Monitorizare de presă a restaurantelor

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 7170
Mărime: 27.42KB (arhivat)
Publicat de: Saveta Iliescu
Puncte necesare: 5

Extras din proiect

Singurul hotel de 5 stele din Cluj, minus 10%

Laurentiu Cotu 13.10.2009

Hotelul de cinci stele Opera Plaza din Cluj-Napoca detinut de fratii Octavian si Calin Buzoianu a inregistrat in primele noua luni un grad mediu de ocupare de 66%, in scadere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Tot in aceasta perioada cifra de afaceri Opera Plaza a scazut cu 10% fata de intervalul ianuarie-septembrie din 2008.

"Piata hoteliera clujeana a inregistrat scaderi inca de anul trecut, aceasta situatie mentinandu-se si in primele noua luni ale anului 2009. Credem ca trendul va continua si in urmatoarea perioada de timp", a declarat Anca Popovici, sales & marketing manager al Opera Plaza.

Reprezentantii hotelului de cinci stele din Cluj estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 2,7 mil. euro, in scadere cu 10% fata de anul trecut.

Oficialii Opera Plaza estimau la inceputul anului in curs un grad mediu de aproximativ 70%, in scadere cu 6 procente fata de anul 2008.

Conducerea hotelului clujean a declarat ca in acest an nu se vor realiza investitii majore in cadrul Opera Plaza si ca intentioneaza sa deruleze programe de formare profesionala a angajatilor.

Construit pe fostul amplasament al fabricii de dulciuri Feleacul, hotelul are 52 de camere si apartamente si a fost finalizat in iulie 2006, in urma unei investitii de 4,5 milioane de euro. Anul trecut piata hoteliera clujeana era estimata la 30 de milioane de euro.

Copos ar vrea sa vanda hotelul Europa din Eforie Nord

Mirabela Tiron 13.10.2009

Omul de afaceri George Copos, care are in proprietate sapte unitati hoteliere in tara, este dispus sa vanda hotelul de patru stele Europa din Eforie Nord, care a avut in primul semestru venituri de 420.000 de euro, in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Surse din piata, care au preferat sa ramana anonime, spun ca George Copos cauta un client pentru hotelul de pe litoral inca de la inceputul anului. Intrebat de ZF daca planuieste sa vanda hotelul din Eforie Nord, omul de afaceri a declarat ca "raspunsul este negativ". Copos a investit circa 25 mil. euro in renovarea hotelurilor Europa si Astoria din Eforie Nord, preluate prin licitatie in 2001-2002, in urma privatizarii. Copos declara atunci ca isi va recupera investitia in 20 de ani.

"Totul este de vanzare pe litoral. Hotelierii ar vinde daca ar avea cui sa vanda, pentru ca hotelurile de pe litoral nu produc bani. Sunt cateva proprietati cunoscute care sunt de vanzare, dar niciun proprietar nu ar recunoaste ca vrea sa vanda pentru a face rost de bani", a declarat Lucian Marinescu, senior associate al companiei de consultanta in industria ospitalitatii Trend Hospitality. Hotelul de patru stele Europa din Eforie Nord, care opereaza 221 de camere, a avut un grad de ocupare de 64% in luna iulie, cu 20% sub nivelul aceleiasi luni de anul trecut.

Proprietarii hotelului Cormoran incearca de trei ani sa vanda

Mirabela Tiron 18.10.2009

Omul de afaceri Cornel Gaina, care detine alaturi de sotia sa pachetul majoritar de actiuni la complexul hotelier Cormoran din Delta Dunarii, a spus ca incearca sa vanda proprietatea de trei ani, insa nu gaseste clienti.

"Au venit persoane care au cerut informatii despre complex si atat. Vreau sa vand Cormoran din cauza agresiunii fiscale, dar si a varstei inaintate pe care o am", a declarat Gaina, 56 de ani, care controleaza 57% din pachetul de actiuni impreuna cu Mihaela Gaina si Lidia Gaina. Ceilalti actionari ai complexului sunt Bruno de Giraud Dagay, Stefan Romica Popa, Marinela Giusca, Mirica Dumitrescu si Societatea de Investitii Financiare Muntenia.

