Econometrie

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Statistică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 5508
Mărime: 173.21KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Descrierea unitatii turistice

- Pensiunea ANA -

Pensiune Ana, situata imediat in apropierea Spitalului judetean si al Universitatii de Medicina si Farmacie din Targul Mures, ofera un splendid peisaj deschis catre baza de recreere care se intinde de-a lungul raului Mures. Momentan, pensiunea, sta la dispozitia clientilor cu doua cladiri, care satisfac exigentele musafirilor atat prin oferta turistica cat si pin confortul oferit.

Pensiunea Ana din Tg. Mures si-a deschis portile in 21 iunie 1992. Din punct de vedere al asezarii (locatiei) se afla situata la o distanta de 5 minute fata de centrul orasului.

Imprejurimile pun la dispozitia locuitorilor cat si turistilor o gama variata, omogena de unitati istorice renumite, centre de sanatate, recreere si distractie.

Cladirea A, care este si cladirea reprezentativa, prin simplitate, forma de caramida si imbinarea placututlui cu utilul, atrag atentia. Este o situatie potrivita, deoarece cladirea se afla la o distanta de 100 m de la strada principala. Seara, cand intunericul pune stapanire pe imprejurimi, iluminarea cladirii atrage atentia si da de stire lumii intregi ca aici exista o pensiune familiala. Mediul este marcat de o circulatie intensa, imediat in apropiere fiind parcarea gratuita apartinatoare Spitalului Judetean. In partea stanga se afla locul de joaca, unde micii musafiri se bucura de diferite jucarii, casuta de lemn si leagan care le stau la dispozitie.

Dinspre partea dreapta a cladirii se ofera o panorama superba care se vede de pe terasa descoperita si care in zilele de vara, nu numai turistilor ci si locuitorilor orasului ofera clipe de relaxare. Terasa descoperita ofera 50 de locuri. Imprejmuita de copaci si caramida, ofera un stil unic. Mesele si scaunele sunt comode si armonizate prin material textil si culori.

La Pensiunea Ana s-a avut grija si s-a luat in considerare ca simplitatea, naturaletea si eleganta sa se intersecteze una cu cealalta. Culorile dominante sunt maro, albastru, alb, galben si verde. Intrand in sala de mese, musafirii sunt intampinati de tablouri reprezentand orasul, in acest fel putandu-se admira Targu-Mures-ul si de catre aceia care din lipsa de timp nu au avut ocazia de a vizita orasul. Musafirilor le este oferit micul dejun in pretul de cazare si doar la cerere sau in cazul grupurilor se ofera bufet suedez. Camerele sunt impartite astfel: 11 cu paturi duble, 2 cu paturi simple, 3 apartamente, 1 octogon (pentru 8 persoane). In total, 17 camere in corpul A.

Pensiuna ofera si asigura confortul cel mai mare, camerele fiind dotate cu bai, telefon international, televizoare color, posibilitatea de internet si minibar.

Corpul B al Pensiunii Ana este denumita "Pensiunea mica".

Istoria acesteia incepe undeva in anii 90, cand bunicii actualului patron au deschis pe langa casa familiala propria firma cu o sala de mese si o carciumioara. In anul 2000 era doar parter, azi avand si etaj.

2. Metode folosite

Metodele folosite pentru demonstrarea pasilor proiectului sunt:

1. Testul t (al lui Student). Se foloseşte pentru aceleaşi scopuri ca şi testul z, numai că se aplică la eşantioane mici, unde distribuţia valorilor de eşantionare nu mai urmează o lege normală, abaterile de la aceasta fiind cu atît mai însemnate cu cît volumul eşantionului e mai redus. Mărimea t se calculează cu aceiaşi formulă ca şi z:

însă valorile critice ale lui t, corespunzătoare unui prag de semnificaţie, sînt dependente şi de numărul gradelor de libertate, γ, care, de regulă, se obţine astfel: γ = n - 1.

