Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2228
Mărime: 438.49KB (arhivat)
Publicat de: Elena M.
Puncte necesare: 6
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor
Universitatea Politehnica Bucuresti, Bucuresti

Extras din referat

Capitolul 1: DESCRIEREA FIRMEI

Societatea comercială S.C. Robtrans Expedition S.R.L. a fost înființată la data de 11.01.2011, făcându-se autenticitatea și rezervarea denumirii privind disponibilitatea firmei numarul 3476, fiind înregistrată la ORCMB sub J40/130/2011, CUI RO 27882919.

S.C. Robtrans Expedition S.R.L. este o societate cu răspundere limitată care își desfășoară activitatea potrivit legislației române privitoare la societățile comerciale cu răspundere limitată și a prevederilor prezentului act constitutiv.

Sediul societății este în București,strada Uioara,numărul 3, bloc M2 ,sc.5, apartament 176, sector4, iar punctul de lucru deschis este la aceeași adresă. Telefonul/faxul firmei este 0214510343, E-mail: robtransexpedition@yahoo.com.

La înfiintâțare capitalul social a fost de 2.000.000 lei divizat în 20 de părți sociale în valoare de 1.000.000 lei fiecare, subscris în asociați astfel: Dumitrescu Jan-10 părți sociale și Dumitrescu Marioara-10 părți sociale.

Adunarea Generală a Asociaților este organul de conducere al societății, care decide în toate problemele activității acesteia.

Funcționarea societății comerciale S.C. Robtrans Expedition S.R.L se face în conformitate cu prevederile statului social și cu respectarea legislației române în vigoare.

Domeniul principal de activitate al societății il reprezinta CAEN 494 “Transporturi rutiere de mărfuri și servicii de mutare”.

S.C. Robtrans Expedition S.R.L. a luat naștere ca urmare a preluării S.C. JD Expedition Trans S.R.L., și continuării domeniului principal de activitate - transporturile rutiere de marfă.

S.C. JD Expedition Trans S.R.L. a fost înființată la data de 06.02.2007, număr de ordine în Registrul Comerțului J40/2286/2007, CUI RO 20974942 cu sediul social in Bucuresti, Str Uioara, nr. 3, Bl M2, Sc. 5, apt. 176, sector 4.

S.C. JD Expedition Trans S.R.L. a fost o societate cu răspundere limitată care își desfășura activitatea potrivit legislației române privitoare la societățile comerciale cu răspundere limitată și a prevederilor prezentului act constitutiv.

Domeniul principal de activitate al societății îl reprezintă CAEN 494 “Transporturi rutiere de mărfuri și servicii de mutare”.

Societatea are următorul obiect principal de activitate: CAEN 4941 “Transporturi rutiere de mărfuri”.

Adunarea Generala a Asociaților este organul de conducere al societății, care decide în toate problemele activității acesteia.

Funcționarea societății comerciale S.C. JD Expedition Trans S.R.L se face în conformitate cu prevederile statului social și cu respectarea legislației române în vigoare.

În primul an de evoluție, firma S.C JD Expedition Trans S.R.L. , a deținut cinci camioane Scania în leasing pe o perioadă de cinci ani.

În anul 2007 afacerea a început să se dezvolte treptat, având în vedere că piața mergea foarte bine, firma și-a permis să mai cumpere cinci camioane Scania tot în leasing. La acea vreme agricultura era bogată (camioanele aveau bene de cereale), și atunci transportul se desfășura fără probleme, existând destul de multe contracte de onorat .

Ajungând în anul 2008 firma începe să fie marcată de situația economică dificilă la nivel mondial. Cu toate acestea, firma a reușit să se mențină pe piață, onorând plățile la termen, față de alte firme transportatoare care și-au închis activitatea.

La data de 03.04.2008 sediul firmei s-a mutat în Municipiul Ialomita, localitatea Slobozia, având numărul de înregistrare J21/126/2008.

Cu timpul încasările au scăzut iar firma a început să meargă în declin, iar plățile nu au mai putut fi efectuate la termen. Astfel, ratele de leasing nu au mai putut fi achitate la termen iar Banca a început să aplice penalități, costul ratelor a început să crească iar firma nu a mai putut face față cu plățile.

Crescând din ce în ce mai mult datoriile, firma a încercat să facă o evaluare a situației financiare și a considerat că cel mai bine ar fi să renunțe la o parte din camioane dându-le înapoi la firma de leasing.

