Marketing - Mega-Clean

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1332
Mărime: 26.20KB (arhivat)
Publicat de: Antoniu Teodorescu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maxim Andrei

Extras din proiect

Ne place sau nu, trebuie sa facem curǎtenie in casa. Cel putin odata pe sǎptǎmânǎ, stergem, frecǎm, scuturǎm si aspirǎm. Curǎtenia nu este un ideal estetic, ci reprezintǎ o nevoie care trebuie sǎ ne ajute la pǎstrarea unui camin mai sǎnatos pentru noi si familia noastrǎ.

Publicitatea este prezentă zi de zi în viaţa noastră. Fie că eşti în mijlocul orasului sau în vârf de munte, nu prea există scăpare. Pentru mulţi dintre noi acest lucru nu este deloc supărător. Ne place să analizăm campaniile, să criticăm reclamele sau să depistăm cui s-au adresat acestea. Publicitatea este astfel calea cea mai sigurǎ de a ajunge la clienti, prin informare si prezentarea directǎ a produsului.

Analiza SWOT:

Puncte tari

- Experienta in domeniu;

- Caracteristici tehnice exceptionale (putere mare de absorbtie, nivel de zgomot redus, dimensiuni mici);

- Servicii auxiliare oferite la achizitionare (consultantǎ, garantie);

- Pret accesibil (se adreseazǎ familiilor cu venituri medii si mari);

- Devotamentul si specializarea personalului;

- Stabilitatea produselor.

Puncte slabe

- Clienti cu venituri diversificate;

- Duratǎ de viatǎ limitatǎ.

Oportunitǎti

o Oferte atractive pentru clienti in anumite perioade ale anului;

o Implicarea directǎ a clientilor in desfǎsurarea programului de definire a noului design a aspiratoarelor (Mega-Clean incurajeazǎ clientii din intreaga lume sǎ dea frǎu liber imaginatiei pentru a re-crea designul aspiratoarelor);

o Cresterea ratei de rentabilitate;

o viteza comunicatiilor in masǎ duce la o largǎ acceptare a produselor noi, la intelegerea modului de utilizare si in final la adaptarea si dezvoltarea cererii.

Amenintǎri

o Firmele producatoare de aspiratoare existente pe piata internǎ (Electrolux, Samsung, LG);

o Inovatii permanente pe piata aspiratoarelor;

o Schimbarea preferintelor clientilor.

Obiectiv publicitar:

Se urmǎreste atragerea unui numar cât mai mare de cumpǎrǎtori prin convingerea acestora asupra caracteristicilor tehnice exceptionale ale aspiratoarelor MaxiClean, oferidu-le in acest sens o serie de informatii realiste si concrete.

Piata este formatǎ din cumpǎrǎtori care diferǎ între ei in privinta dorintelor lor, a puterii de cumpǎrare, a localizǎrii geografice, a comportamentului si a practicilor de cumpǎrare.

In vederea alegerii acelui segment de piatǎ pe care firma sǎ-l poatǎ deservi cel mai bine, Mega-Clean a tinut cont de caracteristiciile geografice, demografice si psihografice ale consumatorilor, cât si de posibilile reactii ale acestora fatǎ de avantajele oferite de produs, ori de posibilitǎtile de utilizare a acestuia (caracteristicile de comportament).

Targetul principal este reprezentat de persoanele cu vârstǎ intre 25 si 40 de ani, dinamice, active, mature, pline de energie, cu venituri mici si medii, educatie medie si superioarǎ, din mediul urban, cu un stil de viatǎ nu foarte sofisticat, dar la curent cu actualitatile, cǎrora le place sǎ fie tot timpul bine informati. Sunt persoane practice, cǎrora le place sǎ incerce lucruri noi, insǎ nu vor sǎ aiba experiente neplǎcute.

Firma tinde sǎ obtinǎ in timp cât mai scurt o pozitie solidǎ, printr-o mai bunǎ cunoastere a nevoilor consumatorilor.

In vederea prezentǎrii valorii, adicǎ a compozitii produsului, a functiilor pe care le indeplineste, a nivelului de performantǎ, cea mai eficientǎ cale este utilizarea axului rational.

Preview document

Marketing - Mega-Clean - Pagina 1
Marketing - Mega-Clean - Pagina 2
Marketing - Mega-Clean - Pagina 3
Marketing - Mega-Clean - Pagina 4
Marketing - Mega-Clean - Pagina 5
Marketing - Mega-Clean - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Marketing - Mega-Clean.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - firmă de curățenie

Firma ofera o gama zilnica/saptamanala de servicii de intretinere pentru locuinte, sedii comerciale, spatii hoteliere/pensiuni, evenimente. Se...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?