Implementarea sistemelor ecologice în costrucția clădirilor

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1869
Mărime: 19.91KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Context economic

In conditiile in care planeta nostra devine din ce in ce mai poluata si mai tehnologizata, iar metodele traditionale de construire al cladirilor favorizeaza si sporesc fenomenul de poluare, o parte din dezvoltatorii imobiliari s-au gandit sa combata acest process prin realizarea unor constructii ecologice. Conceptul de locuinte ecologice s-a raspandit mai ales in domeniul locuintelor , fiind mai degraba cunoscut sub denumirea de case passive si este cunoscut si utilizat de mult timp in Europa.

O cladire ecologica este in fapt un imobil care incorporeaza solutii tehnice si de design pentru a facilita economisirea energetica si utilizarea unor materiale cu un impact minim asupra mediului, dar care asigura tot confortul necesar utilizatorilor, pastrand si randamente profitabile pentru initiatorii proiectului.

În România predomină casele ecologice construite din lemn masiv, despre care constructorii spun că sunt mai uşor de realizat şi sunt mai rezistente la cutremur. Specialiştii spun că multe dintre materialele de construcţie pentru case sunt importate din ţările Uniunii Europene. Soluţiile ecologice cu care e tratat lemnul sunt aduse din Cehia şi Franţa.

Proiectul inițiat de stat este numit “Casa Verde”, finanţat din taxa de poluare și iși propune sa ecologizeze locuințele românilor.

Context politic

Cum se poate ajunge la aplicarea pe scara mai larga a principiilor arhitecturii ecologice?

La nivel guvernamental pot fi elaborate si promovate programe de implementare a panourilor solare. Pe plan european exista mai multe state, cum ar fi Germania, care si-au propus aplicarea de strategii de dezvoltare ecologica. Modelul german a impus includerea acestor sisteme in faza de proiectare si autorizarea in functie de finalizarea acestei etape.

Ministerul Mediului va acorda între70-80% din costul total al operațiunii, pentru fiecare persoană, asociaţie de proprietari sau ONG care va dori să-şi monteze panouri solare, minieoliene şi pompe de căldură pentru înlocuirea sau completarea sistemului clasic de încălzire.De la 1 Martie 2010 nici o clădire nu va mai putea fi vândută fara certificare energetică, conform legii 372/2005. Certificatul de performanța energetică (CPE) al locuinței indică consumurile de energie aferente sistemelor de instalatii din cladire , incadrând locuința într-o clasă de eficiență energetică.

Context social

Cum participă consumatorii la tendința ecologică

Casele ecologice au devenit o modă în toată lumea nu doar datorită aspectului ci pentru că economisesc energia. Specialiștii spun că va fi din ce in ce mai ușor să vinzi o cladire verde in România, deoarece oamenii au tendința generală de a se orienta către consumul de produse eologice.În România se punea accent pe preț la achizitia unei locuinte. Acum incepe o mișcare ecologică cu aparitia primelor cladiri verzi, unde chiriasii își dau seama că este mult mai avantajos traiul intr-o locuință ecologică.Fenomenul se asteaptă să ia amploare și să ajungă la un nivel comparabil cu cel din afară. În ceea ce priveste atitudinea fata de produsele ecologice, 59% din consumatorii din intreaga lumea sunt dispuși să plătească mai mult pentru a le achiziționa, in detrimentul produselor "clasice". “Nu este surprinzator faptul ca oamenii ar alege sa-si arate statutul social prin consumarea produselor verzi. Chiar daca oamenilor nu le pasa de schimbările climatice, le pasa de ce cred altii despre ei”, a declarat Adam Corner, cercetator la Universitatea din Cardiff, expert pe psihologia comunicarii schimbarilor climatice.

Preview document

Implementarea sistemelor ecologice în costrucția clădirilor - Pagina 1
Implementarea sistemelor ecologice în costrucția clădirilor - Pagina 2
Implementarea sistemelor ecologice în costrucția clădirilor - Pagina 3
Implementarea sistemelor ecologice în costrucția clădirilor - Pagina 4
Implementarea sistemelor ecologice în costrucția clădirilor - Pagina 5
Implementarea sistemelor ecologice în costrucția clădirilor - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Implementarea Sistemelor Ecologice in Costructia Cladirilor.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?