o contributie de doua cifre. European Drinks si marca sa Wonder Spring a condus sectorul de apa îmbuteliata datorita pozitiei dominante pentru apa plata, care e în continua crestere, în timp ce Coca-Cola si marcile sale au dominat bauturile carbogazoase.

Desii este o lupta acerba pe piata bauturilor racoritoare, cei trei mari concurenti se confrunta si cu aparitia unor mici producatori ce ar putea devenii puternici concurenti daca producatorii detin suficient de multe informatii, cunostiinte si atuuri in industria produselor racoritoare si sunt capabili sa se faca remarcati in randul consumatorilor. Un astfel de produs este si bautura racoritoare FLÜ.

2. Prezentarea noului produs, FLÜ

FLÜ este marca romaneasca de bauturi racoritoare cu filiala in Germania unde produsul este deja cunoscut si consumat intr-o proportie relativ medie. Producatorii s-au gandit sa aduca acest produs si pe piata romaneasca a bauturilor racoritoare, gandindu-se ca gustul unic dat de combinatia unor ingrediente naturale va atrage cat mai multi potentiali clienti dand notorietate marcii pe teritoriul Romaniei.

Atuurile Produsului

FLÜ se deosebeste de celelate sucuri prin unica modalitate in care se adreseaza consumatorului tinta, mizand pe latura emotionala, afectiva a acestuia si apeland la elemente ca :romantism, visare, dulceata, finete, dragoste, avantul tineretii, asumarea unor riscuri etc.(cazul CHOCOLATE FLÜ si LEMON FLÜ ). Totodata compania foloseste si motive rationale de a consuma produsul ROM FLÜ : noutatea sucului este aroma fidela de rom care nu va mai reprezenta doar o simpla ispitire pentru consumatorul tinta , ci un motiv practic de a-si satisface pofta fara nici un risc.

Preview document

Strategia de Comunicare a Produsului FLU - Pagina 1
Strategia de Comunicare a Produsului FLU - Pagina 2
Strategia de Comunicare a Produsului FLU - Pagina 3
Strategia de Comunicare a Produsului FLU - Pagina 4
Strategia de Comunicare a Produsului FLU - Pagina 5
Strategia de Comunicare a Produsului FLU - Pagina 6
Strategia de Comunicare a Produsului FLU - Pagina 7
Strategia de Comunicare a Produsului FLU - Pagina 8
Strategia de Comunicare a Produsului FLU - Pagina 9
Strategia de Comunicare a Produsului FLU - Pagina 10
Strategia de Comunicare a Produsului FLU - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Strategia de Comunicare a Produsului FLU
    • Academia de Studii Economice.doc
    • flu..doc
    • Proiect Tehnici Promotionale.ppt
    • tehnici.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Cercetări de marketing - piața cafelei

Piata cafelei din Romania inregistreaza un consum de trei ori mai mic decat in alte tari din Europa. Cauza principala o reprezinta nivelul actual...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?