Strategii de Dezvoltare a Turismului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 6227
Mărime: 200.78KB (arhivat)
Publicat de: Ilaria Pricop
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sava C.

Extras din proiect

CAPITOLUL 1 – EVALUAREA SITUATIEI DESTINATIEI TURISTICE.

1.1 ANALIZA MACROMEDIULUI DE MARKETING.

Pamanturile Turciei sunt situate in locul in care trei continente alcatuiesc lumea veche.Asia, Africa si Europa sunt mai aproape una de alta si constituie punctul unde se intalnesc Europa si Asia.

Din punct de vedere geografic, tara este situata in jumatatea nordica a emisferei intr-un punct care este la aproximativ jumatatea drumului intre Ecuador si Polul Nord, de la o longitudine de 36 gradeN la 42 grade N si la o latitudine de la 26 grade E pana la 45 grade E. Turcia are o forma aproximativ dreptunghiulara si de 1,660 km.

Marea majoritate a tarii este acoperita de munti: la nord este masivul Ponti, in centru este regiunea muntoasa Antolia, la sud masivul Taurus.In partea de sud a Antoliei se inalta vulcani inactivi, in a caror roca moale s-au construit cunoscutele orase subterane din Kappadocchia.Din Azerbaidjan se intinde la sud marele lac sarat Van si regiunea muntoasa Hakari (4168 m).Frecventele cutremure, gheizerele si activitatea post vulcanica indica faptul ca toata suprafata este activa tectonic.

Cu toate ca Turcia este situata geografic intr-un loc in care conditiile climaterice sunt mai degraba temperate, natura diversa a reliefului, in special muntii care se intind de-a lungul coastelor, duce la diferente semnificative intre conditiile climatice ale diferitelor regiuni.Zonele de coasta se bucura de un climat bland, platoul interior al Antoliei are parte de extreme: veri toride si ierni reci, cu precipitatii scazute.Peisajul este colorat si divers , cu forme variind de la muntii acoperiti de zapada, pana la paduri de stejar si pini; de la intinse campii verzi, pana la lacuri mari.

Turcia este inconjurata pe trei laturi, si anume de Marea Neagra in nord, de Mediterana la sud si de Marea Egee in vest.In partea de nord-vest mai exista o importanta mare interioara, Marea Marmara, intre stramtorile Dardanele si Bosfor, importante canale care conecteaza Marea Neagra de restul lumii.

Un lucru important trebuie mentionat si anume faptul ca Turcia face parte din BAZINUL EUROPEI ORIENTALE care se limiteaza la zone destul de restranse, insuficient dezvoltate calitativ, datorita unor obstacole existente pana nu demult.

Mediul demografic – majoritatea populatiei este turca, etnic si lingvistic, de religie musulmana.Una dintre minoritatile semnificative este reprezentata de kurzi, care se afla in regiunea sud-estica.Desi sunt musulmani, kurzi au propria limba si stranse legaturi tribale si familiale.Ei se lupta pentru independenta statala.Alte minoritati sunt reprezentate de greci, armeni, asirieni si evrei.Comunitatea evreiasca din Turcia este o ramasita a marelui influx care a avut loc in anii 1500, cand evreii din Spania au fost fortati de Inchizitie sa fuga din casele lor.Zonele cu po[pulatia cea mai densa suint cele din partea occidentala si pe malul marii.Majoritatea locuitorilor (60%) se concentreaza in orase.Limba oficiala este turca, dar in zonele turistice si in hoteluri se vorbeste engleza si germana.Peste 90% din populatie este musulmana, restul fiind crestini si evrei.

Mediul economic – cresterea rapida a industriei este franata in mare parte de lipsa de combustibil.Ponderea cea mai mare in economie o are agricultura, deoarece 45% din populatie este implicata in acest sector.Predominante sunt culturile de cereale si sfecla rosie.Principalele produse exportate sunt: citricele, vinurile, maslinele, bumbacul.In zonele centrale cresc oi si capre.Turismul a devenit o ramura importanta a economiei.Reteaua de drumuri si terenuri este foarte dezvoltata.Cel mai mare port este Istanbul, alte porturi importante fiind Mersin, Izmit, Izmir, Iskenderun si Samsun, din Marea Neagra.Exista 4 aeroporturi internationale si 20 interne.Obligatiile sociale includ asigurarile medicale si pe cele de pensie.Invatamantul primar si cel mediu este gratuit.

Mediul tehnologic – cuprinde infrastuctura, trasnsportul maritim, caile ferate, autostrazi si sosele, telecomunicatii.

Infrastructura curpinde aeroporturile internationale: Istanbul, Ankara, Izmir, Adana; interne: Trabzon, Van, Erzurum, Bursa, Samsun, Antalya, Dalaman, Milas-Bodrum, Tekirdag-Corlu, Kars, Sinop, Mardin, Kayseri, Denizli-Cardak.

Transportul maritim – Turcia are 8430 km de coasta, 15 porturi principale in proprietatea statului.Porturi principale sunt:Samsun, Haydarpasa (Istanbul), Izmir, Izmit, Trabzon, Mersin, Iskenderun.

Caile ferate totalizeaza 10933 km din care 2133 km sunt electrificate.

