Identificarea și analiza riscurilor care afectează activitatea restaurantelor McDonald’s în Moldova

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1497
Mărime: 24.27KB (arhivat)
Publicat de: Eric Gherman
Puncte necesare: 4

Extras din referat

alimentare la nivel mondial, cu peste 30000 de restaurante localizate in peste 121 de tari. McDonald’s vinde hamburgeri, diferite feluri de produse din carne de pui, cartofi fri, bauturi nealcoolice, deserturi precum si diferite feluri de salate din cruditati.

Acest business a inceput in 1940, cand fratii Dick si Mac McDonald au deschis un restaurant in San Bernardino, statul California. Ei au introdus in restaurantul lor, in 1948, principiul “sistemului de deservre rapida”, care sta la baza reataurantelor fast-food moderne.

Restaurantul McDonald’s din Moldova a fost fondat pe data de 22 aprilie 1998. Actualmente in Moldova exista 4 restaurante, toate fiind localizate in Chisinau. In restaurante sunt angajati peste 200 de personae si sunt seviti 1,5 milione de clienti pe an.

McDonald’s Moldova afost transferat catre o structura de tip licenta de dezvoltare (LD), care permite detinerea si dezvoltarea marcii la nivel local. Noii francizati LD ai McDonald’s Moldova sunt oameni de afaceri cu experienta, care cunosc in amanunt piata locala. Unul dintre ei este Ilie Nastase, renumitul jucator de tenis din Romania, in prezent un cunoscut om de afaceri, iar celalalt este Ghenadie Sanduta, care are 10 ani de experienta in cadrul McDonald’s, lucrand in ultima perioada in calitate de director.

Viziunea McDonald’s este de a fi recunoscut ca restaurantul cu servire rapida ce ofera cea mai buna experienta clientilor sai. A fi cel mai bun inseamna atingerea si mentinerea unor standarde de calitate, servire si curatenie deosebite , astfel incat sa il faca pe fiecare client ce le trece pragul sa zambeasca si sa se simta bine.

Analiza Swot

Puncte tari:

-Este lider atat pe piata locala cat si pe piata internationala, avand un volum al vanzarilor foarte mare, lantul de restaurante fiind in continua crestere.

-Retsurantele companiei sunt localizate in locurile cu vizibilitate inalta, zgomotoase, aglomerate si usor accesibile, acest lucru fiind un mare avantaj in atragerea clientilor.

-McDonald’s este un brand cu o recunoaster internationala destul de mare.

-Preturile sunt acceptabile, calitatea produselor inalta, deservirea rapida.

-McDOnald’s ofera informatie nutritionala pe ambalajele produselor, astfel incat fiecare client poate cunoste cate calorii, proteine, glucide etc. a consumat.

-Promovarea eticii in afaceri.

-Angajarea in actiuni de responsabilitate sociala, organizand diferite actiuni caritabile pentru colectarea fondurilor pentru copii de la orfelinate, pentru promovarea ideilor ce incurajeaza protectia mediului etc.

-Standardele inalte a sigurantei alimentatiei.

-Detin o cultura organizationala foarte puternica care se transmite fiecarei francize prin designul interior specific, prin calitatea deservirii, etc.

-Este o companie profitabila, chiar si in perioada de criza compania inregistreaza profit.

Preview document

Identificarea și analiza riscurilor care afectează activitatea restaurantelor McDonald’s în Moldova - Pagina 1
Identificarea și analiza riscurilor care afectează activitatea restaurantelor McDonald’s în Moldova - Pagina 2
Identificarea și analiza riscurilor care afectează activitatea restaurantelor McDonald’s în Moldova - Pagina 3
Identificarea și analiza riscurilor care afectează activitatea restaurantelor McDonald’s în Moldova - Pagina 4
Identificarea și analiza riscurilor care afectează activitatea restaurantelor McDonald’s în Moldova - Pagina 5
Identificarea și analiza riscurilor care afectează activitatea restaurantelor McDonald’s în Moldova - Pagina 6
Identificarea și analiza riscurilor care afectează activitatea restaurantelor McDonald’s în Moldova - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Identificarea si Analiza Riscurilor care Afecteaza Activitatea Restaurantelor Mcdonald's in Moldova.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?