Proiect Management - Erna

Proiect
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 6 fișiere: doc, pps, gif
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 41564
Mărime: 238.30KB (arhivat)
Publicat de: Adrian Gabi Nicola
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Catalin Clipa
am prezentat acest proiect impreuna cu colegii mei, la un seminar de management, sustinut de dl profesor Catalin Clipa, din cadrul FEAA.

Extras din proiect

Partea I

1. Descrierea firmei

a) domeniu de activitate si tendinte

Societatea comerciala ERNA SERVICE & TRADE a inceput cu apariţia echipei de vanzari a produselor alimentare. Astãzi se poate mândri cu parteneriate îndelungate şi fructoase împreuna cu: Europrod, Wrigley Inc, Mars Inc., Dr. Oetker, Rauch, Orkla Foods, Supreme (Primola), Tnuva, Unicompack, Overseas, Fuchs şi mulţi alţii.

Fig.1. Vanzari pana in noiembrie 2008

Societatea, in prezent este impartita pe mai multe divizii, cu diversi producatori: Mars, Wrigley, Fresh si Horeca.

Primul parteneriat intre Erna si Mars a fost fondat in 1999 si s-a extins an de an. Acumuland o experienta de peste 9 ani in activitatea de distributie, sta la dispozitie cu o oferta variata de produse, fiind principalul distribuitor al companiei Mars pe canalul independent de GMCG în peste zece judete din Moldova si Transilvania. Avand o echipa tanara si dinamica, firma de import si distributie ERNA SERVICE & TRADE ofera clientilor si colaboratorilor sai o variata gama de produse de calitate, care sa asigure un parteneriat profitabil pentru furnizori si clienti.

Divizia Wrigley, a fost infiintata in Aprilie 2000, avand ca si scop distributia produselor Wrigley Romania.

Divizia Fresh s-a infiintat la inceputul anului 2008, desprinzandu-se din Divizia de Alimentare. Divizia asigurã distributie pentru Orkla Romania, Dr.Oetker ¬ produse proaspete si Tnuva Romania.

Divizia HoReCa s-a infiintat la mijlocul lunii septembrie 2008, din dorinta de a introduce serviciile Erna pe acesta piata.

Sectorul hoteluri, restaurante si catering ¬ HoReCa ¬ este unul dintre sectoarele cu cea mai rapida dezvoltare din Europa. HoReCa cuprinde hoteluri, baruri, restaurante, furnizori de servicii de catering, restaurante fast-food cu livrare la domiciliu, cafenele si bistrouri.

Pe langa activitatea de distributie a produselor alimentare, are si alte activitati, cum ar fi:

- productie alimentara reprezentata de brandul propriu Europrod,

- centrele de desfacere Caro Detail si brandul Total Sport,

- Mercury Technologies cu obiect de activitate in proiectarea si dotarea cu echipamente profesionale (industria alimentara, domeniul hotelier, alimentatie publica)

- Steel Inox in domeniul productiei de confecţii metalice din oţel inox,

- turism prin complexul turistic Padurea de Pini de la Moinesti

b) Cifra de afaceri si produse/servicii principale:

ERNA este o companie angajata in satisfacerea nevoilor curente si viitoare ale clientilor ei prin servicii de inalta calitate. Intreaga activitate a firmei este subordonata scopului major al asigurarii unor castiguri corecte si echitabile ale actionarilor sai, prin desfasurarea unei activitati profitabile si prin dezvoltarea unei organizari eficiente orientate spre reducerea continua a costurilor.

Societatea intelege sa fructifice toate oportunitatile ce se ivesc pentru satisfacerea, in cat mai mare masura, a clientilor ei, pentru imbunatatirea situatiei economice si a climatului de afaceri in industria de profil sip e pietele pe care le serveste. In acest sens, firma intreprinde actiuni adecvate pentru a se achita la un nivel superior de responsabilitatile sale socio-economice, astfel incat sa serveasca cat mai bine interesele clientilor, salariatilor si conducatorilor. O directie primordiala va fi aceea de perfectionare continua a modului de a savarsi serviciile oferite.

Pentru a avea mai mult success fata de competitorii, niciodata nu sunt multumiti cu o anumita stare de fapt; calculeaza riscul de a cauta raspunsuri inovatoare la problemele complexe cu care ne confruntam, aducand solutii mai bune pentru ridicarea nivelului de trai pe pietele concurente.

Mangementul firmei isi face o datorie primordiala din mentinerea si din motivarea adecvata a salariatilor obiectivelor acesteia, talentati, creativi prin acordarea de salarii stimulente atractive si prin consolidarea unui climat de munca foarte bun. Totodata, managementul firmei stabileste si mentine standarde morale ridicate si militeaza pentru asigurarea transparentei depline in activitatea pe care o desfasoara si in comunicarea cu toti detinatorii de interese in aceasta activitate.

Firma este preocupata de imaginea publica, pe care incearca sa o imbunatateasca continuu atat direct prin serviciile oferite, cat si indirect prin publicitate.

Principalele avantaje competitive ale firmei sunt calitatea serviciilor, calificarea personalului si preturile oferite. Urmarea cu consecventa a strategiei stabilite pentru realizarea obiectivelor corespunzatoare acestei misiuni constituie axa centrala a activitatii firmei, pentru care managementul firmei va actiona eficace.