Pe jumatate gol

Complexul Cormoran, care cuprinde un hotel de trei stele, o pensiune si 15 vile, ce cumuleaza 280 de locuri de cazare, a avut un grad de ocupare de 47% in primele noua luni anul acesta fata de 65% in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit lui Gaina.

Cifra de afaceri estimata anul acesta se ridica la 880.000 de euro, fata de 1,7 milioane de euro anul trecut, potrivit proprietarului si datelor de pe site-ul Ministerului de Finante. Compania Cormoran Prod Impex, in care lucreaza un numar mediu de 63 de angajati, a inregistrat anul trecut pierderi de 130.000 de euro, potrivit Ministerului de Finante.

"Pretul la care m-am gandit este de 6-7 milioane de euro, in urma evaluarii realizate. Acest pret este negociabil, mai ales in conditiile actuale", a spus el, adaugand ca in urma cu doi ani isi evalua complexul la 22 de milioane de euro.

Suprafata construita a complexului din localitatea Uzlina, judetul Tulcea, este de 9.000 de metri patrati, iar cea totala ajunge la 7,5 hectare. Pretul de cazare intr-o camera single la hotelul de trei stele din complexul Cormoran este de 205 lei de duminica pana joi si de 240 de lei vineri si sambata in aceasta perioada, in timp ce o camera single la pensiunea de trei margarete variaza intre 130 si 150 de lei in functie de ziua aleasa, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Cormoran mai ofera pe langa locuri de cazare si locuri in sali de conferinte, doua restaurante, o discoteca, doua terenuri de tenis, terenuri de echitatie, doua piscine, spatii de joaca pentru copii.

Preview document

Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 1
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 2
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 3
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 4
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 5
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 6
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 7
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 8
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 9
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 10
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 11
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 12
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 13
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 14
Monitorizare de presă a restaurantelor - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Monitorizare de Presa a Restaurantelor.doc

Te-ar putea interesa și

Relații Publice

Argument La nivelul local, national, între granitele unei tari, cât si în relatiile internationale, exista o activitate care se ghideaza dupa...

Plan de campanie de relații publice Lenovo

Introducere Lenovo a devenit cel de-al treilea mare producător mondial de calculatoare personale în urma achiziționării diviziei IBM in 2005. De...

Monitorizare de presă la disciplina tehnologie hotelieră și de restaurant - jurnalul național

Noul ministru interimar al Mediului, Elena Udrea, a declarat, astăzi, că echipa lui Nicolae Nemirschi va pleca, pentru că este normal ca atunci...

Analiza ofertei turistice a unei destinații - destinația turistică Brașov

1. Factorii naturali ai ofertei 1.1. Localizare şi suprafaţa teritoriului. Situat în partea centrală a țării, pe cursul mijlociu al râului Olt,...

Reamenjarea Parcului Cetatea Târgu Neamț

I. CONCEPEREA PROIECTULUI 1.1. Context a) Ideea proiectului Lipsa unor mijloace de destindere şi existenţa unei cereri nesatisfăcute, justifică...

Tehnicile de Relații Publice mass-media și Suporturile Utilizate

1.Tehnicile de relaţii publice În această primă parte, vom vorbi despre două tehnici fundamentale, comunicarea de masă şi, respectiv, comunicarea...

Târguri proiect - SC Neosis SA

I. Participant S.C NEOSIS S.A. Firma “S.C NEOSIS S.A.“ a fost infiintata in 2002 cu sediul in Baia Mare, judetul Maramures, are ca domeniu de...

Conservarea colecțiilor

Serviciul Conservarea Colecţiilor s-a născut după 1990, prin desprinderea de mai vechiul Serviciu de Relaţii cu Publicul, care şi-a schimbat numele...

Ai nevoie de altceva?