Ferruccio Lamborghini - Un Antreprenor cu Viziune

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 12 în total
Mărime: 699.38KB (arhivat)
Publicat de: Leonidas Biro
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Părintele supercarurilor italiene Lamborghini este una din figurile marcante ale automobilismului, născut în 1916 într-un sat mic din provincia Ferrara, Renazzo.

Încă din adolescenţă a manifestat un interes deosebit pentru mecanică, exersându-şi abilităţile pe tractorul tatălui său, un modest fermier italian, apoi urmând cursurile Şcolii Tehnice din Bologna.

Înrolat in aviația italiană, lucrând ca mecanic al flotei din Peninsulă, în 1944 a fost luat prizonier de către forțele britanice, dar aceștia observând potențialul tânărului au decis sa îl incorporeze şi să îl folosească in departamentul care asigura asistenţa vehiculelor militare.

După terminarea războiului s-a întors in localitatea natală şi a pus bazele unui mic atelier de reparații tractoare pentru fermierii din regiune. Afacerea a început modest, intr-un mic garaj, dar foarte rapid s-a extins, atelierul său ajungând cunoscut in întreaga Italie

În acest timp s-a ocupat si de prepararea mașinilor Fiat, personalizând un Fiat Topolino cu care a participat in 1948 in celebra cursa Mille Miglia. Din păcate modelul a fost distrus intr-un accident.

In 1949 afacerea sa a luat amploare, fabrica sa construind tractoare de la zero in fabrica nou fondată Lamborghini Trattrice.

Utilajele sale au devenit cele mai cunoscute in Italia.

Conținut arhivă zip

  • Ferruccio Lamborghini - Un Antreprenor cu Viziune.pptx

Ai nevoie de altceva?