Autostrazi si sosele – lungimea retelei nationale de drumuri este 62000 km din care 1726 km sunt autostrazi si 55000 km drumuri asfaltate.95% din transportul de pasageri si 90% din transportul de marfuri este realizat prin transport rutier si pe sosele.In marile orase traficul este aglomerat.Se circula pe dreapta, la fel ca si in Europa, iar semnele de circulatie sun aceleasi.Taxiurile, sunt destul de ieftine si sunt dotate cu aparate de marcat, soferii nu vorbesc limbi straine.Exista si taxiuri colective (dolmus) care circula pe trasee fixe si cu preturi fixe, dar deseori sunt aglomerate.

Telecomunicatiile – 20,4 milioane de linii de acces instalate din care 18,3 milioane sunt in functiune, adica 28 linii/100 locuitori si 84,5% rata de digitalizare.Operatori GSM sunt TURKCELL, TELSIM, ARIA; 3 sateliti de telecomunicatii TURKSAT-1B, TURKSAT-1C, TURKSAT-2A.

Mediul natural – are in componenta clima si vegetatia, fauna, resursele naturale.

Marea Marmara este situata in intregime intre frontierele nationale si ocupa o suprafata de 11,350 km patrati.Linia de coasta a Marii Marmara are peste 1,000 km lungime este legata la Marea Neagra prin Bosfor si la Mediterana prin Dadanele.

Desi Turcia este situata intr-o zona geografica unde conditiile climaterice sunt destul de temperate, diversitatea peisajului si existenta in particular a muntilor care merg paralel cu coasta au ca rezultat diferentele climaterice de la o zona la alta.

Litoralul Marii Mediterane si al Marii Egee au parte de veri fierbinti si ierni blande si ploioase.Sunt crescuti maslini si citrice, smochine, struguri, bumbac si fructe primavaratice.

Podisul central al Anatoliei are un climat continental cu veri fierbinti si ierni mai reci decat cele de pe litoral.Campiile si terenurile arabile abunda pe platou cu paduri pe pantele mai inalte.Regiunile inalte din est au ierni lungi si reci.Se gasesc cateva paduri iar la punctele mai inalte este comuna vegetatia alpina, iar padurile umede de foioase ce se gasesc de-a lungul Marii Negre, au climat bland si ploios.

Fauna – doar porcii mistreti care sunt vanati puternic, raman abundenti in paduri.Lupul, vulpea, pisica salbatica, hiena, sacalul, caprioara, ursul, jderul si capra de munte mai ocupa locuri izolate.Pasarile care pot fi gasite sunt potarnichile, pitpalacul, vulturul, soimii.

Resursele naturale – in afara de carbune si minereu de fier, Turcia are un numar mic, dar important de depozite minerale: crom (langa Guleman si Fethiye), magnetita (Divrigi), plumb si zinc in cateva regiuni.Se gasesc cupru, argint si de asemenea petrol in sud-est.

Preview document

Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 1
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 2
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 3
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 4
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 5
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 6
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 7
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 8
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 9
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 10
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 11
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 12
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 13
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 14
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 15
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 16
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 17
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 18
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 19
Strategii de Dezvoltare a Turismului - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Strategii de Dezvoltare a Turismului.doc

Alții au mai descărcat și

Coduri de etică ale organizațiilor

Capitolul I. Ce este un cod de etică? România e o țară în care aproape toată lumea e sceptică în legătură cu instituționalizarea eticii, de la...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Analiza Strategiilor Guvernamentale de Dezvoltare a Turismului

Introducere După 1990, se vorbeşte tot mai mult despre turism ca fiind acea ramură a economiei care alături de agricultură ar reuşi să readucă...

Strategii de Dezvoltare a Turismului Vâlcean

Introducere Ultimii ani au arătat că România se află la o rascruce definită în plan spaţial, temporal prin trecerea de la un sistem economic...

Strategii de dezvoltare a turismului privind stațiunea Vatra Dornei(după 1989)

INTRODUCERE Prin potentialul sau, atât natural cât si antropic, statiunea Vatra Dornei, respective depresiunea Dornelor, se impune atât pe plan...

Strategii de Dezvoltare a Turismului din Depresiunea Dornelor

INTRODUCERE Activitatea turistică se numără printre cele câteva fenomene ce s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa spectaculoasă...

Strategii de Dezvoltare a Turismului Rural Românesc

“Activitate din timpul liber care constă în a voiaja sau a locui departe de locul de reşedinţă pentru odihnă ,distracţie,îmbogăţirea experienţei si...

Strategia de dezvoltare a turismului în Municipiul Roman

1. INTRODUCERE 1.1. Prezentare Roman este un municipiu din judetul Neamt, Moldova, Romania. Este situat in partea centrala a podisului Moldovei,...

Aspecte Strategice privind Dezvoltarea Serviciilor de Turism în Județul Cluj

Introducere Pentru realizarea acestei lucrări am ales ca subiect de dezbatere aspectele strategice privind dezvoltarea serviciilor de turism în...

Strategia de dezvoltare a turismului în orașul Râșnov

1 CAPITOLUL I Importanţa formulării unei strategii pentru dezvoltarea serviciilor turistice în oraşului Râşnov Strategia stă la baza oricărei...

Ai nevoie de altceva?