Circuit București - Paris - Valea Loirei

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 8462
Mărime: 124.92KB (arhivat)
Publicat de: Henrieta Fărcaș
Puncte necesare: 6
circuit de 10 zile cu program pe zile si descrierea obiectivelor vizitate, + calculul de pret

Extras din proiect

Parisul este cunoscut drept „Orasul luminilor" si isi merita pe deplin numele. Parisul este insa mult mai mult decat atat, este una dintre cele mai bune destinatii turistice, oferindu-i turistului tot ceea ce isi poate dori.

Un sejur la Paris ar trebui sa includa cel putin o vizita la Luvru, unul dintre cele mai impresionante si mai cunoscute muzee din lume; trebuie sa urcati in turnul Eiffel si in varful Catedralei Notre Dame.

Ar trebui sa urcati treptele catre Sacre Coeur in Montmartre, sa va plimbati prin Piata Tertre din fata bazilicii, sa vizitati districtul Pigalle, sa va plimbati prin cartierul Latin (Saint Germain, Bulevardul Saint Michel) si sa simtiti atmosfera cantaretilor de pe strada din fata Centrului Pompidou.

In apropierea Parisului puteti vizita Fointainbleu, Versailles cu palatul magnific al regelui Louis al XIV-lea, Vaux-le-Vicomte si inspiratia pentru Versailles. Toate acestea constituie excursii excelente de o zi.

O alta atractie pe care nu trebuie sa o ratati atunci cand vizitati Parisul este muzeul Picasso, locul unde puteti vedea arta capodoperelor marelui artist. Veti adora pur si simplu arta dupa ce veti vedea cele mai mari creatii ale lui Picasso.

Parisul este plin de surprize; pur si simplu bucurati-va de cafea si croisante, faceti o plimbare si descoperiti-le!

Centre este una dintre cele 26 de regiuni ale Frantei, aflata in partea de nord-vest a centrului tarii. Desi capitala tarii este Orleans, cel mai mare oras este Tours. Principala trasatura a zonei este Valea Loire, care include vaile fertile ale raului Loire si ale afluentilor.

Numele oficial al regiunii este deseori combinat cu apelativul francez Val de Loire, rezultand denumirea Centre-Val de Loire. Val de Loire este asociata cu partile pozitive ale zonei, precum castelele, stilul de viata rafinat, vinurile, clima temperata si orasele istorice. Noul nume inca nu a fost adoptat, insa se foloseste destul de des.

Program circuit

Ziua I: Bucuresti - Budapesta

Intalnire ora 05:45 in parcarea centrala din Piata Victoriei, ora 06.00 plecare. Deplasare pe traseul Bucuresti – Pitesti – Deva - Arad – Ungaria. Cazare zona Budapesta hotel***

Ziua II: Budapesta – Nurnberg

Mic dejun.Traversam Austria dupa care sosire in cursul serii in Neurnberg (popas, 1 ora) plimbare pietonala in centrul istoric la Schoner Brunnen si bisericile Sf. Sebald si Frauenkirche.Cazare in zona Nuernber hotel*** .

Ziua III: Nurnberg - Paris

Mic dejun. Deplasare pe Valea Rinului (Bingen - Koblenz) unde, de pe un mal sau altul, se admira legendara stanca Loreley. In Luxemburg se viziteaza centrul vechi si Catedrala Notre Dame. Cazare in zona Paris hotel***.

Ziua IV: Paris

Mic dejun.Tur de Paris cu autocarul pe traseul: Catedrala Notre-Dame (popas o ora), Gradinile Luxembourg, Universitatea Sorbona, Panteonul, Cartierul Latin, Place Vendome, Opera, Place de la Concorde, Champs Elysse, Arcul de Triumf, Biserica“La Madeleine”, Turnul Eiffel, Domul Invalizilor, Defense (cel mai nou cartier al Parisului, cu zgarie-nori). Vizita la Compexul Versailles (palatul si gradinile).Cazare in zona Paris hotel 3***.

Ziua V: Paris

Mic dejun. excursie pe Valea Loirei la castelele : Chenonceaux, Chambord si Bloi.Cazare in zona Paris, hotel 3***.

Ziua VI: Paris

Mic dejun. OPTIONAL : se viziteaza Louvre. OPTIONAL: urcare in Turnul Eiffel si croaziera cu vaporasul pe Sena (aprox. 10 €, durata o ora). Timp liber la buna dispozitie.Cazare in zona Paris, hotel 3***.

Ziua VII: Paris - Munchen

Mic dejun. In:Reims - vizita Catedrala incoronarii regilor Frantei. Catedrala din Reims. Cazare in zona Munchen, hotel 3***.

Ziua VIII:Muenchen - Viena

Mic dejun. In München se viziteaza: Domul, Primaria, Marienplatz, HOFBRAUHAUS (beraria de la 1589). In jurul orei 13 :00 plecare spre Salzburg (popas 2 ore) unde se viziteaza: Domul si Casa natala Motzart. Plecare spre Viena.Cazare in zona Viena, hotel 3***.

