Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4962
Mărime: 2.13MB (arhivat)
Publicat de: Moise Moraru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vlad Rosca

Extras din proiect

I. Profilul companiei

Înfiinţată în 1992 de către Cristina Batlan, Musette a avut parte de o dezvoltare constantă, ajungând, la începutul noului mileniu, să fie cel mai important distribuitor de pe piaţa ţesăturilor şi a accesoriilor. Şi-au schimbat orientarea către produsele finite, astfel au făcut trecerea din sectorul en-gross către zona retail, ceea ce a dus la obţinerea unui success neaşteptat, manifestat prin creşterea explozivă a cifrei de afaceri şi a numărului de magazine.

Povestea debutului afacerii Musette e destul de simplă: Cristina şi Roberto, la vârsta de 20 de ani lasă Facultatea de Drept ca să intre în afaceri cu ţesături. “S-a ivit o oportunitate, aceea de a lucra împreuna cu tatăl lui Roberto, care era creator de modă la casa Venus. Aşa am început să lucrăm cu ţesături”, spune Cristina Batlan. Au renunţat la comertul cu ţesături în favoarea fabricării de genţi şi accesorii din piele. “Am început să facem genţi, pentru că nu ne mai permiteam să le cumpărăm din Italia”, afirmă Cristina. Au ajuns, de la 15 genţi pe zi cât fabricau la începutul anilor 2000, la de 20 ori mai mult în ziua de azi.

Musette a avut parte de o dezvoltare continuă astfel încât, în 2010 au atins un prim punct maxim, când şi-au deschis magazine în New York şi Luxembourg, ridicând astfel numele brandului la nivel mondial. În 2011 au punctat din nou pe piaţa mondială, deschizand astfel magazine în Budapesta, Liban, Israel şi Mongolia.

Misiunea Musette a fost de a încânta clientele feminină. S-a conturat în jurul pantofilor, a genţilor, a accesoriilor din piele, astfel încât să se potrivească oricărui tip de femeie puternică, independentă. Misiunea Musette a devenit aceea de a “crea un pantof pentru fiecare femeie”.

“Ne dorim să fim alături de dumneavoastră în fiecare moment, să vă înseninăm zilele mai puţin însorite şi să vă desăvârşim momentele frumoase. Dorim ca fiecare pantof sau geanta Musette să vă completeze şi să vă reamintească, în fiecare zi, că sunteţi frumoasă, elegantă şi stilată, că puteţi depăşi orice obstacol şi că niciun ideal nu este de neatins.”

Compania Musette a dezvoltat necesitatea apariţiei unor noi colecţii cum ar fi: Cristhelen B. (caracterizată prin liniile clasice, compoziţii cromatice moderne) şi Giannini (colecţia de pantofi bărbăteşti).

Cifra de afaceri: 33,048,794 Lei

Profitul net: 4,650,070 Lei,

Număr mediu de salariaţi pentru anul 2010 : 251 angajaţi

II. Concurența Musette

Printre competitorii afacerii Musette în ansamblu se numără rețele de magazine precum Bata, Nine West sau Aldo .

1. Bata

Nume: Bata

Anul și locul înființării: 1894, Zlín (Cehia)

Fondator: Tomáš Baťa

Mărcile oferite:

Bata;

Bata Premium;

Bata Industrials;

Bubblegummers;

Power;

Marie Claire;

Hush Puppies (Premium);

North Star;

Weinbrenner;

Scholl (UK);

Naturalizer (US);

Verlon (Columbia);

Sunshine (India);

Safari;

SunDrops;

Toughees.

Cifra de afaceri, profitul și numărul de angajați: Compania este prezentă în lume printr-o rețea de 4.600 magazine și 50.000 magazine independente, în peste 50 de țări. În prezent, Bata are peste 40.000 de angajați și servește un milion de clienți pe zi. Bata este o companie cu activități pe 5 continente, controlată de 4 unități semnificative de afaceri (MBU). Fiecare dintre aceste unități se specializează în regiune pe sarcini specifice, cum ar fi dezvoltarea de produse, de achiziție sau suport de marketing. Fiecare MBU este o entitate independentă de afaceri, capabilă să se adapteze rapid la schimbările pieței și /sau să folosească oportunități de creștere economică.

Clienții țintă : Produsele Bata nu vizează neapărat un segment de vârstă, ci se adresează mai multor grupuri țintă. Clienții au în general vârsta de peste 16 ani, produsele Bata fiind moderne și comode, potrivite atât pentru tineri și adolescenți, dar și pentru persoane din categoria de vârstă 30-40 de ani. Consumatorii vizați se deosebesc prin personalitate, ocupație și posibilități financiare.

2. Nine West

Nume: Nine West ( 9 West)

Anul și locul înființării: 1978, strada 9 West 57, New York

Fondatori: Jerome Fisher și Vince Camuto

Mărci oferite: Nine West iese din tiparele brandurilor clasice de încălțăminte, impresionând mereu printr-un stil deosebit, design rafinat, diversitate și autoritate în materie de modă și calitatea produselor. "Nine West" reprezintă o mare varietate de pantofi cu toc, sandale, balerini, pantofi sport, pantofi pentru ocazii speciale,dar și genți, trench-uri și multe accesorii. În fiecare colecție există o diversitate mare de modele și culori astfel încât clientul va găsi întotdeauna ceva pe gustul său. Numeroasele colaborări cu alți designeri renumiți, printre care Vivienne Westwood și New Balance nu au făcut decât să crească prestigiul și popularitatea brandului la nivel mondial.

Preview document

Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 1
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 2
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 3
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 4
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 5
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 6
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 7
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 8
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 9
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 10
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 11
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 12
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 13
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 14
Internaționalizarea unei afaceri - brandul Musette în Milano, Italia - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Internationalizarea unei Afaceri - Brandul Musette in Milano, Italia.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?