2. Testul F (Fisher-Snedecor). Se utilizează pentru a testa dacă variaţia unei variabile este mai mare într-o populaţie decît în alta, comparaţia fiind făcută folosind două eşantioane mici, cîte unul din fiecare populaţie. Să notăm cu σ12 varianta în primul eşantion şi cu σ22 varianta în cel de al doilea şi să presupunem că prima din cele două valori este mai mare. (Evident, în cazul de faţă avem de comparat numai mărimi pozitive).

Spre deosebire de cazurile precedente, aici nu se calculează diferenţa, ci raportul dintre valorile ce se compară. Deci, se calculează mărimea P = σ12 / σ22 şi se caută valoarea critică a lui F în tabel, corespunzător pragului de semnificaţie dorit, numărului de grade de libertate al primului eşantion ( γ1= n1 - 1) şi al celui de al doilea eşantion ( γ2= n2 - 1). Dacă F calculat este mai mare decît valoarea critică din tabel, se respinge ipoteza nulă, ipoteză conform căreia cele două eşantioane ar proveni din populaţii cu aceeaşi varianţă.

Preview document

Econometrie - Pagina 1
Econometrie - Pagina 2
Econometrie - Pagina 3
Econometrie - Pagina 4
Econometrie - Pagina 5
Econometrie - Pagina 6
Econometrie - Pagina 7
Econometrie - Pagina 8
Econometrie - Pagina 9
Econometrie - Pagina 10
Econometrie - Pagina 11
Econometrie - Pagina 12
Econometrie - Pagina 13
Econometrie - Pagina 14
Econometrie - Pagina 15
Econometrie - Pagina 16
Econometrie - Pagina 17
Econometrie - Pagina 18
Econometrie - Pagina 19
Econometrie - Pagina 20
Econometrie - Pagina 21
Econometrie - Pagina 22
Econometrie - Pagina 23
Econometrie - Pagina 24
Econometrie - Pagina 25
Econometrie - Pagina 26
Econometrie - Pagina 27
Econometrie - Pagina 28
Econometrie - Pagina 29
Econometrie - Pagina 30
Econometrie - Pagina 31
Econometrie - Pagina 32
Econometrie - Pagina 33
Econometrie - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Econometrie.doc

Te-ar putea interesa și

Modelarea Econometrică a Comportamentului Consumatorului

INTRODUCERE Modelele econometrice analizează calitatea şi cantitatea proceselor economice şi evoluţia lor. Econometria prin caracterul său general...

Utilizarea Resurselor de Muncă în România Prin prisma Modelelor Econometrice

INTRODUCERE Studierea mecanismelor şi a politicilor de reglare a cererii şi ofertei de forţa de muncă în perioada de tranziţie la economia de...

Econometrie

1. Obiectivele Econometriei Econometria are ca obiect cunoaşterea mecanismelor de desfăşurare a proceselor economice, descrise de seriile de date...

Econometrie (E-Views)

1. SCURTĂ DESCRIERE A COLUMBIEI 1.1. ORGANIZARE TERITORIALĂ Columbia (spaniolă Colombia), oficial Republica Columbia este o țară din partea de...

Proiect econometrie - variantă

Introducere in econometrie Dezvoltarea rapida a econometriei a generat formularea mai multor definitii cu privire la domeniul acestei discipline...

Model econometric pentru numărul de salariați din economie

1. Introducere – prezentarea variabilelor modelate Numărul salariaţilor din economie (mii pers.) În documentul realizat de Comisia Naţională...

Analiza Primelor Brute Subscrise din Asigurările de Viață prin Modelare Econometrică

CAPITOLUL I Piaţa asigurărilor de viaţă 1.1. Caracteristici generale ale pieţei asigurărilor Operaţiunile de asigurare realizate pe baze...

Econometrie

1 Analiza comerțului exterior folosind analiza econometrică 1.1 Culegerea datelor 2 Analiza modelului econometric folosind pachete de programe...

Ai nevoie de altceva?