Ziua IX Viena - Budapesta

Mic dejun.Tur Viena cu autocarul pe traseul: Sediul ONU, Turnul Dunarii, Traversarea Dunarii, Roata mare din Prater si Ringul Vienez (Opera, Muzeul de Arta, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Universitatea). Deplasare pietonala in Ringul Vienez: Piata Eroilor, Coloana Ciumei, Catedrala Sf. Stefan, strada comerciala. TIMP LIBER. Plecare din Viena in jurul orei 14 :00 spre Budapesta. Se parcurge Budapesta spre debarcader intr-un scurt tur cu autocarul (pot fi admirate): Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Seara OPTIONAL (aprox. 27 €): croaziera (minim 20 pers.) pe Dunare by night (aprox. 2 ore,cu cina festiva bufet, muzica). Turistii care nu participa la croaziera, timp liber in zona comerciala Corso – Dunare, a podurilor Margareta - Elisabeta si a hotelurilor Intercontinental – Mariott. Apoi (toti turistii) deplasare cu autocarul la hotel.Cazare in zona Budapesta, hotel 3***.

Ziua X: Budapesta - Bucuresti

Mic dejun. Deplasare Ungaria- Arad–Sibiu–Pitesti. Sosire in Bucuresti (in conditii normale de vreme, trafic, formalitatile vamale, etc.) aprox. In jurul orei 24 :00, in Piata Victoriei.

Gradinile palatului Schonbrunn

Incepand cu secolul al XVIII-lea si pana in anul 1918, Schonbrunn a fost rezidenta Habsburgilor. Palatul a fost construit dupa planurile arhitectilor Johann Bernhard Fischer von Erlach si Nicolaus Pacassi. Impreuna cu gradina, adapost pentru prima gradina zoologica din lume (1792), Schoenbrunn este un complex reprezentativ pentru arhitectura baroca. Atat palatul cat si gradinile care il inconjoara se remarca si prin faptul ca au pastrat ''urmele'' modificarilor facute de-a lungul timpului, marturii despre gusturile si interesele monarhilor habsburgi.

Istoric

Palatul imperial Schonbrunn este unul din cele mai importante monumente din Austria, protejat prin lege si intrat in patrimoniul UNESCO inca de la sfarsitul anului 1996 - motivul fiind simplu: in afara de valoarea arhitecturala si istorica, intregul ansamblu, care include palatul, parcul cu fantanile, statuile si cladirile dependente (cum ar fi gradina zoologica sau orangeria), sunt cele mai vechi de acest gen si isi pastreaza inca functiile originale.

Palatul si imprejurimile sale formeaza un tot unitar. Designul baroc al gradinilor impreuna cu zonele aditionale amenajate in perioada in care a trait Maria Tereza, au rezistat pana azi, mai mult sau mai putin in forma lor initiala si inca determina si astazi aspectul general al gradinilor de la Schonbrunn.

Schonbrunn are o istorie lunga si oarecum agitata, care incepe de undeva din Evul Mediu.

La inceputul secolului al XIV-lea domeniul se numea Katterburg, apartinea de o manastire si adapostea o moara de apa, ferme si podgorii. In 1569 domeniul a intrat in posesia imparatului Maximilian al II-lea care a amenajat gradini imense in care crestea, pentru propria placere, curcani si pauni (animale des intalnite in gradinile regale din acele vremuri). Gradinile au fost apoi distruse de unguri, in 1605, dar refacute partial de imparatul Mathias si folosite de acesta si de urmasii lui pentru vanatoare. Legenda spune ca in timpul unei vanatori, imparatul ar fi descoperit Schoner Brunnen (in traducere, Izvorul Frumos), de la care se trage numele actual al intregului domeniu.

Preview document

Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 1
Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 2
Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 3
Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 4
Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 5
Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 6
Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 7
Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 8
Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 9
Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 10
Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 11
Circuit București - Paris - Valea Loirei - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Circuit Bucuresti - Paris - Valea Loirei.doc

Te-ar putea interesa și

Turism internațional - Austria

Introducere In acest proiect vom prezenta doua regiuni turistice si anume : Franta si respectiv Austria. Prezentare generala a Frantei Franta...

Agențiile de Turism

INTRODUCERE Unul dintre principalele fenomene social-economice ale secolului nostru îl constituie dezvoltarea cu o rapiditate şi continuitate...

Căi de Diversificare a Ofertei Agenției de Turism Romantic Travel

CAP. I - Firma „Romantic Travel” – participant activ în cadrul sistemului turistic românesc Romantic Travel a fost infiintata in 1995 ca urmare a...

Franța și Austria

In acest proiect vom prezenta doua regiuni turistice si anume : Franta si respectiv Austria. Prezentare generala a Frantei Franta este cea mai...

Agenția Heaven - prietenul vacanțelor voastre

Prezentarea agentiei (vezi anexa 1) Agentia de turism este unitatea comerciala specializata care organizeaza, ofera si vinde servicii turistice...

Management și Marketing Hotelier

Pentru realizarea acestor teme a fost ales ca model hotelul Inter  Continental Bucuresti. ORGANIGRAMA HOTELULUI INTER - CONTINENTAL prezinta o...

Managementul Turismului - Sejur

DESCRIERE 6 zile / 5 nopti ITINERARIU Autocar PLECARI iulie - septembrie 2007 SERVICII INCLUSE - 5 cazari in hoteluri de 3*** si 2** ,...

Ai nevoie de altceva?