Tesoro - pensiune agroturistică

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 1565
Mărime: 1.80MB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

“Tesoro” este o pensiune agroturistica completa de 3 margarete care imbinand activitatile agricole cu prestarile de servicii turistice.

In vecinatate a pensiunii se afla o livada cu pomi fructiferi si o miniferma de vaci. Fructele si laptele din productia proprie se valorifica atat in preparate necesare bucatariei pensiunii, cat si in preparate propuse spre vanzare turistilor gurmanzi care iubesc produsele traditionale facute din incrediente naturale la preturi accesibile.

Livada creaza un cadru linistit si retras in care turistii se pot relaxa, pot citi o carte, pot medita sau pot participa din placere la culegerea recoltei.

Amplasament

Pensiunea “Tesoro” este amplasata in Busteni - statiune balneoclimaterica si de odihna, situata la 135 km de Bucuresti, aflata la o altitudine de 880 metrii, la poalele Caraimanului. Statiunea este denumita si "Poarta Bucegilor", datorita pozitiei sale, de aici deschizandu-se numeroase cai de acces in munte, cele mai deosebite atractii fiind Piatra Arsa, Jepii Mari, Jepii Mici, Caraiman-monumentul ridicat in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial si Costila - renumita si paradisul alpinistilor.

Statiunea Busteni face legatura cu Platoul Bucegilor prin cel mai lung traseu de telecabina din tara si dispune de numeroase partii de schii cu diferite grade de dificultate, atat pentru incepatori cat si pentru cei mai experimentati.

Strajuit de muntii Caraiman(2384m) si Costila (2489m),strabatut de apele raului Prahova, Busteni - vechi centru al turismului si al alpinismului romanesc - cunoscut ca "Poarta a Bucegilor" - reprezinta in acelasi timp cel mai important punct de plecare in drumetiile si ascensiunile alpine in masivul Bucegi.

La Busteni,mai mult ca in oricare parte, Bucegii isi desfasoara in toata spendoarea neintrecuta lor frumusete : Piatra Arsa, Jepii Mari si Jepii Mici ornamentati cu tancuri si varfuri ascutite, Caraimanul cu monumentul inaltat in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial , varful Costila supranumit "paradisul alpinistilor"

Statiunea Busteni este strajuita de muntele Sorica, muntele Zamora, muntele Cumpatu, care sunt caracterizati printr-o panta lina, impaduriti pana la jumatate si acoperiti cu pasuni, fiind si locul unde raul Prahova se intalneste cu paraiele Valea Cerbului Valea Alba.

Orasul Busteni este usor accesibil prin drumul European E60 (DN1) sau prin calea ferata ce face legatura pe ruta Bucuresti - Brasov - Cluj - Oradea - Budapesta - Viena - Paris sau Berlin, se poate afirma ca este chiar in centrul tarii si este destinatia ideala pentru turism montan, ski, fotografie si relaxare.

Statiunea Busteni are o pozitie foarte spectaculoasa, fiind asezat chiar la poalele muntilor Bucegi, unde se poate admira frumusetea si goliciunea stancilor. Busteni se afla la 1½ ore distanta de Aeroportul Otopeni (drum parcurs cu masina), la 1h 45min distanta de Bucuresti si la 30 min de Brasov.

Din Busteni se poate observa creasta Bucsoiului ce duce la Varful Omul, apoi urmeaza spre sud Valea Cerbului, muntele Costila Vaile Priponului si Malinului unde primavara se face schi extrem si apoi Caraimanul, cu monumentul Crucea Eroilor, ce domina intreg orasul, cladit in cea mai mare parte la poalele lui, se continua cu Valea Caraimanului pe care este construita si telecabina Busteni-Babele, urmate de Jepii Mari sau Claia Mare, Jepii Mici sau Claia Mica, apoi Piatra Arsa, Furnica si Cota 1400, unde se vede si hotelul Cota 1400.

Preview document

Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 1
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 2
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 3
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 4
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 5
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 6
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 7
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 8
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 9
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 10
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 11
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 12
Tesoro - pensiune agroturistică - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Tesoro - Pensiune Agroturistica.doc

Alții au mai descărcat și

Pensiunea Agroturistică Ambient

INTRODUCERE Agroturismul este activitatea de primire şi ospitalitate realizată de întreprinzătorii agricoli individuali sau asociaţi precum şi de...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Pensiunea Sofia

Pensiunea este structurată pe 4 nivele, după cum urmează: a)- demisolul, format din : beci, cramă, sală activitati recreative(biliard, sah, tenis...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Proiect economia turismului - pensiune agroturistică Casa Bogadi

PENSIUNEA AGROTURISTICA “CASA BOGADI” *** Pensiunea Casa BOGADI din Vatra Dornei *** (3 Margarete) are 8 camere, dintre care trei camere single si...

Ai nevoie de altceva?