Se distribui zilnic aproximativ 50 tone de marfa la un numar de 1200 clienti, cifra de afaceri pentru 2007 fiind 23 475 368 Euro iar pentru 2008 aproximativ o cifra de afaceri de 29 000 000 Euro.

c) Numarul de angajati

Activitatea Erna Service & Trade este sustinuta de 230 angajati cu experienta in diferite ramuri ( vanzare, activitati logistice si contabilitate ). In ajutorul angajatilor nostri din reteaua de distributie putem aminti puternicul suport logistic format de o retea de calculatoare de peste 50 unitati cat si 125 palmuri conectate la serverul central online, alaturi de programe de gestiune si statistica specializate. Prin depozitele centrale si locale din majoritatea oraselor in care ne desfasuram activitatea si prin parcul auto, format din 189 de autoturisme, distribuim produsele noastre si ale partenerilor nostri in zece judete din Moldova si Transilvania.

In anii 2005-2006 a fost atras in cadrul societatii un numar de 15 persoane cu studii superioare in domenii importante ca: Marketing, Cercetare Dezvoltare, Productie, Calitate.

Din totalul de 230 de salariati, 40 au studii superioare in domenii ca: economie, IT, socio-uman si alte domenii.

In cadrul societatii exista 3 departamente:

Departamentul Financiar-Contabil = 24

Conducere = 2

Executie = 22

Departamentul Operatiuni-Business = 164

Conducere = 31

Executie = 132

Departamentul Administrativ-Logistic = 37

Conducere = 8

Executie = 29

Total angajati = 230

d) Misiunea firmei:

Suntem ambitiosi si credem in simplitatea muncii bine facute si in onestitate, baza a oricarei relatii de colaborare. Credem in noi, avem putera si expertiza necesara sa transformam visele in realitate, visele noastre sau ale partenerilor nostri. Oferim siguranta, constanta, robustete si suntem “carausii” de incredere ai produselor sau ideilor in care investim.

Recunoaştem valoarea, investim în oamenii care împartaşesc idealurile noastre şi vor să transmită mai departe aceste idealuri. Pentru noi loialitatea nu înseamnă supunere, ci onestitate, comunicare, iniţiativă şi spirit competitiv. Angajaţii noştri pot deveni partenerii noştri.

Preview document

Proiect Management - Erna - Pagina 1
Proiect Management - Erna - Pagina 2
Proiect Management - Erna - Pagina 3
Proiect Management - Erna - Pagina 4
Proiect Management - Erna - Pagina 5
Proiect Management - Erna - Pagina 6
Proiect Management - Erna - Pagina 7
Proiect Management - Erna - Pagina 8
Proiect Management - Erna - Pagina 9
Proiect Management - Erna - Pagina 10
Proiect Management - Erna - Pagina 11
Proiect Management - Erna - Pagina 12
Proiect Management - Erna - Pagina 13
Proiect Management - Erna - Pagina 14
Proiect Management - Erna - Pagina 15
Proiect Management - Erna - Pagina 16
Proiect Management - Erna - Pagina 17
Proiect Management - Erna - Pagina 18
Proiect Management - Erna - Pagina 19
Proiect Management - Erna - Pagina 20
Proiect Management - Erna - Pagina 21
Proiect Management - Erna - Pagina 22
Proiect Management - Erna - Pagina 23
Proiect Management - Erna - Pagina 24
Proiect Management - Erna - Pagina 25
Proiect Management - Erna - Pagina 26
Proiect Management - Erna - Pagina 27
Proiect Management - Erna - Pagina 28
Proiect Management - Erna - Pagina 29
Proiect Management - Erna - Pagina 30
Proiect Management - Erna - Pagina 31
Proiect Management - Erna - Pagina 32
Proiect Management - Erna - Pagina 33
Proiect Management - Erna - Pagina 34
Proiect Management - Erna - Pagina 35
Proiect Management - Erna - Pagina 36
Proiect Management - Erna - Pagina 37
Proiect Management - Erna - Pagina 38
Proiect Management - Erna - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Proiect Management - Erna
    • Erna general pers..doc
    • Erna general.doc
    • misiune erna.doc
    • PROIECT MANAGEMENT.doc
    • PROIECT MANAGEMENT.pps
    • sigla erna.gif

Alții au mai descărcat și

Implementarea sistemului de management al calității la firma SC Software Engineering & Communication SRL - documentele calității

1. INTRODUCERE 1.1. Prezentarea generala a firmei Sub patronaj austriac, SC. Software Engineering & Communication SRL este o firma fondata in...

Managementul Relațiilor cu Clienții în Cadrul Companiei Cosmote

Capitolul 1: Managementul relaţiilor cu clienţii – cheia succesului în afaceri 1.1 Definirea conceptului CRM Managementul relaţiilor cu clienţii...

Managementul Firmei TEKNOLEM

Societatea Comerciala TEKNOLEM S.R.L. este situata intr-o zona de campie, Campia Cermeiului judetul Arad. Sediul central al acesteia este situat...

Studiu privind îmbunătățirea calității serviciilor de cazare la Hotelul Central Timișoara

CAPITOLUL.1 INTRODUCERE Această lucrare îşi propune să descopere căile de îmbunataţire a calitaţii serviciului de cazare al hotelului Central....

Descrierea Firmei Elsaco Electronic

CONTINUT INFORMATIONAL 1. DESCRIEREA FIRMEI, A IDENTITATII EI SI A SITUATIEI SALE STRATEGICE ELSACO Electronic a luat fiinta în anul 1994 ca o...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul Proiectelor

INTRODUCERE „Proiect” a devenit unul dintre cele mai utilizate cuvinte ale vocabularului de afaceri în general şi ale vocabularului actual al...

Managementul Proiectelor

INTRODUCERE Orice activitate modernă este privită ca un proiect modern, cu un caracter complex , care impune o viziune nouă începând cu analiza...

Ai nevoie de altceva?