Odata cu renunțarea la mașini, veniturile firmei au scăzut. Firma a fost nevoită să ia măsuri pentru redresare și atunci numarul de salariați a fost diminuat, sediul de birou a fost și el schimbat cu unul mai puțin costisitor, iar cheltuielile curente au fost și ele reduse.

Dupa 3 ani de criză financiară majoră, societatea a rămas cu 2 camioane ieșite din leasing. Datorita acumulări datoriilor foarte mari către terțe societăți comerciale firma nu mai putea face față, nu mai putea funcționa și atunci s-a decis închiderea ei, apărând S.C. Robtrans Expedition S.R.L. .

Societatea S.C Robtrans Expedition S.R.L. preia camioanle și datoriile de la S.C. JD Expedition Trans S.R.L..

La înființare, firma, S.C. Robtrans Expedition S.R.L., a cumpărat încă două camioane DAF.

În anul 2011 S.C. Robtrans Expedition S.R.L. a deținut mai multe contracte de prestări servicii transport cu mai multe societăți comerciale, cele mai importante dintre acestea sunt: S.C. Agricom Borcea S.A. , S. C. Concordia Agro S.R.L., etc.

În anul 2012 S.C Robtrans Expedition S.R.L. a deținut mai multe contracte de prestări servicii transport cu mai multe societăți comerciale, cele mai importante dintre acestea sunt: S.C. Agrigel S.R.L., S.C. Andrei Trans S.R.L., S.C. Auto Media Ziv S.R.L, etc.

Societatea a efectuat în principal transportul rutier de mărfuri la nivel național, dar și la nivel internațional. Pentru efectuarea transportului internațional este necesar ca marfa transportată să fie asigurată la o societate de asigurări din România sau din Uniunea Europeană.

Pe parcursul anului 2012, printr-o Hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor, unul dintre asociați a cesionat părțile sociale către celălalt. Astfel firma are un singur asociat cu puteri depline și un singur administrator.

În prezent firma își continuă activitatea în domeniul transporturilor deținând mai multe contracte de prestări servicii- transport marfă.

Bibliografie

- http://www.unibuc.ro/prof/scradeanu_d/docs/2014/mai/20_18_52_14managementulRISCULUI.pdf

- http://www.ub.ro/files/scim/Managementul-Registrul_riscurilor.pdf

Preview document

Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 1
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 2
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 3
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 4
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 5
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 6
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 7
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 8
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 9
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 10
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 11
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 12
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Tehnici de evaluare a riscurilor in organizatiile industriale.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Privatizarea Societăților Comerciale

INTRODUCERE În fostele ţări socialiste, începuturile tranziţiei de la economia centralizată de stat la economia de piaţă au fost caracterizate...

Particularități ale marketingului în servicii

CAPITOLUL1 Particularităţile marketingului în domeniul serviciilor 1.1.Profilul şi caracteristicile OMNIASIG. Omniasig este compania lider al...

Impactul și riscul induse de minerit mediului înconjurător

Capitolul 1: Legislatia privind evaluarea impactului si a riscului de mediu 1.1 Cadrul legislativ pentru evaluarea impactului Contextul...

Tipuri de servicii prestate de băncile internaționale

Capitolul I. SISTEMUL BANCAR INTERNAŢIONAL 1. Internaţionalizarea sistemului bancar În ultimele două decenii, activitatea bancară internaţională...

Sănătatea și Securitatea în Muncă

CAPITOLUL I. ASPECTE GENERALE PRIVIND SĂNĂTATEA ŞI SECURITATEA ÎN MUNCĂ 1.1 Scurt istoric al sănătăţii şi securităţii în muncă Din momentul în...

Evaluarea riscului de accidentare sau îmbolnăvire profesională la SC Amonil SA Slobozia

1. Constituirea echipei de evaluare. - cuprinde evaluatori autorizaţi, specialişti şi cunoscători a proceselor de muncă analizate; - echipa...

Evaluarea riscului prin planificarea strategică

INTRODUCERE Într-o economie de tip planificat agentii economici au fost obisnui’i ca “regulile jocului”sa fie dictate. Directivele, normele,...

Falsificarea Untului și Metode de Indentificare

Introducere Untul este un produs a cărui preparare se cunoaşte din vechime, atât la greci cât şi la români dar era folosit numai ca medicament....

Ai nevoie de altceva?